Belediye Meclisi’nde 9 gündem maddesi görüşüldü!

Meclis salonunda gerçekleştirilen Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü. 3 yeni konu ilgili komisyonlara gönderilirken, 6 madde ise kabul edildi.
Bu haber 2022-03-04 15:02:33 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapılan toplantıda toplam 9 gündem maddesi görüşüldü. 8 gündem maddesiyle başlayan toplantıya 1 gündem maddesi ilave edildi. Meclis Toplantı gündeminde 3 yeni konu bulunurken, 6 madde ise Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi. Gündemde yer alan 3 yeni konu ise ilgili komisyonlara gönderildi. Yeni gündem maddelerinin görüşülmesinin akabinde de komisyonlardan gelen 6 madde değerlendirilerek, kabul edildi.

 

 

Su faturalarında KDV oranı yüzde 1’e indirildi

 

 

Meclis gündemine geçilmeden önce su faturalarında KDV indirimi yapılması konusu görüşüldü.

 

 

Yapılan değerlendirmelerin ardından konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Olan Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik yapılmasına dair 13 Şubat’ta Resmi Gazetede yayımlanan 5189 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatına istinaden su faturalarında 24 Şubat’ta KDV oranın yüzde 1’e indirildiği ve 24 Şubat’tan bu yana Bartınlıların indirimli su kullandığının bilgisini verdi.

 

 

2 Madde Komisyona havale edildi

 

 

Gündemin birinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Demirciler Mahallesi, tapuda 1968 ada, 8 numaralı parselin satış talebi ve gündemin ikinci maddesinde yer alan Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 221 ada, 2 parsel no.lu taşınmazın bulunduğu alandaki otopark alanı içerisinde trafo yeri ayrılmasına ilişkin olarak hazırlanan Nazım ve Uygulama imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

 

6 madde kabul edildi

 

 

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, ilimiz Merkez Orduyeri Mahallesinde bulunan mevcut imar yoluna sokak ismi verilmesi talebi, gündemin dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 386 ada, 23 numaralı parselin satış talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 388 ada, 35 numaralı parselin satış talebi, gündemin altıncı maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 653 ada, 105 numaralı parselin satış talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 650 ada, 9 numaralı parselin satış talebi ve gündemin sekizinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kutlubeytabaklar Köyü, tapuda 124 ada, 24 parsel nolu taşınmaz üzerinde 112 Acil Sağlık İstasyonu yapılması için Nazım ve Uygulama imar planı değişikliği talebi kabul edildi.

 

 

Gündeme sonradan ilave edilen madde komisyona gönderildi

 

 

Gündeme sonradan ilave edilen gündemdim 9.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Kırtepe Mahallesi tapuda 145 ada, 54 numaralı parselin satış talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Son olarak da Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısının 7 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da yapılması karara bağlanarak, toplantı sonlandırıldı.

 

 

“Şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz”

 

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Özkaya: “bu ayrılık artık benim için bir zaruret haline gelmişti”

 

 

Geçtiğimiz haftalarda Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildiği AK Parti’den istifa ederek Gelecek Partisine geçen Meclis Üyesi Onur Özkaya da Meclis Toplantısı öncesinde bir konuşma yaptı. Gelecek Partisi Bartın İl Yönetiminin de takip ettiği toplantıda Özkaya “Hepinizin bildiği üzere AK Parti’den istifa ederek Gelecek Partisine geçiş yaptım. AK Parti ile yaşamaya başladığım temel ve ilkesel anlamda anlaşmazlıklar neticesinde bu ayrılık artık benim için bir zaruret haline gelmiştir. Kendime edindiğim vizyon ve görev olan gençlerin bu Mecliste şuana kadar başaramamış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak bugünden itibaren bu gayeme daha sıkı bir şekilde sarılacağım. Bundan sonra sesimi ve gençlerin sesini bu Meclise daha sık duyacaksınız. 3 senedir beraber çalışmaya çalıştığım AK Parti Meclis grubuna iyisiyle kötüsüyle kattıkları tecrübeler için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu vesileyle bir teşekkürü de Belediye Başkanımız değerli büyüğüm Sayın Cemal Akın’a, her zaman siyaset üstü bir tavırlara bizlere destek olan Başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bartın tarihinin en genç yaşta seçilen Belediye Meclis Üyesi olarak tüm Meclise saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

CHP’den park ve kapalı otopark projesi

 

 

Toplantı sonunda ise CHP grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çavuşoğlu, Eski Adliye Binası ve Eski Valilik Binalarını kapsayan alan için hazırladığı otopark projesini Meclise tanıttı.

