Cankurtaranlar çözüm bekliyor!

Turizm sektöründe her yıl olduğu gibi, yine sezonluk işçiler kışı işsiz geçiriyor. Bunlardan bazıları da İl Özel İdaresi’ne bağlı 22 kişilik cankurtaran ekibi… Turizm sektöründe her yıl olduğu gibi, 2021 yılında da sezonluk olarak çalışan İl Özel İdaresi’ne bağlı cankurtaran ekibi kış ayında yine işsiz.
Bu haber 2022-02-28 09:44:56 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cankurtaran ekibi yaz boyu 4 ay çalışma imkanı bulurken, 8 ay ise kaderleriyle baş başa bırakılıyor.

 

 

Büyük zorluk yaşıyorlar

 

 

Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk alanındaki Mugada, Büyükkızılkum, Hatipler, Güzelcehisar ve Çakraz, Bozköy, Kapısuyu ve Göçkün Demirci sahillerinde toplam 22 kişi ile 1 Haziran’da başlayan Cankurtaran hizmeti 30 Eylül’de sona erdi.

 

 

Sezonluk işçi olarak görev alan 22 kişi daimi işçi olmadıkları için büyük zorluk yaşıyor. Görev sürelerinin sona ermesiyle birlikte hiçbir sosyal haktan yararlanamayan işçiler, İl Özel İdaresi’nden bir çözüm bekliyor.

 

 

Kış ayında farklı birimlerde görevlendirilebilirler!

 

 

Sağlık alanındaki hizmetlere ilaveten yaz döneminde deniz sahillerinde vatandaşların can güvenliğini korumak adına profesyonel bir yapı içerisinde modern jet siki ve jet botlarla donanımlı halde 2016 yılından buyana verilen cankurtaran hizmetinde görev alan personel, 12 ay istihdam edilmeli. Cankurtaranlık kurumsallaşarak, bu hizmette 4 ay boyunca görev alan 22 kişi yaş, mezuniyet ve mesleki yeterlilik göze alınarak 12 aylık dönemin 8 ayı İl Özel İdaresi’nde farklı birimlerde görevlendirilmeliler.

ETİKETLER : Cankurtaran Güzelcehisar Mugada Çakraz Bartın Bartın İl Özel İdaresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›