BARTINLILARDAN TURKOVAC’A BÜYÜK İLGİ!

Koronavirüsle mücadeleye karşı yerli imkanlarla geliştirilen Turkovac aşısı, Bartın Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.
Bu haber 2022-02-14 09:54:01 eklenmiş ve 152 kez görüntülenmiştir.

 

Yerli aşı Turkovac Bartın’da uygulanmaya başlandı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türk bilim adamlarının özverili çalışmaları sonucu yaklaşık 20 aylık çalışma sonucunda geliştirilerek tüm bağımsız komisyonları geçen yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı alarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da uygulanmaya başlandı.

 

Türkiye’nin yerli ve milli Covid-19 aşısı Turkovac, 81 ilde olduğu gibi ilimizde de Bartın Devlet Hastanesi’nde 7 Şubat itibariyle uygulanmaya başlanırken  vatandaşlar hem randevu alarak hem de hiç randevu beklemeden aşı Turkovac aşısını yaptırabiliyorlar.

 

Gerek ilk doz gerekse hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırmak isteyen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar, öncelikle MHRS,182 veya E-Nabız sistemi üzerinden randevu aldıktan sonra hazırlanan Turkovac aşı odalarında aşılarını olabilecekler.

 

 

“Yerli aşımız olması ayrıca gurur verici”

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Bartın’ın yerli ve milli aşı olan Turkovac aşısına büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Tüm vatandaşların aşılarını yaptırmasını ve toplumsal bağışıklaşmayı en kısa sürede sağlamayı amaçladıklarını belirten Dr. Erol, “Türkiye’nin ilk yerli Covid-19 aşısı Turkovac, 7 Şubat Pazartesi günü itibariyle ilimizde de uygulanmaya başlanmıştır. Turkovacinaktif aşı türü olup geleneksel ve yaygın olarak kullanılan, iyi bilinen bir aşı türüdür. Gerekli tüm güvenlik testlerinden geçtikten sonra ülkemizde kullanıma geçmiştir. Yerli aşımız olması ayrıca gurur vericidir. Tüm Türkiye ile beraber Bartın Devlet Hastanemizde de Turkovac aşımızı uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Hedefimiz tüm vatandaşlarımızın aşılarını yaptırması ve toplumsal bağışıklaşmayı en kısa sürede sağlamaktır. Bartın yerli ve milli aşımız olan Turkovac aşısına büyük ilgi gösteriyor. Covid-19 ile mücadelede, Türk hekimlerimiz tarafından geliştirilen yerli aşımız Turkovac vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Turkovac aşısı Bartın Devlet Hastanesinde hafta içi ve hafta sonu uygulamaya devam etmekte olup, gerek ilk doz gerekse hatırlatma dozu olarak uygulanabilmektedir. Covıd-19 ‘a karşı aşı üreten sayılı ülkelerden biri olarak tüm vatandaşlarımızı bu güce güvenmeye, aşılarını olmaya davet ediyoruz. Bu gurur hepimizin” dedi.

 

 

Turkovac aşısı 18 yaş ve üzerindeki vatandaşlara dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz uygulanmaktadır. Hatırlatma dozu olarak uygulanması halinde tek doz uygulanması yeterlidir. Mevcut kullanımda olan Biontech ve Sınovac aşısının yanı sıra Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlarımız hafta içi ve hafta sonu randevularını alarak Devlet Hastanesi’nde aşılarını yaptırabilirler.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Turkovac aşı koronavirüs
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›