Terziler Odası’nda Başkan Hulusi Kaymakçı oldu

Geçtiğimiz hafta sonu geçekleşen Bartın Terziler ve Esnaf Kefalet Odası Olağan Genel Kurulu’nda 30 yıl sonra bayrak değişimi yaşandı. Başkanlık için iki isim yarışırken Hulusi Kaymakçı 127 oy, Ali Özköse ise 101 oy aldı.
Bu haber 2022-02-14 16:13:11 eklenmiş ve 157 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Terziler ve Esnaf Kefalet Odası Olağan Genel Kurulu, oldukça çekişmeli bir seçime sahne oldu. Metin Ülker, 30 yıl sürdürdüğü Başkanlık için ‘yorulduğu’ için bir kez daha aday olmazken, Hulusi Kaymakçı ve Ali Özköse, Oda başkanlığı için yarıştı. Seçimden 1 ay öncesinde başlayan ve adeta adam adama markaj şeklinde süre gelen hazırlık sonrasındaki seçimde Kaymakçı kullanılan oyların 127’sini, Özköse ise 101’ini aldı. Böylece yeni Başkan Kaymakçı oldu.

 

 

Bartın Terziler ve Esnaf Kefalet Odası Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz Pazar günü Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Lokalinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

 

 

Genel Kurul’a delegelerin yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir’in de arasında bulunduğu siyasi parti temsilcileri, ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

Tunç, “Güç tazelenmesi” dedi

 

 

Genel Kurul’da konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, çok uzun yıllardır odanın başkanlık görevini yürüten Metin Ülker’e teşekkür ederek “Önümüzdeki günlerde de diğer odalarımızın genel kurulları gerçekleşerek yeniden bir güç tazelemesi inşallah gerçekleşmiş oluyor. Her gün yeniden tazelenme yeniden bir güç kazanma vesilesi. Bugüne kadar görev yapan tüm yönetim kurulu üyelerimize başta Metin Ülker abimiz çok emektar abimiz terziler odamızın çok uzun yıllar başkanlığını yapan, arkadaşlarıyla beraber başarıyla bu terziler odası yürüten abimiz gerçekten çok büyük emek verdi. Huzurlarınızda Metin abimize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

“Esnaflık Türkiye’yi ayakta tutan bir meslek”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da esnaflığın önemine vurgu yaparak “Metin abim de çok uzun zaman burada görevini ifa etti, Allah razı olsun ondan. Esnaflık kolay iş değil arkadaşlar meşakkatli bir iş, iş yeri kapatma gibi bir şansımız yok. Türkiye’yi ayakta tutan bir meslek esnaflık. Onun için esnafımıza muhakkak sahip çıkmak gerekiyor. Esnafımızın çok fazla üzerine gitmemek gerekiyor. Biz de Belediye olarak gitmemeye çalışıyoruz. Allah bu kongremizi hayırlı uğurlu eylesin, herkese Allah bereketiyle rızık kazandırmayı nasip etsin. Kimseyi Allah sıkıntıya sokmasın. Bu kongrede hayırlı uğurlu olsun seçilecek arkadaşlarımızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Ülker’e plaket verildi

 

Konuşmaların ardından bir vefa göstergesi olarak 30 yıl boyunca Oda Başkanlığı görevini yürüten Metin Ülker’e hem Milletvekili Tunç, hem de Başkan Akın tarafından plaket verilerek teşekkür edildi.

 

228 oy geçerli sayıldı

 

Genel Kurul; 2018-2019-2020-21 yıllarına ait faaliyet raporları, Denetim Kurulu Raporu ve Gelir-Gider Tablosu’nun okunarak delegelerin oylarına sunulması ile devam etti. Yeni yıla ilişkin Çalışma Programı’nın okunmasının sonrasında ise seçime geçildi.

 

450’nin üzerinde Genel Kurul delegesi bulunan Bartın Terziler Esnaf Kefalet Odası Başkanlık ve Yönetim Kurulu seçimi için 2 liste ile seçime oylamaya gidildi. Hulusi Kaymakçı ile Ali Özköse’nin yarıştığı kongrede kullanılan oyların 228’i geçerli sayıldı. Yaklaşık olarak 13 yıldır Oda yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak yer alan Hulusi Kaymakçı 127 oyla başkan seçilirken, Ali Özköse ise 101 oyda kaldı.

 

İşte yeni Yönetim Kurulu

 

Bartın’da 30 yıldır terzilik yapan Kaymakçı’nın Yönetim Kurulu’nda Şükrü Kaval, Erdal Karamehmetoğlu, Muhammet Kaya, Ümit Demir, Nevzat Durgunsu ve Hayrettin Gün asil üye olarak yer aldı.

ETİKETLER : Hulusi Kaymakçı Bartın Terziler odası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›