Hastane randevusu alacak olanlar, hastaneye gidecek olanlar dikkat!

Bartın Tabipler Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; doktorlar 8 Şubat Salı günü eylem yapacak. Ayrıca çocuk ve erişkin acil hastalar, hamileler, diyaliz hastaları, kanser hastaları, Covid-19 hastaları, yatan hastalar ve acil ameliyatları yapılmaya devam edilecek ve bu hastaların tedavisi aksatılmayacak. Ancak aciliyeti olmayan hastalara 8 Şubat günü bakılmayacak.
Bu haber 2022-02-03 14:46:50 eklenmiş ve 256 kez görüntülenmiştir.

 

 

Doktorlar 8 Şubat’ta eylem yapacak!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Tabipler Odası, sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekerken 8 Şubat Salı günü eyleme gideceklerini açıkladı.

 

 

Covid-19 salgınıyla birlikte sağlıktaki sorunların daha belirgin hale geldiğini belirtilen açıklamada; son günlerde daha da artan sağlıktaki şiddet olaylarına da dikkat çekildi.

 

 

Ağır çalışma koşulları, düşük ücretler, şiddet, mobing gibi faktörler, mesleki saygınlık kaybının doktorluk mesleğini çekilmez hale getirdiğine vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

 

“Özellikle Covid-19 salgını baş gösterdiğinden bu yana, sağlık alanındaki sorunlar daha belirgin hale gelmiştir. Şöyle ki; Türkiye, covid-19 vakalarının en çok görüldüğü ve en yüksek ölümlerin olduğu ülkelerden biri haline geldi. Bu nedenle halkımızla birlikte en başta biz sağlık çalışanları ve hekimler olarak hastalanıp, hayatımızla ödüyoruz. Salgına karşı asıl mücadele, hastalığın yayılmasını önleyecek önlemlerin sahada yapılmasıdır.

 

 

“Bunun sorumlusu hekim değildir”

 

 

Uygulanan sağlık politikası ile mesleki saygınlığımız hedefe konulmuştur. Sağlıkta şiddet, günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmiştir. Önceleri hastane kuyruklarında bekleyen vatandaş, şimdi randevu alabilmek için günlerce beklemektedir. Tüm bunların nedeni ise sanki hekimler ve sağlık çalışanlarıymış gibi gösterilmektedir. Beş dakikada bir hasta bakacaksın dayatmalarında hekim, hastalarına nasıl teşhis koyup nasıl tedavi verecektir. ‘Hekim yüzüme baktı ilaç yazdı dedi’ diye vatandaşın feryadını her gün duymaktayız. Bunun sorumlusu hekim değildir.

 

 

“Artan iş yükü karşısında tükenmiş durumdalar”

 

 

Ağır çalışma koşulları, düşük ücretler, şiddet, mobing gibi faktörler, mesleki saygınlık kaybımız mesleğimizi çekilmez hale getiriyor ve genç meslektaşlarımız okullarını bitirir bitirmez yurt dışına gitmeye çalışıyor. Aile hekimleri ise artan iş yükü karşısında tükenmiş durumdalar. Yeni bir yönetmelik çıkararak, sesinizi çıkarırsanız maaşınızı keseriz veya işten atarız baskısı uygulamaya başladılar. İş yeri hekimlerini ise OSGB’lere mahkum ederek emeklerini ucuzlattılar.

 

 

“Ne ulufe, ne ihale nede sadaka istiyoruz”

 

 

Sağlık alanında yaşanılan tüm bu olumsuzları dile getiren Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Meslek Örgütlerinin mücadelesi sonucunda nihayet hekim ücretlerinde kısmi bir artış sağlayan yasa teklifi Meclise getirildi. Tüm siyasi partilerin oy birliği ile kabul edilen yasa teklifi iki gün sonra geri çekildi. Sonunda da yeni bir yasa teklifi hazırlayacağız dediler. Bizler ne ulufe, ne ihale, ne de sadaka istiyoruz. Emeğimizin karşılığını, hakkımız olanı istiyoruz.”

 

 

“8 Şubat Salı günü eylem yapmayı planlıyoruz”

 

 

Seslerinin duyulması için 15 Aralık’ta olduğu gibi 8 Şubat’ta da eylem planladıklarını açıklayan Bartın Tabipler Odası, çocuk ve erişkin acil hastalar, hamileler, diyaliz hastaları, kanser hastaları, Covid-19 hastaları, yatan hastalar ve acil ameliyatların yapılmaya devam edileceğini ve bu hastaların tedavisinin aksatılmayacağını kaydetti.

 

 

8 Şubat Salı günü aciliyeti olmayan hastalara bakılmayacağı belirtilen açıklamada, bu konuda Bartın halkının anlayış göstermesi ve 8 Şubat günü, acil değil ise hastaneye ve aile sağlığı merkezlerine gelmemeleri istendi.

 

 

Amaçlarının halkın mağduriyeti değil, seslerini duyurmak olduğunu belirten Tabipler Odası’ndan yapılan açıklamada; “Taleplerimizin duyulması için 15 Aralık’ta bir eylem ve basın açıklaması yaptık. Bu eylem sırasında halkımızı mağdur etmedik. Amacımız halkımızın mağdur olması değil, yetkililerin sesimiz duymasıdır. Ancak halen sesimizi duymazlıktan geliyorlar. Bu nedenle 8 Şubat Salı günü tekrar bir eylem yapmayı planlıyoruz. 8 Şubat’ta yapacağımız bu g(ö)revde: çocuk ve erişkin acil hastalar, hamileler, diyaliz hastaları, kanser hastaları, Covid-19 hastaları, yatan hastalar ve acil ameliyatlar yapılmaya devam edilecek ve bu hastaların tedavisi aksatılmayacaktır. Ancak aciliyeti olmayan vatandaşlarımıza 8 Şubat günü bakılmayacaktır. Bu konuda halkımızın anlayış göstermesini ve 8 Şubat günü, acil değiller ise hastaneye ve aile sağlığı merkezlerine gelmemelerini diliyoruz. Amacımız halkımızın mağduriyeti değil, sesimizi duyurmaktır. Anlayışınızı bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Tabipler Odası Bartın
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›