Sırada İnci Bankoğlu Üniversitesi var!

Kendini kız çocuklarının eğitimine adayan İnci Bankoğlu’nun kişisel çabaları ile 2015 yılında faaliyete başlayan İnci Bankoğlu Kültür ve Eğitim Vakfı’na ait İBEV Kültür ve Sanat Evi, geçtiğimiz hafta sonu yoğun katılım ve büyük bir heyecanla açıldı.
Bu haber 2018-10-29 16:11:16 eklenmiş ve 992 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kırtepe Mahallesi Asma Caddesi no: 44’te bulunan İBEV Kültür Evi’nin görkemki açılışına Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışa Bartın Valisi Nusret Dirim, Eski Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, vakıf yönetimi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“Herkesin desteği gerekiyor”

 

Açılışta konuşan İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı(İBEV) Mütevelli Heyeti Üyesi Ergün Bankoğlu, bu eserin ortaya çıkmasında emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Kültür ve Sanat Evi’nin daha yararlı ve etkin olabilmesi açısından kültür ve sanata ilgi gösteren herkesin desteğinin gerekli olduğunu ifade eden Bankoğlu, “Ablam İnci Bankoğlu 2 yıl önce çok eski ve toparlanmış olan bu binanın satın alınıp Kültür ve Sanat Evine dönüştürülmesi projesinden bahsettiğinde ben olumsuz görüş belirttim. Çünkü çok yaşlı ve yıpranmış olan binanın toparlanması çok güç ve zordu. Binanın eski halini bilenler benim söylediklerimi daha iyi değerlendireceklerdir. Ablam o haldeki binayı bu hale getirerek Bartın’a olağanüstü güzellikle Kültür ve Sanat Evi kazandırma vizyon ve kararlılığını gösterdi. Maddiyatın yanında yoğun emek harcayarak bu estetik binayı ortaya çıkarttı. Vakfın bir üyesi olarak teşekkür ediyor, aile ferdi olarak da kendisi ile gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği olan vakfın diğer üyelerine ve bu eserde büyük emeği olan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Bankoğlu’na ve tüm çalışanlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kültür ve Sanat Evimizin daha yararlı ve etkin olabilmesi açısından kültür ve sanata ilgi gösteren herkesin desteği gerekiyor. Bu nedenle herkese ulaşabilmeliyiz. Kültür evinde günlük hayatımızı zenginleştirecek zenginlikler olacak. Bununla burada mutlu bir ortam olacaktır.” dedi.

 

 

 

Küçük: “Bartın’a da özel bir üniversite kazandırılacak”

 

İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve eski Bartın Valisi İsa Küçük de fırınlarda yanmaktan kurtarılan eski bir Bartın evini güzel bir esere dönüştürerek Bartın kültür ve sanat hayatına kazandırdıkları için İBEV’in Kurucusu İnci Bankoğlu’na teşekkür ederek “2011 yılında kendimize bir iğne batırmak için söyle bir söz sarf etmiştim. ‘Safranbolu’da o güzel evler dururken, Bartınlılar neden yıkıp fırınlarda yaktılar?’ demiştim. Bugün o evlerden birinin fırınlarda yanmaktan kurtuluşunu da kutluyoruz. Aynı zamanda o evlerden birisi ilk defa bir eğitim yuvasına dönüşüyor. İnci Hanıma böyle bir eseri Bartın kültür ve sanat hayatına kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bizim kendisi ile tanışmamız 2006 yılına rastlar. Kendileri benim ziyaretime geldiler. Kız Meslek Lisesi öğrencileri için bu yurt yapma düşüncesini belirttiler. Hemen çalışmalara başlandı ve kısa sürede Kız Meslek Lisesi bahçesine öğrenci yurdu yapıldı. Yıllar sonra yine bizi aradılar ‘Sayın Valim biraz daha imkanım var.’ dediler ve İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı kuruldu. Vakıfta çeşitli kesimlerden arkadaşlarımız görev aldılar. Vakfın ilk amacı Bartınlı kız öğrencilere burs sağlamaktı. Daha sonra da bir kız yurdu yapmak ve kültür hizmetlerini geliştirmek vardı. Bu doğrultuda çalışmalar sürüyor ve umarım ki Bartın’da üniversitede okuyan kız öğrencilerimiz için bir kız yurdu da faaliyete geçecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarafından İnci Bankoğlu’na verilen onur beratında ‘eğitim gönüllüsü ve üniversite kurma çalışmalarına devam etmektedir’ yazar. Umarım Bartın’a da özel bir üniversite kazandırılacaktır. Neden bu İnci Bankoğlu’na ait bir üniversite olmasın diyorum. Destek veren herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu. 

 

Bankoğlu: “Kapımız herkese açık olacak”

 

İBEV Kültür Evi'nin kapısının öğrencilere, genç, yaşlı tüm Bartınlılara daima açık olacağının altını çizen eğitim gönüllüsü İnci Bankoğlu da konuşmasında “2007 yılında sınırlı olanaklarla eğitimlerini sürdürmeye çalışan kız çocuklarına destek olmak için çıktığım bu yolda hedeflerimin çıtasını yükseltmenin mutluluğunu yaşıyorum. Önce bir kız yurdumuz oldu. Ardından eğitim faaliyetlerimizi bir çatı altında toplayan vakfımızı kurduk. Bu günde aynı zamanda vakıf merkezi olarak da faaliyet gösterecek olan kültür evimizi açıyoruz. Burası yalnızca bir eğitim merkezi değil hepimize ait bir mekandır. Yediden yetmiş yediye tüm Bartınlıların ilgilerine yönelik programların uygulanacağı, sosyal hayatın değişmez bir parçası olacağına inandığımız bir kültür merkezidir. Eğitimin önemine inananlar ancak bir arada hareket edebilirler ve aydınlık yarınlara ulaşırlar. İBEV Kültür Evi'nin kapısı öğrencilere, genç, yaşlı tüm Bartınlılara daima açık olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Dirim: “Yürekten kutluyorum”

 

Bu güzel eserin önünde çok duygulandığını ifade ederek Bartın için, güzel şeyler yapmak için çırpınan insanları bir arada görmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Bartın Valisi Nusret Dirim de “Maddi ve manevi neleri paylaşabiliyorsak onlar bizim zenginliklerimizdir. Kasalarda, bankalarda, tapu dairelerindeki kayıtlarda biriktirmeye çalıştıklarımız aslında maalesef öteki tarafa götüremeyeceklerimizdir. Bu anlamda İnci Hanım’ın bu gayretlerini yürekten kutluyorum. Bartın için de çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum ve bu anlamda çok güzel eserleri olduğunu düşünüyorum. Kültür hayatımıza değer katacak olan bu güzel eserde çok güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum. Bu hizmetlere önderlik eden İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın değerli mütevelli heyeti üyelerine, kurucularına teşekkür ediyorum ve sayılarının da artmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların sonrasında da İBEV’in Kurucusu İnci Bankoğlu ile beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Ardından da Hatice Tekin Resim Sergisi ve İBEV Kültür Evi gezildi.

 

İBEV Kültür ve Sanat Evi’nde İngilizce ve Türkçe Drama, Satranç, Robotik Kodlama Atölyesi, Fen ve Deney Atölyesi, Coğrafi Kavram ve Terimlerle Eleştirel Düşünce Atölyesi, Corel Draw ve Photosop Atölyesi, Seramik Atölyesi ile Müzik Atölyesi yer alıyor.  


ETİKETLER : Bartın İnci Bankoğlu İBEV Kültür Evi
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›