Bartın Üniversitesi, Senato Kararlarını açıkladı

Bartın Üniversitesi Senatosu, Bahar Döneminde de eğitimin yüz yüze devam etmesine karar verdi. Alınan kararlara göre; Ara sınav, dönem sonu ve bütünleme sınavları da ortak dersler hariç yüz yüze yapılacak.
Bu haber 2022-02-16 14:07:32 eklenmiş ve 158 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bahar döneminde de eğitim yüz yüze devam edecek

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi, 21 Şubat’ta başlayacak olan 2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi’ne ilişkin Senato Kararlarını açıkladı.

 

 

Buna göre; Bartın Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında fakülte, enstitü ve meslek yüksekokullarının bütün bölüm, program ve ana bilim dallarında daha önce açıklandığı üzere 21 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak.

 

 

Derslerdeki öğrenci sayısı, fiziki koşulları, uygulama ağırlığı ve salgının seyri dikkate alınacak akademik birimlerin kararı ile program düzeyinde Bahar yarıyılında yüzde 40’ı geçmemek üzere bazı dersler uzaktan eğitimle çevrimiçi gerçekleştirilecek ve her bir programın eğitim detayları ve işlenişi için ilgili Dekanlık ile Müdürlükler karar alıp birimlerinin sayfalarında duyuracak.

 

 

Yüz yüze yapılacak eğitimler; program koşulları, niteliği, eğitim ortamı ve salgın seyri gözetilerek, ilgili birimlerin yetkili kurullarında alınacak kararlar doğrultusunda dönüşümlü, küçük gruplar halinde veya seyreltilmiş olarak yapılabilecek.

 

 

Yüz yüze ders süreleri 30 dakikadan az, 40 dakikadan fazla olmayacak. Tüm dersler çevrim içi öğretim ve ders materyalleriyle desteklenecek.

 

 

Sınavlar da yüz yüze yapılacak

 

 

Ara sınav, dönem sonu ve bütünleme sınavları ortak dersler olan Türk Dili, İngilizce, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri hariç yüz yüze yapılacak.

 

 

Öğretim ve değerlendirme süreçlerinde çoklu öğretim yönetimleri ile çoklu ölçme-değerlendirme teknikleri kullanılacak.

 

 

Gerekli olması durumunda Cumartesi günlerine ders konulabilecek.

 

 

Küresel salgın nedeniyle yurtdışından ülkemize giriş yapamayan uluslararası öğrenciler ile kronik rahatsızlığı olan veya ailesi yüksek risk grubunda bulunan öğrencilerin 11 Mart 2022 tarihine kadar başvurmaları halinde, kayıt dondurma talepleri birimlerin ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek.

 

 

Salgın kurallarına dikkat edilecek!

 

 

Öğrencileri dersleri, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde yüz yüze takip edebilmesi sağlanacak.

 

 

Eğitim-öğretim hizmetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için öğrenci, akademik ve idari insan kaynağının yanı sıra Bartın Üniversitesi yerleşkelerindeki tüm çalışanların Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden risk durumları takip edilerek binalara girişleri buna göre sağlanacak.

 

 

Bartın Üniversitesi’nde yer alan tüm derslik, kafeterya, laboratuvar, kütüphane ve kantinlerde maske, mesafe ve hijyen koşulları “YÖK-Eğitim-Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulama Rehberi 2021” ile Bartın Üniversitesi’nin sahip olduğu “Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi-TSE Standartları” doğrultusunda sağlanacak.

 

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi Bartın
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›