“2023’te de devam edecek, milletimize güveniyoruz”

Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplatısı’nda konuşan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, muhalefeti hedefine alırken “Dertleri sadece yıkmak! 20 yıllık AK Parti hükümetini nasıl yıkanacaklarını düşünmekteler. Bu milletimiz yıkana mı ‘evet’ der yapana mı ‘evet’ der? Milletimiz tabii ki icraat yapana ‘evet’ der. 20 yıldır hep icraat yaptığımız için açık ara önde geliyoruz. Bu böyle 2023’te de devam edecek, milletimize güveniyoruz” dedi.
Bu haber 2022-02-14 16:01:24 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

 

AK Parti Bartın Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, hafta sonu Halk Eğitim Salonu’nda yapıldı.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç ile AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yönetimi, Teşkilat Başkanları ve parti üyeleri de katıldı.

 

 

Ankara’daki yoğun gündemine rağmen Bartın’daki hiçbir Danışma Meclisi Toplantısı’nı kaçırmayan AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, toplantıda yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedefine aldı.

 

 

AK Parti iktidarlarında Bartın başta olmak üzere Türkiye’ye kazandırılan yatırımlardan da bahseden Tunç, şöyle konuştu:

 

 

 

 

 

“Dertleri sadece yıkmak! 20 yıllık AK Parti hükümetini nasıl yıkanacaklarını düşünmekteler. Bu milletimiz yıkana mı ‘evet’ der yapana mı ‘evet’ der? Milletimiz tabii ki icraat yapana ‘evet’ der. 20 yıldır hep icraat yaptığımız için açık ara önde geliyoruz. Bu böyle 2023’te de devam edecek, milletimize güveniyoruz. Düşünüyorlar ki pandeminin rüzgarıyla AK Partiyi dağıtabiliriz. Pandeminin yaşandığı o kötü anları diğer ülkelere nazaran nasıl imkanlarla iyileştirdiğimize bir bakın. İtalya’da kamyonlarla cesetler taşındı. Türkiye’de halkımıza böyle bir tablo yaşattık mı? Aşımız ücretsiz, teşhis, tedavi ücretsiz, ambulans helikopterleri ücretsiz. Koronaya yakalanmış hastalarımızı Almanya’dan tedavi etmek için buraya uçakla getirdik, Çin’den ABD’den getirdik eski Türkiye’de bunlar yapılabiliyor muydu? Eğer biz koronaya 2002 öncesi yakalansaydık ne olurdu?

 

 

“Bu millet yıkım masasına müsaade etmez”

 

 

HDP ve CHP yerel seçimlerde ortak değiller miydi? Masada olmamaları ortada olmayacağı anlamına gelmiyor. Zaten ortada olmadıklarında 35’i geçmiyor ki oyları. Yüzde 1’lik partileri parti diye sayarsak 6 kişiyi bir araya getirmişler bu millet yıkım masasına müsaade etmez. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine neden geçtik? İşte bu 367’yi hortlattıkları için geçtik. Halkın seçmelerini istediler halk da seçti ve başkanlık sistemine geçtik. Siz dayattınız ki millet de çözümü bu sistemde buldu. Yürütmede iki başlılık, böyle gitmeyeceğini halk hükümeti kendisi kurmayı seçti, yasama yürütme yargı daha da güçlü olarak bu halk bu sistemi seçti. Parlamenter sistemde bu millet yaşadı mı, yaşadı. Parlamenter sistemde en önemli husus nedir, koalisyondur. Rahmetli Menderes onu da darbeyle düşürüp astılar, Demirel’in bir dönemi, Özal’ın bir dönemi, devlet tek başına iktidar olmadı. Özal’ın bir dönemi ve AK Parti’nin 20 yıllık istikrarlı dönemi bunun dışında 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde tek başına iktidarda olamayacak koalisyonlar oldu. Koalisyonların olmasının en önemli nedeni siyasi iktidarsızlıktır. 1,5 yılda bir değişen hükümetler. Yıkım masası diyor ki eski sistem daha iyiydi. İster misininiz peki bu sistemi? Örneğin geçmişte 120 gün süren hükümetler oldu. Zayıf hükümetler yatırımsızlığa yol açar, fakirliğe, yatırımların durmasına ekonominin çökmesine yol açar, fakirleşme de anarşiye, teröre yol açar, anarşi ve terör neye yol açar, vesayetçi anlayışın güçlenmesine yol açar, vesayetçilerin devlet kurumlarına çöreklenmesine yol açar.

