Kumlucalılar’ın yol tepkisi!

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan sel felaketinin ardından ne bağlı oldukları Ulus ilçesi ile ne de Bartın il merkeziyle sağlıklı bir ulaşım sağlayamayan Kumlucalı vatandaşlar, eylem yaparak aylardır yapılmayan yollara tepki gösterirken seslerinin duyulmasını istedi. Boğazköy mevkiindeki bozuk yolda toplanan bir grup Kumlucalılar, “Bir bakan geldiğinde bir günde yapılan bu yollar aylardır neden yapılmıyor” diye sordu. Basın açıklamasının ardından ise bölgede ekipler, söz konusu bozuk yollar için çalışma yaptı.
Bu haber 2022-02-28 15:54:22 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da 11 Ağustos 2021 yılında yaşanan sel afeti nedeniyle büyük hasar gören Kumluca’nın yolları aradan geçen 6 aya rağmen halen daha yapılamadı.

 

 

Selde yıkılan Boğazköy Köprüsü yerine yapılan ve sık sık suların yükselmesi nedeniyle yıkılan menfez geçişi, geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlarla bir kez daha göçtü.

 

 

Yap boz tahtasına dönen geçiş halen kullanılamazken alternatif güzergah olarak kullanılan baraj yolunun çukur ve çamur halleri de bölge halkı başta olmak üzere o güzergahı kullanan herkesi isyan ettirdi.

 

 

Kumluca’dan çıkıp yolun bozuk olan bölümüne gelen bir grup vatandaş, aylardır bitmeyen yol çilesi nedeniyle eylem yaptı. Bozuk yolda toplanıp dertlerini anlatan vatandaşlar, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

 

 

“Bu muamele reva mı?”

 

 

Yolcu minibüsleri, öğrenci servisleri, ambulanslar, toptancılar ya da yolu her gün kullanan vatandaşların aylardır büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren vatandaşlar, “Derdimiz siyaset değil. Bu sorun için başvurmadığımız bir makam kalmadı. Ama yine de çözüm üretilemedi” dedi.

 

 

Vatandaşlar adına konuşan Kumlucalı Birol Şenol, “Selden sonra Kumluca-1 Köprüsü kısa sürede tamamlanmıştı. Oraya kurulan panel köprünün Boğazköy’e kurulacağı söylendi. Ancak kurulmadı. Boğazköy her yağmurda çöküyor. Baraj yolu da çukur içinde. Kumluca Cumhur İttifakı’nın yüzde 82 oy aldığı bir bölge. Ona rağmen bu muamele reva mı? Bir bakan geldiğinde bir günde yapılan bu yollar 6-7 aydır neden yapılmıyor?” diye sordu.

 

 

Diğer vatandaşlar da Kumluca’nın hem il merkeziyle hem de Abdipaşa yolu nedeniyle ilçesiyle ulaşım sorunu yaşadığına dikkat çekerek “Sesimizin duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Tepkiler üzerine yolda çalışma başlatıldı

 

 

Öte yandan müteahhitle yaşanan hukuki sorunlar nedeniyle tamamlanamayan baraj yolundaki bozulmalar nedeniyle Karayolları tarafından çalışma başlatıldı. Kamyonlarla yol hafriyatı yola dökülüyor. İş makinaları, yola dökülen malzeme ile çukurları kapatıyor.

 

 

“Hava şartları düzelince köprü çalışması başlayacak”

 

 

AK Parti Kumluca Belde örgütü de yol sorununu Bartın’da hemen her platformda dile getirdi. Son olarak Bartın’a gelen AK Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Murat Büyükçe’ye sorunu aktaran belde örgütü, soruna bir an önce çare üretilmesini istedi.

 

Boğazköy Köprüsü geçişiyle ilgili son açıklama da AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç’tan geldi. Partinin İl Başkanlığı Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda konuşan Yılmaz Tunç, hava şartlarının müsaade etmesi durumunda Boğaz Köprüsü için çalışmaların hızla başlayacağını duyurdu. Yağışlar nedeniyle ırmakta su miktarının fazla olduğunu, o nedenle köprü ayaklarının yapımına başlanamadığını söyleyen Milletvekili Tunç, havaların düzelmesiyle köprünün hızla tamamlanacağını ifade etti.

 

ETİKETLER : AK Parti Kumluca Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›