 

 

 

 

Çavuşoğlu, eski Adliye Binası ve eski Valilik Binalarının bulundu 5 bin 375 metrekare tabanlı ve halen maliye hazinesine ait olan alanda Hükümet Caddesi kodunda üst terasının 5 bin metrekare şeklinde halkın dinlenip vakit geçirebileceği, çocuk oyunları, oturma-dinlenme alanları bulunan rekreasyon alanı ve park altındaki 3 katta 15 bin metrekarelik 500 araç kapasiteli kapalı otopark alanı olarak dizayn edilen projenin ilgili Bakanlıklardan tahsisinin sağlanması ve Belediye tarafından gerçekleştirilebilmesi halinde merkezdeki acil ihtiyaç haline gelen park ve otopark sonunun kökten çözüme kavuşacağını söyledi.

 

 

Akın: “Fikirle, projeyle bu işin böyle olmadığını gördüm”

 

 

Çavuşoğlu’nun sunumunun ardından da proje için bahsi geçen alanla ilgili Belediye Başkanı Cemal Akın, açıklamada bulundu. Kendisinin de benzer bir projesinin olduğunu ifade ederken söz konusu alanın zemin yapısından kaynaklı sıkıntılar olduğunu aktaran Başkan Akın, şunları söyledi:

 

 

“Benim de böyle bir fikrim vardı. Ama fikirle, projeyle bu işin böyle olmadığını gördüm. Bende Belediye Bahçesi, o bölgenin boşaltılması, Cumhuriyet Meydanı, o yolun da Kemerköprü’ye kadar alttan geçmesi şeklinde bir projemiz vardı. Belediye anlamında bütün paramı oraya harcayayım dedim. Ama ilk önce Cumhuriyet Meydanını bir rehabilite edelim dedim. 8 seneden beri Cumhuriyet Meydanın tahsisini alamadım. Art niyetten falan değil, orada bankamatikler var. Banka kira veriyorsa bölelim dedim. Böldüremedik, olmuyor. Hala Milli Emlak’ta müracaatım var.

 

 

“Ben 9 seneden beri Cumhuriyet Meydanını aşamadım”

 

 

Başka bir şey, Adliyedeki yer Milli Emlak’ın yeri. Adliye’nin değil, üst yapısı Adliyenindir. Ama şuanda iki tane kurum oraya geliyor. Kemer Polis Karakolu oraya geliyor. Tahsisi yapılmış. Bir de Denetimli Serbestlik oraya geliyor. Üçüncüsü, oradaki Defterdarlık bir kere yeni bir yere yapılmalı. Bunlar yapıldıktan sonra oralar boşaltılırsa bu da eklenti olarak yapılabilir Belediye Bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, Belediye parkıyla birlikte çok büyük bir alan çıkar. Bu konuda aynı fikirdeyim. Ama ilk önce bunları aşmak lazım. Ben 9 seneden beri Cumhuriyet Meydanını aşamadım. Prosedürden dolayı defalarca Ankara’ya gitti geldi.

 

 

“Prosedürleri aşabilirsek neden olmasın”

 

 

Yapılsa güzel olur mu fevkalade olur. Alt tarafı otopark olabilir mi? Alta girerseniz olmaz. Çünkü her tarafı sulak bölge, çok büyük maliyet çıkar. Davut Fırıncıoğlu Caddesine girdiğimizde iyi bir şey olsun dedik bir girmeye başladık, sanki tünel kazacağız. 3 metreye kadar gittik. Toprak yok, balçıklaşmış. Enteresan bir şekilde de yeşil balçık olmuş. Oraya binlerce kamyon balans döktük. Oranın masrafıyla beklide 2 kilometre değil, 25 kilometre yol yapardık. Bunu düşünerek hareket etmek lazım.

 

 

Bartın’a yapılan her şey, bütün projeler güzeldir. Böyle bir proje çıkaran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz Bartın’a yapılacak her işte beraber oluruz. Ama bunu biraz daha büyük düşünerek hareket edersek böyle bir öneri ileriki günlerde gelirse biz de ilgili yerlere yine gerekirse bütün Meclis Üyelerimizin imzasıyla göndeririz. Tahsis edilmesi konusunu inşallah gerçekleştiririz. Ama orada alttan yol verip üstünü yapmak lazım. Orada tam bir meydan meydana gelsin istiyorum. En azından Defterdarlık ile bizim Belediye Bahçesini birleştirmek lazım. Prosedürleri aşabilirsek neden olmasın. Kendi yeriniz olsa hiç sıkıntı yok, bunlar yapılır. Ama yer sizin değil. Yalı’da da yapmak istedik ama prosedürlerden kaynaklı onu da yapamadık.”

 

 

ETİKETLER : Cemal Akın KDV Belediye Meclisi Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›