Bartın’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Bartın Valisi Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim resepsiyon verdi.
Bu haber 2018-10-30 13:55:43 eklenmiş ve 619 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Vali Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim’in davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona;  Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, şehit aileleri ve gazilerimiz ile vatandaşlar katıldı.

 

Resepsiyonda 29 Ekim Belgeseli davetlilere gururlu ve duygulu anlar yaşattı.

 

 

Masaları tek tek gezen Vali Dirim ve eşi Burcu Dirim, davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Şehit aileleri ve gazi yakınları ile de yakından ilgilenen Vali Dirim ve eşi Burcu Dirim, masalarına giderek onlarla bir süre sohbet etti.

 

Türkiye Cumhuriyetinin ilanın 95. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katılanlara teşekkürlerini ileten Vali Dirim, programda yaptığı konuşmada, “Tabiki bu günlere kolay gelinmedi. Bu günlere ağır bedeller ödenerek, binlerce kahramanı kara toprağa bırakarak, binlerce gaziyi sakat olarak anne babalarına gitme durumunda bırakarak, çok büyük fedakârlıklarla geldik. Tarihte eşine az rastlanır bir mücadeleyle kurulan Cumhuriyetimiz yoluna güçlenerek devam ediyor. Birçok engellerle karşılaşılıyor. Bu gün de müdahaleler yapılmaya çalışılıyor. Devletimiz ve milletimiz tüm bunların üstesinden gelebilecek güçtedir. Bu yürüyüş devam edecek. Biz bölgemizin, dünyanın güçlü, önemli ve belirleyici bir ülkesi olma yolunda Allah’ın izniyle emin adımlarla ilerliyoruz. Bu ilerleyişimizin sonuçlarını da zaman içerisinde görüyoruz. Görmeye de devam edeceğiz. Ben bu duygular içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla tekrar yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Bartın huzurunu, güzelliğini kaybetmesin”

 

Tayini dolayısıyla kısa bir süre sonra Bartın’dan ayrılacak olan Vali Dirim, resepsiyona katılanlarla da vedalaşarak “Biliyorsunuz, benim tayinim de gerçekleşti. Kısa bir süre zarfında Bartın’dan ayrılmak durumundayım. Burada sizlerle birçok olayı birlikte yaşadık, 15 Temmuz’u birlikte yaşadık. Hayatı paylaştık. Hayatı birçok anlamda sevinçleriyle sıkıntılarıyla burada paylaştık. Şimdi tabi ki, kamu görevlilerinin değişmez kaderi, süreler dolunca, belli bir zaman geçince böyle değişiklikler oluyor. Bizler de böyle bir durum yaşayıp ayrılacağız. Sizleri tanımış olmaktan sizleri tanımış olmaktan, burada sizlerle hayatı paylaşmış olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklamaya çalışarak, gönlümüzü ortaya koyarak çalışmaya gayret ettik. Bunu milletimiz takdir edecektir. Ayrılırken haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Burada kalan arkadaşlarıma da sağlıklı, huzurlu, mutlu ömürler diliyorum. Bartın bu huzurunu, güzelliğini kaybetmesin. Ormanları Bartın’ın hep yaşasın ki biz de büyükşehirlerde olursak zaman zaman gelip burada soluk alalım. Denizleri kirlenmesin Bartın’ın. Bu muhteşem doğası, imkânları, denizi her anlamda turizme kazandırılacaktır. Bizler de gelip buralardan istifade edelim. Haklarınızı tekrar helal etmenizi istiyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Resepsiyon, Bartın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti.

 

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›