Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 7. Şöleni’ni gerçekleştirildi

Bartın Belediyesi Geleneksel Halk Dansları Şöleni’nin 7.’si Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 12 grubun sahne alacağı muhteşem gecede 350’den fazla kişiden oluşan Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Anadolu’nun dört bir yanını yansıtan dans motifleriyle halk oyunu severlere doyumsuz dakikalar yaşattı. Ayrıca bu sene ilk kez sahne alan Belly Dans Grubu, izleyenleri büyüledi. Ayrıca Zeybek Grubu da hem muhteşem figürleri hem de sahne gösterileriyle izleyenlerden büyük alkış aldı.
Bu haber 2022-02-28 10:25:34 eklenmiş ve 532 kez görüntülenmiştir.

 

Danslarıyla herkesi büyülediler!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Halk Oyunları Şöleni, yoğun katılımla Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

 

Bartın Belediyesi tarafından yöresel halk danslarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla açılan halk oyunları kurslarına katılan yüzlerce kişiden oluşan Halk Dansları Topluluğu, pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl şölenlerini gerçekleştirememişti.

 

 

Birbirinden farklı yörelerin sahne sanatlarıyla harmanlandığı, Halk Oyunları Şöleni geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi akşamı büyük bir katılımla Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

 

Bartın Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 300’e yakın kişilik dev bir dans grubuyla performans sergilerken seyirciler doyumsuz bir dans gösterisi izledi.

 

 

Bu sene ilk defa sahnelenen belly dans grubu da katılımcıları büyüleyici bir gösterisi sundu.

 

 

Başkan Akın: “Elimizden gelen desteği veriyoruz”

 

 

Renkli görüntülere sahne olan şölenle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin tıpkı alt yapı ve üst yapı çalışmaları gibi önemli ihtiyaçlar olduğu bilinciyle hareket ederek bu hizmetleri de halka en güzel şekilde verdiklerini belirtti. Başkan Akın, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

 

“Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirdikleri Belediyemiz Halk Dansları Topluluğu, yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalarını şölen programı ile taçlandırdı. Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz Halk Dansları Şöleni’nin açılış töreni güzel bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

 

 

Belediye olarak kentin alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla kültür, sanat, spor ve sporcunun her zaman destekçisi olduk. Kültürel ve sanatsal hayatın zenginleştirilmesine yönelik faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda da Halk Dansları Topluluğu’na elimizden gelen desteği veriyoruz.

 

 

Halk Dansları Hocamız Orhan Doğan’a ve gönüllülük esasıyla halk dansları ekibimizde yer alan tüm dansçı dostlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

 

“Türkiye’nin her karış toprağı güzel”

 

 

Her şeyden evvel Bartın bir kültür ve şehri. Belediye olarak bunu çok iyi biliyoruz. Göreve ilk geldiğimde Bartın’da kültür sanat anlamında iki üç tane etkinlik vardı. Halk danslarında ise bir arkadaş Ankara’dan geliyordu. 10-12 civarında arkadaş vardı. Sadece onlar kendi aralarında oynuyordu. Sonra sayın hocamla beraber bunu genişletelim dedik. Bu akşam etkinliğimizde 280 dansçımız yer aldı. Tabi pandemi kültür sanat etkinliklerimizi etkiledi. Pandemiden önce Halk Dansları Topluluğumuzda 300-350 kişi bulunuyordu. Belediyemizin kültür ve sanat etkinliklerinde toplam 3 bin – 4 bin kişinin faydalandığını biliyoruz. Pandemide dolayı bu sayı şuan düştü fakat her geçen gün bu sayımız artıyor.

 

 

Bu akşam etkinliğimizin tören şeklinde gerçekleştiriyoruz. Eskiden bu etkinliğimiz bir akşam olarak düzenliyorduk. Çok fazla yoğunluk olduğu için izleyemeyenler olduğu için bir günden iki güne çıkardık.

 

 

Bu akşam Türkiye’nin 7 yöresine ait gösteri sergilenecek. Türkiye’nin her yeri güzel. Türkiye’nin her karış toprağı güzel. Böyle güzel ve değerli bir vatanımız var.

 

 

“Birçok sanatsal alanda faaliyet gösteriyoruz”

 

 

Şuan belediyemiz kapsamında drama tiyatro, halk dansları ve Türk Halk Müziği topluğu, yabancı dil, resim cam altı boyama, ebru sanatı gibi  ismini burada sayamayacağım bir çok sanatsal alanda faaliyet gösteriyoruz. Bunların yanı sarı dart ve engelli çocuklarımız için tenis alanlarında faaliyetlerimiz olacak. Buralarda çok başarılı gençlerimiz var. Türkiye Şampiyonası turnuvalarını gidiyorlar. Türkiye Şampiyonalarında derece elde bir çok sporcumuz var.

 

 

Buz pateni kursu planlanıyor!

 

 

Ayrıca yeni bir projemiz daha var. Buz pateni kursu açmayı planlıyoruz. Yerini yapmıştık. Bir-iki ay içerisinde bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz.

 

 

Şuan ortama Bartın’da bin 500 arkadaşımız kurslardan faydalanıyor. Bu sayıyı daha da yükseltmek istiyoruz. Bartın’ımız için bu etkinlikler büyük önem arz ediyor.

 

 

“Sözünü verdiğimiz projelerimiz tamamladık”

 

 

2019 seçimlerinden buyana 36 ay geçti. Bunun 24 ayı pandemide geçti. Biz verdiğimiz sözlerin 29’unu tamamlamış bulunuyoruz. 10 projemizin yapımı devam ediyor.  Yakın tarihte de bu devam eden projelerimizi halkın hizmetine sunacağız.

 

 

“Bartın'a değer katacak önemli proje”

 

 

Bu projelerin içerisinde en önemli olanlardan bir tanesi olan Köypark projemiz var. İçerisinde köy kahvesi, yerel ürün pazarı, değirmenli gölet, piknik ve kamp alanları, oyuncak müzesi gibi donatıların yer alacağı KöyPark projesini gerçekleştireceğiz. KöyPark projesinin vatandaşların gezebileceği, sosyalleşebileceği bir alan olacak.

 

 

Vatandaşların hoşça vakit geçirilebilecek.  Göreve geldiğimiz günden bu yana çok sayıda park alanını halkımızın hizmetine sunduk. KöyPark projemiz de Bartın'a değer katacak önemli projelerinden biri olacak.

 

 

“Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi kurulacak”

 

 

Diğer önemli projelerimizden biri olan Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi var. Kentin hafızasını oluşturup gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleği oluşturulacak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu çalışmayı da hayata geçireceğiz.

 

 

Eski Hava Lokali’nin olduğu 2 bin 70 metrekarelik alanda 5 katlı olarak projelendirdiğimiz Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

 

 

5 katlı olarak hazırlanan projenin içinde çok amaçlı 170 kişilik salon, derslikler, konservatuvar salonu, sergi salonu, oyun dans ve ritim salonu, sanat atölyeleri, açık ve kapalı olmak üzere kafeteryası olan projemize büyük önem veriyoruz. Yine bu merkezimizin bünyesinde ‘Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi’ kurulacak. Kentin hafızasını oluşturup gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleği oluşturulacak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu çalışmayı da hayata geçireceğiz.”

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Halk Dansları Bartın Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›