Mutlu Çocukların Dünyası: VERA CLUB KIDS

Vera Club Kids, eğlenceli ve yaratıcı aktiviteleriyle çocuklarınız hayal güçlerini sınayacak ve yepyeni deneyimlere yelken açacak. “Mutlu Çocukların Dünyası” Vera Club Kids’te çocuklar birbirinden eğlenceli ve çılgın atölyelerle farklı deneyimler yaşarken, verimli ve keyifli vakit geçirecek.
Bu haber 2022-02-22 09:23:43 eklenmiş ve 849 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Duyusal oyun atölyesinden, sanat atölyesine, montessori atölyesinden, ritim-müzik atölyesine, mutfak atölyesi, İngilizce oyun atölyesi, hareket ve spor atölyesine kadar farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği atölye, etkinlik ve kurs merkezi Vera Club Kids ile çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor hem de yaşıtlarıyla sosyalleşiyor.

 

 

Haftalık atölye programlarıyla Vera Club, 2-5 yaş arası çocuklara rengarenk bir dünyanın kapılarını açıyor.

 

 

Maksimum 4 çocuk katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini keşfederken unutamayacaklarını bir gün geçiriyor.

 

 

“Mutlu Çocuklar Dünyası” Vera Club Kids’te Müzik ve ritim atölyeleri, çocuklarda var olan müzik üzerinde kendini geliştirip desteklemeleri ve kendini ölçmek için büyük katkı sağlarken yaşa göre her hafta farklı malzemelerden üretilen sanat atölyesinde, geleceğin sanatçıları yetiştiriyor.

 

 

Okul Öncesi Öğretmeni ve Öğrenci Koçu Pelin Köktürk, tarafından kurulan Vera Club Kids’te çocuklar eğlenerek, yaşayarak öğreniyor.

 

 

Peki Vera Club Kids nasıl kuruldu, eğitimleri ne kadar sürüyor, hangi yaş grupları hangi etkinliklere katılabiliyor…? İşte bu soruların yanıtlarını Vera Club Kids Kurucusu Pelin Köktürk, verirken tüm anne babalara seslendi.

 

 

Vera Club Kids nasıl kuruldu?

 

 

Bartın’da bir ilk olan Vera Club’un kuruluş serüveninden bahseden Köktürk, “Büyük şehirlerde etkin olmasına rağmen Bartın’da böyle bir kurumu yoktu. Biz de neden Bartın’da olmasın dedik. Amacımız çocuklarımıza bir şey öğretirken eğlenmek, çocuklarımızın bir şey öğrenirken eğlenmesi mutlu olmasıdır. Vera kızımın adı ve çok güzel demek, gözünden sakındığın ve haramdan kaçındığın anlamlarına geliyor. Vera Club Kids, güzel bir yer olacaktır diye düşündüm ve böylelikle kuruldu” dedi.

 

 

Peki burada çocuklar için neler var?

 

 

Vera Club Kids’te 7 farklı atölye ve 7 farklı kurs ile eğlenceli eğitimler gerçekleştirildiğini belirten Köktürk, şunları söyledi:

 

 

“Atölyelerimiz; Duyusal Oyun Atölyesi, Sanat, Moda Tasarım Atölyesi, Ritm-Müzik Atölyesi, Mutfak, İngilizce Oyun Atölyesi ve Fen Bilimleri Atölyesi mevcut. Kurslarımız ise Bale Kursu, Jimnastik, Tekvando, Gitar, Ukulele, Bağlama, Keman ve Bateri kurslarımızdır. Çocuklarımız burada hem eğleniyor hem de yaşayarak öğreniyor.”

 

 

Peki yaş gruplarınız nelerdir?

 

 

Köktürk, atölye ve kursların yaş grupları ile ilgili de bilgiler verirken “12 aylıktan itibaren çocuklarımızı buraya almaya başlıyoruz. 12-18, 18-23 aylık bebeklerimize özel Baby Club Atölyeleri yapıyoruz ve bu atölyelerimiz ebeveynlerimizin de dahilinde gerçekleşiyor. Bunun haricinde 2-4 yaş çocuklarımıza özel atölyeler düzenliyoruz. Diğer kurslarımızın yaş aralığı da örneğin Jimnastik, Bale ve Tekvando Kurslarımızın hepsi 2,5 – 3 yaştan itibaren başlıyor. 3 Yaştan başlatıyoruz ama 2,5 yaşta başlatılan kurslarımız deneme dersleri olarak düzenleniyor. Uzman öğretmenlerimiz de kas gelişimlerinin uygun olduğu kararı verirlerse kurslarımıza başlatıyoruz. 3-5 yaş çocuklara özel jimnastik, bale ve tekvando kurslarımız var, diğer kurslarımız gitar, ukulele, bağlama kurslarımızda yaş sınırımız yok. Orada yetişkinlerimiz bile gelip bizlerle eğitim görebiliyorlar” diye konuştu.