 

 

Hükümetin zayıf olması demek vesayetçi anlayışın nüfus etmesine yol açar. Bu da her 10 yılda bir muhtıraya yol açar, darbeye yol açar. Öyle olmadı mı? Öyle oldu. Gezi olaylarını kim destekledi? Bir muhalefet partisi şiddetten medet umar mı? CHP, polis arabalarını deviren, dükkanları taşlayan o gençlerin alnından öpüyorum dedi mi demedi mi? Bu adam ülkenin ana muhalefet lideri, şimdi 2’nci parti diye adlandırıyoruz. Gezi olaylarıyla başarabileceklerini zannettiler. Sonra da 17-25 Aralık Yargı darbesinde de düşürdüler, yine başaramadılar. MİT Tırları, terörün azdırılması, Kobani olayları, ülkenin değişik yerlerinde patlamalar, bir kaos ortamıyla ülkeyi bir darbeye sürüklemeye kalktılar. 15 Temmuz’da da askeri darbeyle OHAL ilan edeceklerini zannettiler ama halkın tokadıyla karşılaştılar. Halkımız canı pahasına Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durdu. Recep Tayyip Erdoğan da halkın arkasında durduğu için ‘Haydi meydana’ dedi.

 

 

“Çünkü Bartın bunu hak ediyor”

 

 

AK Parti tüm engellemelere rağmen Türkiye’yi her alanda nerelere getirdi? ‘Yol dediğin nedir ki?’ diyorlar. Yol olmadan medeniyet gelir mi, ticaret ve sanayi gelir mi? 50 tane tünel vardı, şimdi 600 tane var. Bir tane fabrika mı yaptınız sadece yolla övünüyorsunuz gibi sözler söylüyorlar. AK Parti devraldığında organizedeki fabrika 14 bindi, 67 bine çıkardık. ‘Her şeyi sattınız’ diyorlar. Biz mi sattık? Sumerbank’ı siz sattınız, Demirçelik’i bizden önce sattınız. Kereste fabrikasını biz mi sattık? Bunları bizden önce sattınız, bunlar AKP’den önce özelleştirildi. Türkiye’nin her yerini fabrikalarla doldurduk. Devam da ediyoruz. Şimdi 200 dönümlük bir arazinin üzerine  bin 200 kişilik bir fabrikayı yine getiriyoruz. Bartın’ın nüfusu 160 binden 200 binin üzerine çıktıysa yatırımlar, üniversiteler ve yeni iş sahaları sayesindedir. Yeter mi yetmez. Daha fazlası olması lazım, çünkü Bartın bunu hak ediyor. ‘Yol ne ki? Betona yatırım yapıyorsunuz’ dendi. O yollar kan gölü olmaya devam edecekti, yılda 16 bin kişi ölmekten kurtuldu. İşte insanı yaşat ki devlet yaşasın budur. Lafla olmuyor bunu yapan AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 

 

“Muhalefetin tutumunu hep beraber izliyoruz”

 

 

AK Parti’den önce AR-GE merkezi sayısı sıfırdı. Şimdi ise bin 196. Araştırmadan, geliştirmeden mühendislerin icat yapması mümkün mü? İhraç eder duruma geldik, savunma sanayide yerlilik oranımızı yüzde 80’ çıkarmasaydık bu olamazdı. 81 ilimizi doğalgaza kavuşturduk. Nereden nereye geldik… Türkiye’nin ekonomisi 250 milyar dolardan aldık, 850 milyar doların üstüne çıkarttık. Pandeminin etkilerini sanki hükümetin etkileriymiş gibi algı oluşturmaya çalışan bir muhalefet var. Doğalgaz fiyatları 100 liraysa 600 oldu Avrupa’da, son zamanlardaki sıkıntıyı görüyoruz ve bunu çözecek olan da AK Parti’dir. Bizden kaynaklanmıyor, enerji maliyetleri yükseldi, biz milli enerjimizi yukarıya çekmek için neler yapıyoruz. Hidroelektrik santrallere karşı gelenler barajlara karşı gelenler betona yatırım yapıyorsunuz diyenler CHP değil miydi? Enerji düşmanıydılar şimdi ne oldu? Milletimiz bunların hepsini biliyor. Muhalefetin tutumunu hep beraber izliyoruz. Böyle bir kaosa milletimiz müsaade eder mi, etmez. Etmeyeceği için istikrar diyerek en güçlü bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan için kullanacak inşallah hiç şüpheniz olmasın.

 

 

‘Türkiye hukuk devletinden çıktı polis devletine döndü’ dediler. Türkiye hukuk devletine asıl şimdi döndü. ‘Yargı geçmişte bağımsızdı şimdi değil’ diyorlar. O eski yargı askerlerin karşısında hazırolda duran bir yargı değil miydi. Darbeler gerçekleştiğinde hangisini yargılıyordu? O yargı Menderes’i asan yargıydı, Başbakanlarını asan yargıydı ve şu anda darbeciler mi yargılanıyor yoksa darbe mağdurları mı? İşte rahatsızlıkları bundan.

