Büyük oyunlar oynanıyor!

Gazeteci Yazar Tuğrul Selmanoğlu AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği söyleşide Bartınlılarla bir araya gelirken Avrupa’da Türkiye ile ilgili gerçekleştirilen algı çalışmalarına da değinerek oynanan oyunların büyük olduğuna dikkat çekti. AK Parti ile ilgili algı operasyonlarının bozulması gerektiğini savunan Selmanoğlu, “Şu anda da ne olursa olsun Erdoğan gitsin derdindeler. Çünkü İslam dünyasının başına geçebilecek tek aday. Halk darbesini denediler tutmadı, yargı darbesini denediler tutmadı, askeri darbeyi denediler tutmadı. Baktılar halk desteği var. Milletin sevgisine oynamaya başladılar. Ekonomik saldırıya başladılar. Bu oyunu insanlara anlatabilmemiz lazım” dedi. Selmanoğlu’nun anlattıklarının Türkiye’de çoğu gerçeğin bir yansıması olduğunu kaydeden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da “Oynanan bütün oyunlara rağmen ülkemiz ilerleyişini sürdürecektir. Milletimiz oynanan oyunlara nasıl ki geçmişte nasıl ‘dur’ dedilerse, yine diyecektir. Çünkü AK Parti milletin partisidir, AK Parti hizmetin partisidir. Biz de milletimizin hizmetkarlarıyız” diye konuştu.
Bu haber 2022-03-16 13:58:48 eklenmiş ve 839 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) MKYK Üyesi ve Gazeteci Yazar Tuğrul Selmanoğlu AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği söyleşide vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti teşkilatları, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda önce Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

 

 

Ardından kürsüye gelen Gazeteci Yazar Tuğrul Selmanoğlu, davetlilere çeşitli yardım faaliyetleri kapsamında gittiği İslam ülkelerindeki Türkiye izlenimlerini sıraladı.

 

 

Avrupa’da Türkiye ile ilgili gerçekleştirilen algı çalışmalarına da değinen Selmanoğlu, oynanan oyunların büyük olduğunu dile getirdi.

 

 

“Bunu her hatırladığım da kanım donuyor”

 

 

‘Cansuyu’ isimli sunumunda Türkiye’nin gönül coğrafyasından da bahseden Selmanoğlu, “Gitmediğim İslam ülkesi azdır. Dünyada sınırları olmayan ülke bizizdir. Gönül coğrafyamız öylesine büyük, öylesine geniş ki, bu gönül coğrafyamızın sınırlarınız görmemiz gerekiyor. Biz bu gittiğimiz ülkelere tanklarla, toplarla, tüfeklerle, uçaklarla girmek zorunda değiliz. Buradan çıksak o ülkelerin hepsinde kalacak yer, oturacak sofra buluruz. Çünkü ecdadımız gönülleri fethetmiş. Üniversitedeyken aşı kampanyası için Filipinler’e gitmiştim. Ben Konya’ya 9 bin kilometre uzaklıktaki Filipinler Mora’da iken, orada benim Türk olduğumu duyan 100’ün üzerinde yaşı olduğunu tahmin ettiğim ve gözü de görmeyen bir teyze yanıma geldi. Uzun uzun yüzüme dokundu ve sultan nerede dite sordu. Bana ‘siz neredesiniz, benim dedem sizin gelmeniz için dua etti, benim babam sizin gelmeniz için dua etti, ben evlatlarımı o şekilde büyüttüm. ben sizin gelmeniz için dua ettim. Bizi burada eziyorlar ve bize zulmediyorlar, Sultan nerede?’ dedi. Ben bunu her hatırladığım da kanım donuyor. Bizi bekliyorlar. Allah’a şükür Türkiye’nin girişimleriyle Müslümanlar artık rahat rahat yaşıyor” dedi. 

 

 

“Türkiye Müslümanların tek ümidi”

 

 

Cezayir’de de yaşadığı hikayeden bahseden Selmanoğlu, kurban dağıtımı için bölgeye gittiklerinde insanların Osmanlı’yı özlediklerine şahit olduklarını belirtti. Türkiye’nin İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanların tek ümidi haline geldiğini kaydeden Gazeteci- Yazar Tuğrul Selmanoğlu, “Birileri bize ümit bağlamış, birileri bu düşen bayrağın ayağa kalkması için bizlere ümit bağlamış. Onun derdi benim de derdimdir. Biz bu ümmetin abisi hükmündeyiz. İslam dünyasının tamamı bize ümit bağlamış durumda. Tarih de tekerrürden ibarettir. Eğer bir gün ümmetin önüne düşecek bir millet varsa, bir gün bu ümmete bir ağabeylik yapacak biri varsa o da Türkiye’dir. Onlar da bunun farkında” diye konuştu.

 

 

“Bu oyunu insanlara anlatabilmemiz lazım”

 

 

AK Parti ile ilgili algı operasyonlarının bozulması gerektiğini savunan Selmanoğlu, “Haçlı seferleriyle uğraştılar. Sürekli üzerimize geldiler. Şu anda da ne olursa olsun Erdoğan gitsin derdindeler. Çünkü İslam dünyasının başına geçebilecek tek aday. Halk darbesini denediler tutmadı, yargı darbesini denediler tutmadı, askeri darbeyi denediler tutmadı. Baktılar halk desteği var. Milletin sevgisine oynamaya başladılar. Ekonomik saldırıya başladılar. Bu oyunu insanlara anlatabilmemiz lazım. Dünyada global bir sıkıntı var. Devletimiz bunu uzun süre sübvanse etti ve devletin de bir yere kadar gücü var. Şuan bütün bunları nedenini AK Parti olarak göstermeye çalışıyorlar. Bütün planları bu. Tüm bu oyunların farkında olmak zorundayız. Bunu da insanlarımıza anlatabilmeliyiz. Çünkü bu bir parti davasından öte bir dünya davasıdır. Dünyaya yeniden dizayn veren ülke olmak için mücadele edeceğiz. Bu süreçte de elbet sıkıntılar yaşayacağız. Allah için mücadelemizi sürdüreceğiz. Teşkilatlarımıza sahip çıkacağız. Bütün bu algı operasyonlarını bozmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

“Milletimizin hizmetkarlarıyız”

 

 

Selmanoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da Selmanoğlu’na yapmış olduğu söyleşinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Selmanoğlu’nun anlattıklarının Türkiye’de çoğu gerçeğin bir yansıması olduğunu kaydeden Kalaycı, “Oynanan bütün oyunlara rağmen ülkemiz ilerleyişini sürdürecektir. Milletimiz oynanan oyunlara nasıl ki geçmişte nasıl ‘dur’ dedilerse, yine diyecektir. Çünkü AK Parti milletin partisidir, AK Parti hizmetin partisidir. Biz de milletimizin hizmetkarlarıyız” dedi.

 

 

Etkinliğin ardından davetliler Selmanoğlu ile fotoğraf çektirme yarışına da girdi.

 

ETİKETLER : Tuğrul Selmanoğlu AK Parti Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›