 

 

“Atölyeler 4, kurslar 6 kişiden oluşuyor”

 

 

Çocuklarla birebir özel olarak ilgilenebilmek amacıyla atölye ve kursların maksimum 4 ila 6 kişilik gruplar halinde yapıldığını belirten Vera Club Kids Kurucusu Pelin Köktürk, “Biz pandemi döneminde açılan bir işletmeyiz ama benim en büyük gayem çocuklarla ilgilenirken birebir özel ilgilenebilmek, tabii ki ikinci nedenimiz de pandemi. Atölyelerimiz maksimum 4, kurslarımız ise maksimum 6 kişiden oluşuyor” dedi.

 

 

“Olumlu ve güzel geri dönüşler”

 

 

Velilerden ve çocuklardan olumlu ve güzel geri dönüşler aldıklarını belirten Köktürk, “Şuana kadar çok güzel dönüşler aldık, çocuklar bir oyun ortamına girdiklerinde zaten çok mutlu oluyor. Çocuklarımız birbiriyle güzel iletişimler kuruyorlar, yaş gruplarıyla birlikte vakit geçirirken, paylaşmayı da öğreniyorlar, çocuklarımız pandemi çocukları olduğu için, yalnızlıktan da kurtulmuş oluyorlar” derken atölye ve kursların eğitim saatleriyle ilgili de detaylı bilgi vererek şunları kaydetti:

 

 

Eğitimleriniz tam gün mü yoka belli saatleri mi var?

 

 

“Eğitimlerimiz tam gün değil, atölyelerimiz 1 saat sürüyor. ‘Neden 1 saat sürüyor?’ dersek yetişkinlerin bile dikkat süresi 20-25 dakika iken 2,3,4 yaşlarındaki çocuklarımızın tamamen 1-1,5 saat tamamen odaklanmalarını bekleyemeyiz. Ama yaklaşık 40-45 dakika dikkatlerini verirlerse mükemmel bir sonuçla karşılaşıyoruz. 1 saat süren kurslarımız ve atölyelerimiz haricinde yarım gün atölye programlarımız var, bu programımız da 12-16 saatleri arasında olan programımızdır ve bu programımız ebeveyn katılımsızdır. Biz bu 4 saat içerisinde, serbest zaman aktiviteleri de dahil 4 farklı atölye düzenliyoruz. Yarım gün atölye programımız 7-8 kişilik gruplardan oluştuğu için çocuklarımız çok güzel iletişim kurmayı, paylaşmayı, oyun oynamayı ve etkinlikte bulunmayı burada çok güzel bir şekilde öğrenmiş oluyorlar.

 

 

Kurslarımız ise hafta sonu oluyor neden derseniz çocuklarımız aynı zamanda, ilkokula, kreşe ya da anaokuluna gidiyorlar. Okul sonrası buraya geldiklerinde verimli vakit geçiremeyecekleri için hafta sonu gerçekleştiriyoruz. Kurslarımız Cumartesi günleri, diğer tüm atölyelerimiz ise hafta içinde de oluyor.

 

 

Vera Club ile ilgili gelecek planınız nedir?

 

 

Vera Club Kids Kurucusu Pelin Köktürk, gelecek planlarıyla ilgili de özel açıklamalarda bulunurken “Küçük ve yeni bir işletmeyiz, yaklaşık 2 yıldır Bartın’da olan çocuk atölye ve kurs merkeziyiz. Bizim ilk amacımız mutlu çocuklar dünyasıdır, yani çocuklara mutlu bir dünya sunmaktır. Vera Club’ın da zaten sloganı ‘Mutlu Çocuklar Dünyası’dır. Vera Club Kids olarak mutlu çocuklar yetiştirmek, bir şeyleri eğlenerek öğretmek, ilerideki amacımız da şu; biraz daha büyük bir alan geçerek, daha farklı projeler dahil ederek, örneğin bir bölümümüzü tamamen spor okulu olarak kullanmak, diğer bölümüzü tamamen atölye merkezi olarak kullanmak ve bunların haricinde sadece çocuklar için değil yetişkinler için de projelerimiz var” dedi.

Köktürk, son olarak “Tüm anne ve babalarımızı Mutlu Çocuklar Dünyası Vera Club Kids’e bekliyoruz” diyerek Bartın’da yaşayan anne ve babalara seslendi.

ETİKETLER : Bartın Vera Club Kids Pelin Köktürk Vera duyusal oyun atölyesi sanat atölyesi montessori atölyesi ritim-müzik atölyesi mutfak atölyesi İngilizce oyun atölyesi hareket ve spor atölyesi
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›