“Sanayi Sicil Belgesi” vergide yüzde 1’lik indirim sağlayacak

Bartın Ticaret Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Sanayi Sicil Belgesi sahibi firmalara Kurumlar Vergisi’nde yüzde 1’lik indirim uygulanacağını duyurdu.
Bu haber 2022-02-03 14:41:58 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Sanayi Sicil Belgesi sahibi firmalara Kurumlar Vergisi’nde yüzde 1’lik indirim uygulanacağını belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, bir açıklama yaptı.

 

 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bartın TSO Başkanı Balık, “Sanayi Sicil Belgesi Uygulamalarının Genişletilmesi önerisi ilgili Bakanlıklara iletilmiş ve 22 Ocak 2022 tarih ve 31727 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7351 sayılı Kanunun 15. Maddesinin 8. Fıkrası gereğince Ülkemizde Sanayi Sicil Belgesine haiz tüm firmaların kurumlar vergisinde yüzde 1’lik bir indirim yapılması sağlanmıştır” dedi.

 

 

“Sanayicilerimize destek olmaya çalışıyoruz”

 

 

2019 yılında Bartın Valisi Sinan Güner’in başkanlığında gerçekleşen İl Ekonomik Toplantısı’nda sanayicilerin sorunları ve talepleriyle ilgili geniş bir sunum yaptıklarını kaydeden Balık, “Üretime ve istihdama katkı sunan tüm sanayicilerin yanında olmak amacıyla sürekli olarak farklı sektörlerin temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Sanayicilerimizin taleplerini ve sorunlarını yerinde görüp bu talep ve sorunları da ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıyoruz. Sunduğumuz çözüm önerilerinin yanı sıra konuların Bakanlıklar boyutunu da takip ederek sanayicilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bugün temelleri Sayın Valimiz Sinan Güner’in destekleri ile 2019’da atılan bir çalışmanın karşılığını almış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılında dile getirdiğimiz ‘Sanayi Sicil Belgesi uygulamalarının genişletilmesi’ önerisi ilgili Bakanlıklara iletilmiş ve 22 Ocak 2022 tarih ve 31727 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7351 sayılı Kanunun 15. maddesinin 8. fıkrası gereğince ülkemizde Sanayi Sicil Belgesi’ne haiz tüm firmaların Kurumlar Vergisi’nde yüzde 1’lik bir indirim yapılması sağlanmıştır. Bu gelişmenin Sanayi Sicil Belgesine sahip tüm firmalarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz” diye konuştu.

 

 

“Her firmamızın yanında olmaya devam edeceğiz”

 

 

TSO Başkanı Balık, üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyerek çözümü için gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini belirtti. İstihdama katkı sağlayan yanında olmaya devam edeceklerinin de altını çizen Balık, “Bizler Bartın TSO yönetimi olarak görevimizin ve sorumluluklarımızın bilinci her bir üreticimizin, istihdama katkı sunan her bir firmamızın yanında olmaya devam edeceğiz. Üreticilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinleyip bunları ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmaya ve süreçlerin takibini de sürdüreceğiz” dedi.

ETİKETLER : Bartın Ticaret Sanayi Odası Bartın Halil Balık
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›