“Her şeye karşı olmanın sonucu bu!”

Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle yüzlerce işçi çıkaran Hattat Holding’in uğraştığı mahkemeler sonucunda darboğaza girdiğine dikkat çeken AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Termik santral dediler, bunun yapılmasına hepimiz karşı çıktık. Fakat içimizde herşeye karşı olan bir grup var. Kömür çıkarılsın, yıkansın, buradan gemilerle diğer termik santrallere gitsin dediler ona da karşı çıkıldı. Hattat Holding mahkemelerle uğraştı, en sonunda da böyle bir darboğaza girdi. İnşallah da kurtulur. İnşallah istediği kredileri bulur ve arkadaşlarımız orada ekmeklerini yer.” dedi.
Bu haber 2018-11-01 08:46:19 eklenmiş ve 696 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Amasra’da Hema tarafından işten çıkarılan işçilerin durumu için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya katılarak Bakan Yardımcısı Zafer Benli’ye maden işçilerinin taleplerini iletmiş ardından da AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek yaşanan durumu bizzat aktarmıştı.

İşçiler için süreci yakından takip ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlık yetkilileriyle de görüşmeler yaptığını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Hattat Holding’in uğraştığı mahkemeler sonucunda darboğaza girdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“İşçi arkadaşlarımız partimize geldiler, birlikte bir toplantı yaptık. Ben işçilikten gelen biri olduğum için onları çok iyi anlıyorum. Almanya’da yeri geldi iki üç işte birden çalıştım. Oralardan buraya geldim. Herkesin evi, eşi çocukları var, ödemeleri, kredileri var. Bir babanın aylığı kesildiği zaman inanın o insanın dizlerinin bağı çözülür. Ben bunu anlıyorum. Bu yüzden sendika başkanlarımızla birlikte Enerji Bakanlığı Müsteşarımızın ve Bakan Yardımcımızın yanına gittik. İki defa gittik. İl Başkanları Toplantısında da Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu bizzat aktardım ve şirketin yazdığı mektubu Sayın Cumhurbaşkanımıza vardım. Sorunların çözülmesi için eliminden gelen ne varsa yaptım. İnşallah bu sorun çözülür. Firmanın kredi alması hususunda yardım talebi var. İnşallah çözülür. Çözülürse de bizim işçi kardeşlerimiz yemeğini yer, ekmeğini yer.

 

“İçimizde herşeye karşı olan bir grup var”

 

Ama burada bir şey var. Termik santral dediler, bunun yapılmasına hepimiz karşı çıktık. Fakat içimizde herşeye karşı olan bir grup var. Kömür çıkarılsın, yıkansın, buradan gemilerle diğer termik santrallere gitsin dediler ona da karşı çıkıldı. Bir milletvekilimiz işçilerin işten çıkarılması ile ilgili olarak Meclis’te de konuştu. Bir fabrikanın yapılmasına karşısınız, açılmasına karşısınız, o fabrikanın çalışmasına karşısınız ama diyorsunuz ki, ‘işçileri çalıştır’. Bu olmaz ki mantığa ters. Mahkemeler nedeniyle orada bunca zamandır bir ilerleme kaydedilemedi. Hattat Holding mahkemelerle uğraştı, uğraştı en sonunda da böyle bir darboğaza girdi. İnşallah da kurtulur. İnşallah istediği kredileri bulur ve arkadaşlarımız orada ekmeklerini yer.”

ETİKETLER : Bartın AK Parti AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı Hattat Holding HEMA
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›