2021 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı

Bartın İl Özel İdaresi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu, Vali Sinan Güner ile İl Genel Sekreteri Metin Çetin’in de katıldığı oturumda İl Genel Meclisi’nde değerlendirildi. Vali Güner, Bartın Özel İdaresi’nin İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte yapmış güzel çalışmalarla çok önemli başarılara imza attıklarını belirtirken teşekkür etti. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da daha önceki pek çok bütçede olduğu gibi 2021 yılı bütçesinde de kaynakların İl Özel İdaresi tarafından yine etkin, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını söyledi. Yapılan oylama sonucunda 2021 Yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle onaylandı.
Bu haber 2022-03-09 12:52:26 eklenmiş ve 142 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, 5 gün süren Mart ayı toplantılarını, 2021 yılı Faaliyet Raporu’nun değerlendirildiği son oturum ile tamamladı.

 

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bartın Valisi Sinan Güner ile İl Genel Sekreteri Metin Çetin de hazır bulundu.  

 

 

Vali Güner’in sunumu öncesinde konuşan Başkan Dursun, Mart ayı toplantılarında 17 gündem maddesinin karara bağlandığını söyledi. Meclis Başkanı Dursun,  5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdare’nin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündem maddelerinin de ele alındığını hatırlattı. Dursun, Ocak ayında Denetim Komisyonu’na üye seçiminin yapıldığını, Mart ayında bir önceki yılın faaliyet raporunun Vali tarafından Meclise sunulduğunu, Nisan ayında Meclis üyeleri arasından gizli oylama ile organlara üye seçiminin yapıldığını, Mayıs ayında bir önceki yıla ait kesin hesabın Meclis’te görüşülerek karara bağlandığını, Kasım ayında ise diğer aylardan farkı olarak 20 gün süren toplantılarda bir sonraki yılın Çalışma ve Yatırım Programı’nın yanı sıra Bütçe’nin ortaya çıkarıldığını anlattı.

 

 

107 projeden 7’si tamamlanamadı!

 

 

Daha sonra Bartın Valisi Sinan Güner, 2021 yılı Faaliyet Raporu ile ilgili sunumunu yaptı. 2005 yılında çıkartılmış olan 5302 sayılı yasayla İl Genel Meclisleri’nin yerel parlamenter hüviyete kavuşturularak Özel İdarelerin en üst karar organı olmalarının sağlandığını hatırlatan Vali Güner de şunları söyledi:

 

 

“Özel İdareler bu anlamda yerel temsilcilerinin de katkıları ile yasayla birlikte güçlendirilmiş olan yapılarıyla 16 yıldır ülkemizin gelişmesine çok önemli katkı sağlamışlardır. Bu kapsamda Bartın Özel İdaresi de İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yapmış oldukları güzel çalışmalarla çok önemli başarılara imza atmışlardır. Ben de bu vesileyle bu çalışmalara katkı sağlamış olan tüm Meclis Üyelerine ve Özel İdare personelimize teşekkür etmek istiyorum.

 

 

65 milyon TL olarak belirlenmiş olan 2021 yılı bütçesinin gerçekleşmelerine bakıldığında 3 milyon 563 bin 945 TL fazla vererek 68 milyon 563 bin 945,45 TL olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Bütçenin gerçekleşme oranı bu rakam ile yüzde 105’e ulaşmıştır. Bütçedeki dış kaynak ise 95 milyon 905 bin 697,40 TL, iç ve dış kaynak toplamı da 164 milyon 469 bin 642,85 TL oldu.

 

 

Ayrıca İl Özel İdaremizin 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında toplam 107 adet faaliyetimiz bulunmaktadır. Hedeflenen bu projelerden 100 adedi (devam eden işlerimizle birlikte) gerçekleştirilmiş, 7 adedi ise ‘diğer idare kuruluşlarından alınan izin ve onayların süre gecikmeleri’ sebebiyle tamamlanamamıştır. Sonuç olarak İl Özel İdaremizce toplam 107 adet proje hedeflenmiş, 100 adedi gerçekleştirilmiş ancak 7 adedi ise tamamlanamamıştır. Yılsonu itibariyle; gerçekleşen proje oranı yüzde 93,46 gerçekleşemeyen proje oranı ise yüzde 6,54 olarak tespit edilmiştir.

 

 

Ayrıca; 53 adet dış kaynak projemizden 38 tanesi Bakanlıklar veya diğer merkezi idare kuruluşlarından aktarılan kaynak ile yapılarak tamamlanmış, 2 adet projemizin yapımına başlanmış, 13 adedi proje değişikliği, yüklenici firmanın iş feshi vb. sebeplerle yapılamamıştır.”

 

 

 

Dursun: “Kaynaklar etkin, ekonomik ve verimli kullanıldı”

 

 

Vali Güner’in sunumunun ardından İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun “İl Genel Meclisi’nin Görev ve Yetkileri” başlıklı 10’uncu maddesi gereğince 2021 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nun yeterliliğinin oylanacağını söyledi.

 

 

Bütçenin gerçekleşme rakamları ve yüzdelerini bir kez de kendisi sıralayan Başkan Dursun, bütçe ile tahsis edilmiş kaynakların yanı sıra dış kaynaktan aktarılan ödeneklerle tahsis edilmiş kaynakların, planlanmış amaçlar doğrultusunda ve iyi mali yönetim ilkelerine uygun olarak en etkin, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını vurguladı. Dursun, “2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı’nın programa alınmasında, uygulanmasında ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasının her aşamasında görev alan İl Genel Meclis Üyelerine, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarda başarılar dilerim.  Raporun sunumunu yapan Sayın Valimiz Sinan Güner’in yanı sıra 2021 Yılı Faaliyet Raporu’na konu olan tüm projelerimizin hayata geçirilmesinde ödenek temini açısından emek ve katkısı olan başta TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere İl Genel Meclis Üyelerimize ve idaremiz çalışanlarına da yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Oy birliğiyle kabul edildi

 

 

Bartın İl Genel Sekreteri Metin Çetin ve birim müdürlerinin sunumlarının ardından yeterliliği işari oylama ile Meclis’in yeterlilik onayına sunulan Bartın İl Özel İdaresi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu, toplantıya katılan tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. 

 

 

Başkan Dursun, Meclis’in bir sonraki toplantısının 4 Nisan Pazartesi günü saat 15.00’te başlayacağını belirterek oturumu sonlandırdı.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun Sinan Güner Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›