Akın, “Başkan milletvekilliğine hazırlanıyor” söylemlerine yanıt verdi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, son dönemde İl ve İlçe Teşkilatlarıyla beraber artan köy ziyaretleri nedeniyle kendisi ile ilgili “Başkan artık Milletvekilliğine hazırlanıyor” yönündeki söylemlerin yakıştırma olduğunu söyledi.
Bu haber 2022-03-14 15:43:28 eklenmiş ve 1049 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Pusula Gazetesi ile Bartın Halk Gazetesi’ni ve internet üzerinden yayın yapan EYBEY TV’yi bünyesinde bulunduran EYBEY Medya Yayımcılık Tic. Ltd. Şti.’yi ziyaret etti.

 

 

EYBEY Medya sahibi Mustafa Ahmet Oktay ve gazete çalışanlarıyla Bartın ve ülke gündemine dair sohbet eden Belediye Başkanı Akın, soruları da yanıtsız bırakmadı.

 

 

MHP İl ve Merkez ilçe Baykanları ile birlikte gerçekleştirdiği ilçe, belde ve köy ziyaretleri ile vatandaşlarla yaptığı sohbetler anımsatılırken bu ziyaretlerin kulislerde “Cemal Başkan, milletvekilliğine aday” şeklinde yorumlanması üzerine ise şu cümleleri kullandı:

 

 

“Şu anda ben mevcut Belediye Başkanıyım. Ciddi söylüyorum bunu; belediye hizmetlerini yerini getirmek benim görevim şu an için. Belediye Başkanı olarak verdiğim sözler var. Gerçi bu zamanda hizmet yapmak zor. Ama biz daha evvelden maddi anlamda bunun hazırlığını yapmıştık. Onun için bizim işlerimiz aksamadan devam ediyor. KöyPark diye bir projemiz var bizim, ama orada aslında 4 tane proje birden var. Proje içinde proje var. Kültür Merkezi projesi desen aynı yerde iki proje birden var. Yine Gölbucağı Yaşam Merkezi Projesi, orada da iki tane birden proje var. Bizim yaptığımız işlerin birçoğunda aslında proje içinde proje var. Verdiğimiz sözlerden uzun vadeli olmayanlarda biz bunları halledelim istiyoruz. Peki, siyasi anlamda köylere gidiyor musun? Evet, gidiyorum. Ama ben bu köylere 40 yıldır gidiyorum.”

 

 

Yakıştırmalar olabilir!

 

 

Bunun üzerine Oktay, “Ama bu sefer köylere farklı bir amaç gidiyormuşsunuz gibi düşünüyor” deyince Başkan Akın, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek “Benim gittiğim Bartın’ın hiçbir yerinde ya da hiçbir köyünde, hiçbir şahsa ‘Ben şu adayım’ demedim daha. Bu ağız bu güne kadar bunu hiç söylemedi” sözleriyle savundu. Ancak bunun çeşitli ortamlarda konuşulduğunun anımsatılması üzerine Başkan Akın, bu yönde yakıştırmalar olabileceğini söyledi.

 

 

Köy ziyaretlerini MHP’nin Bartın İl ve Merkez İlçe Yöneticileri ile birlikte gerçekleştirmesinden dolayı bu tür yorum ve yakıştırmaların yapıldığının hatırlatılması üzerine ise Başkan Akın, “Ben zaten hep MHP ile gittim köylere. Ben 3 dönemdir MHP’nin Bartın Belediye Başkan adayı oldum ve seçildim. 4 dönem MHP İl Başkanlığı yaptım, 2 dönem MYK üyeliği yaptım. Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptım, Üniversite okul başkanlığı yaptım. Ben MHP’liyim zaten. Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim ama asla particilik yapmam. Partiliyim, ama insanlar arasında ayrımcılık yapmam. Benim o özelliğim var. Geçen dönem de ondan önceki dönemde de Belediye Başkanıyken hep MHP ile birlikte gidiyordum köylere. Tabi bu aralardaki yakıştırmalar belki de son denimde artan erken seçim tartışmaları ışığında algıda seçicilik olabilir” dedi.

