“Atatürk’e saldıranlar haindir”

Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı Samsun’da Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı kınayan Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, “Atatürk’e hakaret edenler, saldıranlar haindir. Siz hainler unutmayın ki Atatürk’ü yaşatan heykelleri değil onun fikirleridir ve sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri altında ezilmeye mahkumsunuz. Sizler milletimizin Atatürk sevgisi karşısında ilelebet yenileceksiniz. Hiçbir güç, bizi Ata'mızın yolundan asla döndüremez. Bizler sonsuza dek Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.
Bu haber 2022-02-04 16:27:34 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı noktaya konulan anıta düzenlenen “urganlı” saldırı, Türkiye’nin gündemine oturdu.

 

 

Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı Samsun’da Atatürk Anıtı’nın hedef alınmasına vatandaşlardan, siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarından tepki yağdı.

 

 

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı da bir açıklama yaparak Onur Anıtı’na yapılan saldırıyı kınadı. Atatürk’e hakaret edenler ve saldıranların hain olduğunu ifade eden Gölbucaklı, olayın faillerin en yakın zamanda cezalandırılmasını temenni ettiğini söyledi.

 

 

Samsun’daki Onur Anıtı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gösterdiğimiz vefanın Anıtı’dır.  Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin en yakın zamanda cezalandırılmasını temenni ediyoruz. Atatürk’e hakaret edenler, saldıranlar haindir. Ey… Siz hainler unutmayın ki Atatürk’ü yaşatan heykelleri değil onun fikirleridir ve sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri altında ezilmeye mahkûmsunuz. Sizler milletimizin Atatürk sevgisi karşısında ilelebet yenileceksiniz.  Hiçbir güç, bizi Ata’mızın yolundan asla döndüremez. Bizler sonsuza dek Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen Gölbucaklı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Elbet bir gün beni unutturmaya çalışanlar olacaktır ama Türk gençliği buna izin vermeyecektir” sözünü de hatırlatırken “Yıllardır içinizde yaşattığınız Atatürk düşmanlığının altında ezilecek, gerici zihniyetiniz ile ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenler kötü emellerine ulaşamayacakladır. Sizler Atatürk’e hakaret etmeye devam ettiğiniz müddetçe, biz Atatürk sevdalılarının içindeki Atatürk sevgisi daha da güçlenmekte ve onun çizgisinden yürümeye devam edeceğiz. Başaramayacaksınız. Bizler ve arkamızdan gelen gençlik bu sevgiyi, bu coşkuyu sonsuza kadar taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Samsun Memleket partisi Bartın
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›