Suya yüzde 7 KDV indirimi

Su faturalarında KDV indirimi konusuyla ilgili Belediye Meclis Üyelerine bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın KDV oranın 24 Şubat’ta yüzde 1’e indirildiğini söyleyerek, 24 Şubat’tan bu yana Bartınlıların indirimli su kullandığının müjdesini verdi.
Bu haber 2022-03-04 15:09:34 eklenmiş ve 247 kez görüntülenmiştir.

 

24 Şubat’ta uygulanmaya başlandı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, su faturalarında KDV indirimi konusuyla ilgili Belediye Meclis Üyelerine bilgi verdi. Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmasında Başkan Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatına istinaden ve ayrıca Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Olan Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik yapılmasına dair Resmi Gazetede yayımlanan 5189 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda su faturalarında KDV oranın 24 Şubat’ta yüzde 1’e indirildiğini söyleyerek,  24 Şubat’tan buyana Bartınlıların indirimli su kullandığının müjdesini verdi.

 

 

Ton başına 0.24 TL’lik indirim

 

 

Alınan bu KDV İndirimi sonrası kent merkezinde meskenlerde 1.kademe (0-30metreküp) 5.16 TL’den 4.92 TL’ye, 2.kademe (30metreküp ve üstü) 8.67 TL’den 8.25 TL’ye indirildi. Bu doğrultuda kent merkezinde ton başına 0.24 TL’lik indirim yapılmış oldu.

 

 

İnkum’da ton başına 0.49 TL’lik indirim yapıldı!

 

 

İnkum’da ise meskenlerde 1.kademe 10.08 TL’den 9.59 TL’ye, 2.kademe11.48 TL’den 10.92 TL’ye indirilmiş oldu. Bu doğrultuda İnkum’da da ton başına 0.49 TL’lik bir indirim yapıldı.

 

 

“Hayırlı olmasını diliyorum”

 

 

Başkan Akın; “Gıdada yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin ardından aynı adım su için de atıldı. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 5189 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmî Gazetede yayınlanmasıyla birlikte, Belediyemiz talimatım doğrultusunda zaman kaybetmeden uygulamayı devreye aldı. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte su fiyatlarında yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı mesken, ticarethane, resmi daire ve inşaatlarda 24 Şubat’tan itibaren yüzde 1 olarak uygulanacak. Suyu en ekonomik şekilde kullanan vatandaşlarımız yaptığımız bu KDV indirimiyle birlikte bu ay ve sonraki aylarda daha düşük su faturası ödeyecek. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETİKETLER : KDV Cemal Akın Bartın Belediyesi Su faturaları Bartın
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›