Toplu taşımaya 2 yıl sonra zam yapıldı!

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapılan toplantıda toplam 16 gündem maddesi görüşülürken toplantının en önemli gündem maddesi; toplu taşıma zammı oldu. Gündemde yer alan ve geçtiğimiz ay Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi Şubat ayında yeniden gündeme geldi. 2020 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısında yapılan zammın ardından yaklaşık 20 aydır zam konusu Meclis gündemine getirilmemişti. Aradan geçen 2 yıla yakın zamanın ardından Özel Halk Otobüsleri’nin zam talebi 2022 yılı Şubat Ayı Meclis Toplantılarında gündeme alınarak görüşüldü. Alınan karar doğrultusunda Belediye Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bu kapsamda sivil yolcu taşıma ücreti 4.5 TL, indirimli(emekli-öğrenci) taşıma ücreti 3.5 TL, İnkum sivil yolcu taşıma ücreti 9 TL ve İnkum öğrenci yolcu taşıma ücreti de 6 TL oldu.
Bu haber 2022-02-04 16:16:20 eklenmiş ve 190 kez görüntülenmiştir.

 

 

İşte yeni tarife ücretleri…

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapılan toplantıda toplam 16 gündem maddesi görüşüldü.

 

 

15 gündem maddesiyle başlayan toplantıda gündeme 1 madde ilave edildi. Meclis Toplantı gündeminde 6 yeni konu bulunurken, 10 madde ise Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi.

 

 

Gündemde yer alan 6 yeni konu ise ilgili komisyonlara gönderildi. Yeni gündem maddelerinin görüşülmesinin akabinde de komisyonlardan gelen 10 madde değerlendirildi.

 

 

5 madde komisyonlara gönderildi

 

 

Gündemin birinci maddesinde yer alan ilimiz Merkez Orduyeri Mahallesi’nde bulunan mevcut imar yoluna sokak ismi verilmesi talebi Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna gönderildi.

 

 

Gündemin ikinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi tapuda 386 ada, 23 numaralı parselin satış talebi, gündemin üçüncü maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 388 ada, 35 numaralı parselin satış talebi, gündemin dördüncü maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi tapuda 653 ada 105 numaralı parselin satış talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 650 ada, 9 numaralı parselin satış talebi ile ilgili maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

 

Fazla mesai ücretleri belirlendi

 

 

Gündemin altıncı maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücretin belirlenmesi talebi değerlendirilerek, karara bağlandı. Buna göre; 9478 sayılı Kanunun 32. Maddesi gereği Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 3’te 1’i olan brüt 267,57 kuruş huzur hakkı olarak belirlendi.

 

 

Gündemin yedinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi Zabıta Personeline 2022 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti de Şubat ayı gündeminde görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Buna göre; Belediye Zabıta Personeli ödenecek fazla mesai ücreti brüt 427 lira olarak belirlendi.

 

 

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi İtfaiye Personeline 2022 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti de yine görüşülerek karara bağlandı. Alınan karar doğrultusunda; Belediye Zabıta Personeli ödenecek fazla mesai ücreti de brüt 427 lira olarak belirlendi.

 

 

Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, harcırah bedeli belirlendi. Yapılan görüşmede harcırah bedeli kadro derecelerine göre; 63 lira ve 62 lira olarak belirlendi.

 

 

Toplu taşıma zam talebi görüşüldü

 

 

Gündemin onuncu maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi değerlendirildi.

 

 

2020 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısında yapılan zammın ardından yaklaşık 20 aydır zam konusu Meclis gündemine getirilmemişti. Aradan geçen 2 yıla yakın zamanın ardından Özel Halk Otobüsleri’nin zam talebi 2022 yılı Şubat Ayı Meclis Toplantılarında gündeme alınarak görüşüldü. Alınan karar doğrultusunda Belediye Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bu kapsamda sivil yolcu taşıma ücreti 4.5 TL, indirimli(emekli-öğrenci) taşıma ücreti 3.5 TL, İnkum sivil yolcu taşıma ücreti 9 TL, İnkum öğrenci yolcu taşıma ücreti de 6 TL, Gürgenpınarı sivil yolcu taşıma ücreti 4.5 TL, indirimli yolcu taşıma 3.5 TL, Boğaz-Karasu sivil yolcu taşıma 7.5 TL, indirimli yolcu taşıma 5.25 TL, Güzelcehisar-Bakacak sivil yolcu taşıma 10.50 TL, indirimli yolcu taşıma 6.75 TL olarak belirlendi.

 

 

Trafik Master Planı içinde değerlendirilip, çalışma yapılacak

 

 

Gündemin on birinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Kemerköprü Mahallesi ile Karakaş Caddesi üzerindeki araç cepleri ile ilgili konu görüşüldü. Komisyon kararı doğrultusunda bu konunun ve diğer cep ve durak yerlerinin Trafik Master Planı içinde değerlendirilip, çalışma yapılmasına karar verildi.

 

 

Gündemin on ikinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda  1916 ada, 14 numaralı parselin satış talebi kabul edildi.

 

 

Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 182 ada, 1, 2, 3 ve 5 parsel nolu taşınmazlarda plan değişikliğine ilişkin itiraz talebi değerlendirildi. Madde komisyon raporu doğrultusunda onaylandı.

 

 

Gündemin on dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1811 ada, 4 parsel ve 1812 ada, 3 parsel nolu taşınmazlarda imar planı değişikliği talebi ve gündemin on beşinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1205 ada, 14, 15, 16 ve 17 parsel nolu taşınmazların satış talebi kabul gördü.

 

 

112 Acil İstasyonu için dosya Komisyon’a gönderildi

 

 

Meclis gündemine sonradan eklenen gündemin on altıncı maddesinde yer alan Kutlubey Tabaklar Köyü, tapuda 124 ada, 24 parsel nolu taşınmaz üzerine 112 Acil Sağlık İstasyonu yapılması için plan fonksiyonunda değişiklik yapılması gerektiği için 15000 ölçekli nazım ve 11000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

 

Son olarak da Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısının 3 Mart Perşembe günü saat 16.00’da yapılması karara bağlanarak, toplantı sonlandırıldı.

 

 

“Şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz”

 

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›