 

 

AK Parti, pandemiden en az hasarla çıkabilmek için her türlü desteği verdi. Şu Bartın ilinde pandemi desteği adı altında 200 milyona yakın yardım yapıldı. Biz bu paraları bulabilir miydik? Halkımız için gıda da KDV’yi yüzde 8’den 1’e indirdik.

 

 

“Barajlar Bartın’ın sigortaları”

 

 

2021 seli nedeniyle 200 milyona yakın ödenek Bartın’a aktarıldı. Tüm hasarlarımız giderildi. Eğer AK Parti’nin Bartın’a kazandırdığı Kirazlıköprü Barajı olmasaydı 66 milyon küp su tuttu o gece depolanmasaydı Bartın Irmağı taşmış olurdu.

 

 

Kozcağız ve Kışla barajımız Bartın’ın sigortalarıdır. 5’inci barajımızı da içme suyu için yapıyoruz. Yeraltı barajı bu yıl bitti. 5 tane baraj yapmış olduk Bartın’da. 16 tane köprünün yapımıysa hala devam etmekte. İnşaatları biten devlet yurtlarımız var ne kadar öğrenci gelirse hepsini misafir edebiliyoruz, Bartın’da yurt sıkıntısı yok.

 

 

Aile sağlığı yapmadığımız beldemiz kalmadı. 112 istasyonları Hasankadı’da onaylandı. Uzak bölgelerimizde de acil istasyonlarımız devam edecek.

 

 

“Bartın’da deprem jeneratörlü ilk bina”

 

 

İlçe hastanelerimizi hizmete açtık. 400 yataklı Bartın Devlet Hastanemizin aslında adı 400 yataklı bu hastanemiz 500 yataklı büyük bir sağlık kompleksi olacak. 66 tane yoğun bakım 24 tane ameliyathanesi olacak. 24 tane diyaliz merkezi, 138 tane poliklinik odası var. Bartın’da deprem jeneratörlü ilk bina.

 

 

Arıt yolu projemiz de devam ediyor. Çevreyolumuzla birleştireceğiz, çevreyolu projelerimizi ise tamamladık şimdi de ihale bekliyoruz. Bunun yanı sıra Kozcağız - Kumluca yolu arasında 17 milyon TL’ye baraj yolu ihalesi yapıldı. Amasra ilçemiz ise büyük bir limana kavuştu. 2’nci liman olarak Bartın’a kazandıracağız.

 

 

Organize sanayi bölgemizde 1 milyon metrekaremiz vardı, oraya 750 bin metrekare kamulaştırdığımız yerler var, ileride tekrar devam edebilir.

 

 

Elektrik kesintileri için çözüm!

 

 

2 yıldır yoğun kar nedeniyle yoğun sıkıntı çektik. Bartın’ı bir, iki derece daha arttıracağız.  Yaşanılan sıkıntılar elektrik sıkıntılarını arttıran kar muhalefeti yüzünden gerçekleşti. Bu sebeple direk aralarını açık değil daha dar olacak şekilde kuracağız. Direk aralıkları uzun olduğunda teller sarkıyor, buz tutuyor, bu da kesintiye sebebiyet veriyor. 380’lik trafo merkezimiz tüm Bartın’a yetecek halde organizede ama Ulus ilçemizde Abdipaşa’nın köylerine Arıt’ın köylerine arızaya ulaşım çok zor oluyor. Enerji buradan oraya gidinceye kadar kaçak oluyor. Buranın yükünü de hafifletecek bunun da programını aldık.

 

 

‘Betona yatırım’ sayesinde insanımız kurtuldu. TOKİ’miz ev sahibi yapmaya devam ediyor. Daha önce bine yakın konut üretmiştik şimdi ise Dallıca 424 konut ilave ediyoruz Bartın’a bitikten sonra Bartın mimarisine uygun, çok katlı olmayan binalarımız olacak. Karşısında da 158 konutluk sosyal konutların inşası var. Artıma tesislerimiz de kazandırdık ırmaklarımıza ve denizlere gidişini engellemek için.

 

 

Ömer Tepesindeki tarlayı ne güzel hale getirdik. Güzel bir spor merkezine dönüşürdük. Boks ringine varıncaya kadar oluşturduk. Bartın’da 7 tane stat ve 7 tane de kapalı spor salonları yaptık.

 

 

Tarıma destek vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 200 milyona yakın yardım verdik, Bartın’ımıza hizmet etmeye, eser üzerine eser kazandırmaya devam edeceğiz. Birlik beraberlik sayesinde bu yatırımlara sahada hız kazandıracağız. ‘AK Parti Bartın’a ne yaptı?” diyebilen olabilir mi?”

 

 

ETİKETLER : Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›