3 bin 178 kamyon dolusu kar kaldırıldı

Bartın’da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışıyla beraber 7/24 kontak kapatmadan karla mücadele veren Bartın Belediyesi’ne bağlı Acil Hizmet Merkezi ekipleri, 3 bin 178 kamyon dolusu kar kaldırdı.
Bu haber 2022-02-02 09:35:09 eklenmiş ve 63 kez görüntülenmiştir.

 

 

Haber Merkezi - İlimizde bir hafta boyunca etkili olan kar nedeniyle, Bartın Belediyesi ekipleri yoğun mesai yaparak 3 bin 178 kamyon dolusu kar kaldırıldı.

 

 

Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde ekipler, kar yağışıyla birlikte küreme, tuzlama, kumlama ve solüsyon çalışması gerçekleştirdi.

 

 

Yağışların başladığı andan itibaren özellikle hastane yollarında, ana cadde ve sokaklarda hızlı bir çalışma yapan ekipler, şehir merkezinde ulaşımın aksamaması adına yoğun bir çaba sarf etti.

 

 

Şehir merkezindeki yol ve kaldırımları açan ve çatılarda biriken karları ve buz sarkıtlarını temizleyen ekipler, bir yandan da kar kaldırma çalışması gerçekleştirdi. Bartın Belediyesi’ne ait 24 ayrı araçla ve 300 kişilik ekiple toplanan bu karlar kamyonlara yüklenerek kaldırıldı.

 

 

“Kontak kapatmadan çalıştık”

 

 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, fedakarca çalışan Belediye çalışanlarına ve çalışmalar süresince sabır ve anlayış gösteren Bartın halkına teşekkür ederek “İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından yoğun bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması için ne gerekiyorsa yaptık. Meteorolojiden aldığımız verilere göre, hazırlığımızı yapmıştık. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren teyakkuza geçtik. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde tüm mahallelerimizde toplam 22 ayrı ekiple kar küreme ve kaldırma çalışması gerçekleştirdik. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adına 1 adet greyder, 1 adet Komatsu büyük kepçe, 1 adet küçük kepçe, 15 kepçe, 1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 kaldırım kar kürüme makinesi, 1 adet solüsyon tankı ve 300 personel 7/24 görev başında çalışmalarımıza devam ettik. Kar yağışının etkililerini ortadan kaldırmak için gece-gündüz kontak kapatmadan çalışarak 3 bin 178 kamyon kar taşıdık. Bu süreçte fedakarca çalışan personelimiz ile çalışmalar sırasında gösterdikleri sabır ve anlayış için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›