 

 

“Belediye Başkanı ol” diyen de var “Milletvekili ol” diyen de’

 

 

Belediye Başkanlığı’na devam etmesini isteyenler olduğu gibi milletvekili olarak da kendisini Ankara’da görmek isteyenler olduğunu söyleyen Akın, “Ancak bunun birkaç ayağı var. Bu işin ilk ayağı halk... Sonra Belediye ayağı var. Meclis var, oradaki arkadaşlarımız var. Ondan sonra Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe teşkilatları var, oradaki yönetici arkadaşlarımız var, Ülkü Ocakları var, yan kuruluşlar var ama asıl hepsinden önemlisi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve onun Genel Başkanı var. Bir kere biz şimdiye kadar hiçbir şekilde istişare yapmadık, bu bir. İkincisi, seçimin nasıl olacağı ve ne zaman olacağı henüz belli değil. Yani ittifakların nasıl olacağı belli değil. Milliyetçi Hareket Partisi’nin düşüncesi şudur: Seçim zamanında yapılacak. Bunun haricinde hiçbir zaman tek kelime söylenmedi” diye konuştu.

 

 

“Bizim daha öyle bir niyetimiz yok”

 

 

Oktay’ın, erken seçim olmaması durumunda seçimlerin 2023 Haziran ayında yapılacağına atıfta bulunarak, “Adaylığınız söz konusu olursa bu durumda hangi tarihte Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmeniz gerekecek?” sorusu üzerine ise Başkan Akın, şu yanıtı verdi:

 

“Daha önceki seçimlerden birinde hatırlayabildiğim kadarıyla bu süre birinde seçimden 2 ay öncesinde, diğerinde ise 3 ay öncesinde oluyordu. Bütün Türkiye için söylüyorum bunu. Bu durumda eğer seçim Haziran’da olursa, Nisan ya da Mart gibi olur bu süreç. Ama bizim daha öyle bir niyetimiz yok. Ama bu niyet benim şahsımla ilgili değil. Bu saatten sonra Cemal Akın kendi kendine karar veremez. Benim öyle bir şansım yok. Benim ‘şu olacağım’, ‘bu olacağım’, ‘bıraktım’ deme şansım yok. Bir kere halk ne derse onu yapacağız. Dedim, Belediye Meclisi’ndeki arkadaşlarımız var, teşkilatımızın içinde bulunan arkadaşlarımız var ve Devlet Bey var. En başta onun ne diyeceğine bakmamız lazım. Çünkü ben biliyorsunuz 6 sene Genel Merkez’de Devlet Bey’in yönetiminde bulundum. Onun için sormadan olmaz. Her şeyi bu bahsettim dörtlü şeklinde danışarak yapmak lazım. Bunu sadece Milletvekili adaylığı için söylemiyorum. Belediye Başkanlığı’na aday olurken de böyle yapıyoruz zaten. Her seferinde gidip aday olmak istediğimizi belirtiyoruz. Veyahut onlar ‘tekrar adaysın’ diyorlar. Ve bizler de böylece aday oluyoruz.”

 

 

“Halk bilir”

 

 

“Peki, Cemal Akın, olası bir teklifte milletvekilliğine hazır mı?” sorusuna ise Başkan Akın, “Halk bilir” dedi. Konu ile ilgili ısrarlı sorular üzerine Başkan Akın, “Gönlümde şu anda hiç böyle bir şey yok. Ben şu anda Belediye Başkanıyım. Bu konuda net bir şey söyleyebilmem için öncelikli olarak bunun kararını vermiş olmam lazım. Hiçbir zaman ve yerde benim ağzımdan vekil adaylığım veya belediye başkanlığı adaylığım konusunda ‘ben adayım’ ya da ‘yapmayacağım’ diye duymamışsınızdır” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir başka soru üzerine bu konuda şimdiye kadar hiçbir zaman anket yaptırmadığının altını çizen Başkan Akın, gittiği her yerde kendisine karşı büyük bir teveccüh olduğunu, ancak kendisinin hiçbir zaman milletvekilliğine aday olacağını beyan etmediği için bu konuda bir teveccühün kendisine karşı dillendirilmediğini söyledi. Akın, “Bunu size söylüyor olabilirler ama bana söylemediler” dedi.

ETİKETLER : Cemal Akın Bartın EYBEY Medya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›