Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimleri için tekrar aday olduğunu açıkladı. Yarım kalan işlerini tamamlamak istediklerini belirten Başkan Sayın, özellikle tünellerle birlikte, Kurucaşile karayolunun bir an önce tamamlanması için çalışmalar yapacaklarını kaydederken tüneller ve yollar tamamlandığında insanların Bartın’dan kahvaltı için Kurucaşile’ye 25 dakikada gelebileceklerini söyledi.
Bu haber 2018-11-05 11:42:17 eklenmiş ve 297 kez görüntülenmiştir.

 

“Kurucaşile karayolunun bir an önce tamamlanması için çalışacağız”

Erkan Hızoğlu

 

Kurucaşile’de yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, “2009 yılında ilk seçildiğinden bugüne kadar Kurucaşile’de çok şey değişti, çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ettik.Araç parkımızı ve parklarımızı yeniledik. Karayolları ile ilçemizin şehir girişini yaptırdık. Biliyorsunuz ki Kurucaşile denilince ilk akla yol geliyordu. Yolumuzun ihalesi yapıldı ve çalışmaları da devam ediyor. Bittikten sonra da bölgemizdeki en iyi yollardan birtanesi olacak. Bizim geldiğimiz dönemde o dönemin Ulaştırma Bakanı sayın Binalı Yıldırım, bizim festivalimize gelmişti. Geldiği o dönemde yol için sözünü vermişti. Sağolsun sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un da bu konuda çok büyük gayreti oldu.Bildiğiniz gibi ilçemiz iki defa üst üste sel afetini yaşadı. Sıkı bir çalışmayla bunların da üstesinden geldik. Bu tür olaylarda en büyük su sıkıntısı olurdu. Bu durumu biz ekibimizle birlikte ilk etapta aştık.Hatta köylerimize bile su takviyesinde bulunduk. Selin hasar verdiği yerleri de devletimizin ve belediyemizin destekleri ile büyük ölçüde karşıladık. Konuyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.” dedi.

“Kahvaltı için Kurucaşile’ye gelecekler”

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için de tekrar aday olacağını açıklayan Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, yeni projelerden de bahsederek şunları söyledi:

“Tekrar aday olacağım. Yarım kalan işlerimiz var, onları tamamlamak istiyorum.  Özellikle hayalimde olanlardan bir tanesi olan Yüksekokulu Kurucaşile’mize belediye binamızı üniversiteye tahsis ederek kazandırdık. Bu dönemde de okulun yer tahsisini yaparak, sabit yerleşkesinin ayarlaması yapılırsa bu çok iyi bir çalışma olmuş olur. Bu hem okulumuz hem de Kurucaşile için çok iyi olacak. Bir diğer çalışmalarımın arasında Yaşlı Bakım Evi düşüncesi var. Çoğu yerlerde illerde ve ilçelerde bu tür yerlere ihtiyaç oluyor. Biz de böyle bir yeri Kurucaşile’mize kazandırmak istiyoruz. Bir de özellikle tünellerle birlikte, Kurucaşile karayolunun bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız olacak. Yolla birlikte yapılacak olan imar planları var. Bunlar çok önemli konular. Çünkü tüneller ve yollarımız tamamlandığında insanlar Bartın’dan kahvaltı için Kurucaşile’ye gelebilecek. Bir de buraya sadece 25 dakika gibi kısa bir sürede gelebilecekler. Bu bizim için çok önemli. Özellikle en rahat ve güzel yollardan bir tanesi olacak olan Çakraz-Kurucaşile yolu ile 5 tünelden geçilecek. Bu tünellerin uzunluğu ortalama 13 kilometre Yani bu da Kurucaşile’ye gelecek olan vatandaşlarımız yer üstünden çok yer altından daha fazla yolculuk yapacaklar.

 

 

“Yıldızlı bir otel yapmak istiyoruz”

Yol ile birlikte yapmayı planladığımı mesire alanları var. Kafamızda planladığımız yerler var. Ayrıca özellikle Ahşap Yat Festivalimizin daha fazla gündemde kalması ve daha fazla ilgil görmesi iççin çalışmalarımız olacak. Çünkü ahşap yat yapımı bize dedelerimizden miras. Bunun tanıtımını ulasal ve dünya çapında yapmayı planlıyoruz. Daha önce buradan özellikle yurt dışına çok fazla yat imalatı yapıyorduk. Bunu yine yapabilmek için tanıtıma daha çok önem vereceğiz. Bununla birlikte ilçelimizin kalkınması konusunda çok büyük bir adım atılmış olur. Bizim atılım yapabileceğimiz tek konu Turizm ve Ahşap Yat İmalatıdır. Buraya fabrika yada buna benzer yatırım beklemek hayali olur. Bizim turizm konusunda çok büyük adımlar atmamız, bunun üzerinde çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Bizim sanayimiz ahşap yat imalatı, bizim sanayimiz doğa turizmi ve denizimiz olacak. Yeşil ve mavinin buluştuğu yerdeyiz. Keşfedilmemiş koylarımız var. Bunlar yolun bitmesi ile birlikte keşfedilecek yerler. Bir de atıl vaziyette olan bir otelimiz var. Bunu yeni dönemde Kurucaşile’mize kazandırmak istiyoruz. Yeni dönemde buranın imarında düzenleme yaparak, yıldızlı bir otel yapmak istiyoruz.”

Kurucaşile için çalışmalarının hep süreceğini dile getiren Belediye Başkanı Sayın, son olarak da “İnşallah vatandaşlarımızda tevazu gösterirse yeni dönemde yolunda tamamlanmasıyla yepyeni bir Kurucaşile olacak.” dedi.

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›