“KDV indirimi çözüm değildir”

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, temel gıdalarda yapılan KDV indiriminin üzerine ülke ekonomisine ilişkin bir değerlendirmede bulunurken iktidarı eleştirerek “Halk sandığı beklemektedir. Bir an önce seçime gidip başımızdan düşün artık. Bu halk sizi yapacağınız ilk seçimlerde zaten sandığı gömecek. İşçi, emekli, memur, çiftçi, esnaf, sanayici sizin gittiğiniz günü görmeyi iple çekmektedir. İktidardan gittiğinizde bu çekilen sıkıntıların, yediğiniz kul haklarının hesabını nasıl vereceksiniz” dedi.
Bu haber 2022-02-16 11:41:52 eklenmiş ve 211 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Yediğiniz kul haklarının hesabını nasıl vereceksiniz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, ülke ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulunurken temel gıdalarda KDV’nin yüzde 8’den, yüzde 1’e düşürülmesinin bile kimseyi sevindirmediğini söyledi.

 

 

Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılan zamları milletin belini büktüğünü belirten Gölbucaklı, işçiye, emekliye ve memura verilen zamların daha ceplerine girmeden eridiğine dikkat çekti.

 

 

“Halkımızla dalga geçmeye devam ediyorlar”

 

 

Gölbucaklı, açıklamasında iktidarı sert bir şekilde eleştirerek şunları söyledi:

 

 

“Ekonomik krizin en kötü günlerini yaşadığımız şu günlerde, AKP hükümetinin Temel Gıdalarda KDV’yi  yüzde 8’den, yüzde 1’e düşürmesi bile kimseyi sevindirmedi. Enflasyonu düşürmek için yapılan bu son atışlar ise hiçbir işe yaramamıştır. Sinekleri tek tek öldürmeye çalışıyorlar. Hâlbuki bataklığı bu şekilde kurutamayacaklarını kendileri de biliyorlar. Bunun bir çözüm olmadığını bildikleri halde, halkı uyduruk indirim ve politikalarla kandırmaya devam ediyorlar.

 

 

Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılan astronomik zamlar zaten milletin belini bükmüşken, halk akşam üzerleri pazaryerindeki atık sebze ve meyveleri toplamaya devam ederken, marketlere girdiklerinde alışveriş dahi yapamazken, bu yalancı küçük indirimlerin hiçbir işe yaramadığını görmüyorlar mı? Ticaret İl Müdürlüklerine verilen talimatla da bu indirimlerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol edeceğiz derken de halkımızla dalga geçmeye devam ediyorlar.

 

 

“Birçok esnaf dükkânlarını kapatmak zorunda kalıyor”

 

 

Açıkladıkları enflasyon oranı yüzde 36, gerçekte olan ise yüzde 100’ün üzerindedir. Aralık 2021’de işçiye, emekliye ve memura verdiğiniz zamlar daha ceplerine girmeden erimişlerdi zaten.

 

 

Akaryakıta her hafta yapılan zamlar ile insanlar araçlarına binemez oldular, doğal gaza yaptığınız aşırı zamlardan dolayı kimse evinde atlet ile dolaşmıyor, aksine kalın giyinip, battaniye ve yorgan altında oturarak kombilerini kapatmak zorunda kalıyorlar.

 

 

Hele ki vatandaşa da en son darbeyi elektriğe yapılan zamlarla vurmuş oldunuz. Üretimini ve dağıtımını özelleştirdiğiniz elektrik üretimi ve enerji piyasası bizleri bu şekilde bir kez daha vurmuş oldu. Sadece elektrik faturası yüzünden birçok esnaf dükkânlarını kapatmak zorunda kalıyor. Öyle ki; iş yerlerinin elektrik sarfiyatları işçi maliyetlerinin üzerine çıkmış durumdadır.

 

 

100 liralarla ifade edilen elektrik faturaları artık ikiye ve hatta üçe katlamış durumdadır. Bu halde iken bile hala enflasyonu düşük göstermeye çalışıyor, seçime kadar bunları düzelteceğiz diyorsunuz.

 

 

“Vatandaş daha ne kadar fedakârlık yapsın”

 

 

20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni sizler yönetmektesiniz. Yaptığınız söylemler ise sanki iktidara yeni gelmiş ve enkaz devralmış gibidir. Yeni dönemde Türkiye’yi biz kurtarırız diye kahramanlık söylemleri yapıyorsunuz. Maşallah Sayın Maliye Bakanımızın gözlerinden umut ışıkları saçılmaktadır. Sayın Bakanımız şimdi fellik fellik yurtdışından para aramakta, vatandaşın geleceği, kötü günleri için biriktirdiği yastık altındaki altınlarını da feda etmelerini istiyor. AKP Genel Başkanı ise biz KDV’yi indirdik, biraz da siz fedakârlık yapın diyor. Vatandaş daha ne kadar fedakârlık yapsın, bizlerden daha ne kadar fedakârlık bekliyorsunuz. Esnaf bile, dolusu pahalı satılmıyor diye içi boş baklava, içi boş tost satmaya başladı. Bu mu sizin beklediğiniz fedakârlık.

 

 

“Halk ilk seçimlerde zaten sandığı gömecek”

 

 

Fedakarlıksa; önce siz yaptığınız elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını geri çekin de görelim. Halkınızı ne kadar düşündüğünüzü işte o zaman anlayacağız. 

 

 

Yok artık, bundan sonra kimse sizin batırdığınız ekonomiyi düzeltmek için sizlere fedakarlık yapmayacak. Çünkü herkes önce kendini kurtarma için kendisine ve ailesine, çocuklarına fedakârlık yapıyor. Hele ki şu son bir seneden beri yapmış olduğunuz zamlar milletin belini bükmüş ve artık kimsede sabır kalmamıştır.

 

 

Halk sandığı beklemektedir. Bir an önce seçime gidip başımızdan düşün artık. Bu halk sizi yapacağınız ilk seçimlerde zaten sandığı gömecek. İşçi, emekli, memur, çiftçi, esnaf, sanayici sizin gittiğiniz günü görmeyi iple çekmektedir. İktidardan gittiğinizde bu çekilen sıkıntıların, yediğiniz kul haklarının hesabını nasıl vereceksiniz.”

 

 

ETİKETLER : Hacı Gölbucaklı Bartın
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›