Bayram, Organik Tarımı anlattı

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun davetiyle Organik Tarım Programı öğrencilerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın organik tarımla ilgili faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgiler verildi.
Bu haber 2018-10-31 09:18:29 eklenmiş ve 337 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Programa Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Dr. Cevdet Gümüş, Dr. Ayşe Genç Lermi, Dr. Yafes Yıldız, Öğretim Görevlisi Nazlı İlke Eken Türer ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü Bayram, yaptığı sunumda öğrencilere organik tarım başlığı altında, Organik Tarımın Amacı, Genel Kuralları, İlkeleri, Zararlı Doğal Düşman Dengesi, Sertifikasyon Kuruluşunca İstenen Bilgi ve Belgeler, Organik Ürün Logosu konuları hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapmış olduğu desteklemelere, Bartın’daki organik tarım çalışmalarına ve sadece projelerle 41 köyde 79 üretici ile 134 dekar alanda organik üretim yapıldığına değinen Bayram, sürdürülebilir tarımın önemine vurgu yaparak “Toprağı, suyu ve havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığına azami derecede dikkat ederek tarım yapmalıyız, organik tarım buna en uygun, en hassas olan tarım metodur.” dedi.

Sunumun ardından Bayram, öğrencilerin soru ve görüşlerine de cevap verdi.

 

Teknik gezi düzenlendi

 

Daha sonrasında da İl Müdürlüğü Organik Tarım Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş eşliğinde organik tarım projesi kapsamında bulunan Karahüseyinli köyünde İsmail Topal’a ait organik kivi bahçesi ve Durmuş Topçu’ya ait organik kızılcık bahçesi ile Hacıhatipoğlu köyünde Nevzat Doğan’a ait organik kızılcık bahçesi ve ilk organik kivi hasadının yapıldığı bahçeler ziyaret edildi.

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ve Organik Tarım Programı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen bu teknik gezide de İl Müdürlüğünün projeleri, organik bahçeler ve organik tarım anlatıldı.

ETİKETLER : Bartın
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›