“Hükümet şu anda ülkeyi yönettiğini mi zannediyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası Heyeti Bartın'daki iş dünyasıyla bir araya gelirken ardında da esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerinin ardından değerlendirmede bulunan Öztrak, “Bence bir an önce erken seçim olması lazım yani hükümet şu anda ülkeyi yönettiğini mi zannediyor? Her şey ortada. Şu anda akaryakıt fiyatlarının geldiği yere bakın, elektrik fiyatları nerede bakın, gıda fiyatlarına bakın, çarşı, pazar yangın yeri. Bugün pazarcı doğru düzgün tezgahını açamıyor. İnsanlar alışveriş yapamıyor. Şimdi bu yönetmek mi?” dedi.
Bu haber 2022-03-11 15:47:01 eklenmiş ve 315 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından oluşturulan “Ekonomi Masası” heyetinin son durağı Bartın’dı.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında CHP Ekonomi Koordinatörü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 24. Dönem İzmir Milletvekili CHP Ekonomi Masası Sekreteri Rahmi Aşkın Türeli, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan oluşan CHP Ekonomi Masası Heyeti, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ile birlikte ilk olarak Bartın’daki iş dünyasıyla bir araya gelirken daha sonrasında ise kent merkezi başta olmak üzere ilçeler de esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

 

CHP Ekonomi Masası heyetinden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Amasra’da, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da Ulus’ta beraberindeki ilçe teşkilatlarıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken esnafın sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini anlattılar.

 

 

CHP Ekonomi Masası heyeti başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da beraberindeki Ekonomi Masası Heyeti Milletvekilleri, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, il teşkilatları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bartın kent merkezinde ziyaretlerde bulundu.

 

 

“Herkes bir an önce önüne sandık gelmesini bekliyor”

 

 

Bartın’da da erken seçim beklentisi olduğuna işaret eden CHP’li Öztrak, Bartın’da önce sabah iş alemiyle bir toplantı yaparak başladık. İş alemine biz geldiğimizde ekonomide neler yapacağımızı anlatmaya çalıştık daha sonrada onları dinledik. Tabi Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi burada da ekonomideki bu sıkıntılı günlerin baskısı önemli ölçüde hissediliyor. Esnaf sıkıntıda, iş adamı sıkıntıda, vatandaş sıkıntıda bu zamlardan bunalmış vaziyette ve özellikle bu zamların bu sıkıntıların dışarıda olan bitene bağlanmasına tepki duyuyor. Herkes neyin ne olduğunu biliyor, neler yaşandığını görüyor ve bir an önce önüne sandık gelmesini bekliyor burada da öyle görünüyor” dedi.

 

 

“Bütçeyi yeniden yapmak lazım”

 

 

Öztrak, CHP olarak çözüm önerilerini de bir kez daha anlatarak şöyle konuştu:

 

 

“Her şeyden önce ekonomide şu anda istikrar denen bir şey kalmadı, güven denen bir şey kalmadı. Bir an önce istikrarı sağlayacak, güveni getirecek önlemleri almak lazım. Para politikasını yeniden ihtiyaca cevap verebilecek duruma getirmek lazım. Maliyet politikasıyla para politikasını uyumlu bir biçimde uygulamak lazım, özellikle bütçeyi yeniden yapmak lazım. Bugüne kadar sıkıntıya düşen tüm isimlere daha fazla imkân sağlayan bir bütçe olması lazım, bugüne kadar olan bitenden yararlanan kesimlerin bir miktar aktif aldıklarını kesen, ihtiyaç duyulan kesimlere aktaran bütçe olması lazım. Bu hayat pahalılığıyla birlikte her geçen gün Türkiye’de yoksulluk biraz daha artıyor, hayat pahalılığında rekor kırdığımız yerler neresi, gıda, enerji hem gıda fiyatlarındaki artışlar hem de enerji fiyatlarındaki artışlar gerçekten yoksul kesimleri daha çok yoksullaştırdı. Şu anda insanlar büyük sıkıntı içerisinde dolayısıyla bu bütçenin yeniden yapılması ve bu garantiler kur garantileri nedeniyle bugüne kadar yeterli ölçüde nemalanmış kesimlerin aldıkları nemaların hakkaniyet ölçüleri içerisinde kesilerek, hukuk dairesinde kesilerek, bu imkanların yoksul kesimlere aktarılması lazım. Aksi takdirde şunu söyleyeyim, Türkiye’de çocuklar okulları bırakıyorlar, beslenme alıp okula getiremeyecek çocuklar var. Bu çocukların okulu bırakması bu çocukların beslenememesi önümüzdeki dönemde gerçekten iyi eğitilmiş sağlıklı nesillere erişemememize neden olacak, Türkiye’nin sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına neden olacak. Onun için bir an önce bu ülkedeki yoksul kesimlere eğilmek gerekiyor ve bu yoksul kesimlerin derdine derman olacak bir bütçenin bir an önce yapılması gerekiyor.

 

 

“Beceremiyorsan gideceksin”

 

 

Bartın’dan da erken seçim çağrısını yineleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, Bence bir an önce erken seçim olması lazım yani hükümet şu anda ülkeyi yönettiğini mi zannediyor, her şey ortada. Şu anda akaryakıt fiyatlarının geldiği yere bakın, elektrik fiyatları nerede bakın, gıda fiyatlarına bakın çarşı, pazar yangın yeri. Bugün pazarcı doğru düzgün tezgahını açamıyor. İnsanlar alışveriş yapamıyor. Şimdi bu yönetmek mi? Dışarıda ufacık bir meltem oluyor Türkiye’de her yerde fırtına kopuyor. Şöyle büyüdük böyle büyüdük diye övünüyorlar o büyüdükleri rakama baktığınız zaman 2013 yılından bu yana Türkiye’nin milli geliri 155 milyar dolar azalmış. Milletin cebinden gitti. Beceremiyorsan gideceksin. Sen tutacaksın yandaş diyeceksin, saray sosyetesi diyeceksin ve bütün onları besleyeceksin vatandaşı hiçe sayacaksın, ondan sonrada ben hala bu ülkeyi yönetirim diyeceksin. Maalesef yönetemiyorlar yönetemedikleri gibi işin dibini de kazımaya çalışıyorlar millet canıyla boğuşurken öbür taraftan bunlar çıkıyorlar zeytin ağaçlarının madencilere kurban edilmesini sağlayacak bir yönetmeliği geçiriveriyorlar. Yetmiyor yine sit alanlarını inşaatlara açacak birtakım düzenlemeler yapıyorlar açık söyleyeyim bunlara bu milletin uzun süre geçit vermesini mümkün değil, milleti düşüneceksiniz” diye konuştu.

 

 

 

ETİKETLER : CHP Ekonomi Masası Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›