Belediye’den kar seferberliği!

Bartın’da etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için seferberlik başlatan Bartın Belediyesi, Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde 24 saat karla mücadele ederken, tüm personel sahada aktif çalışıyor.
Bu haber 2022-01-28 13:49:40 eklenmiş ve 86 kez görüntülenmiştir.

 

 

Haber Merkezi - Türkiye son zamanların en yoğun kar yağışını alıyor. Tüm ülkede yaşamı etkileyen yağışın olumsuzluklarını en aza indirmek için seferberlik başlatan Bartın Belediyesi, Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde 24 saat karla mücadele ediyor.

 

 

Belediyeye bağlı tüm personel, makine ve ekipmanı 7/24 karla mücadeleye ayırması ülke genelinde yaşanan bu sıkıntıların yaşanmamasını sağladı.

 

 

Kar küreme, temizleme, tuzlama ve solüsyon uygulaması sonucunda, Bartın’da özellikle ana arterlerle başta hastane yolu olmak üzere önemli güzergâhlarda bir sorun yaşanmazken, ilgili tüm kamu kurumlarıyla da koordineli şekilde çalışılıyor.

 

 

Sahadaki ekiplerimize kazasız çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum”

 

 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Kar yağışı nedeniyle ülke genelinde yaşanan sıkıntıların görülmediği ender illerden biri çalışmalarımız sayesinde Bartın oldu. Günlerdir ilimizde de etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 300 kişilik personelinden oluşturulan 20 ayrı ekiple iki vardiya çalışan ekiplerimiz kaldırımlarda, hastane yollarında ve ana arterlerdeki kar temizleme çalışmasında sağladığı başarı ile yollar araç ve yaya trafiğine hiç kapanmadan devam etti. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 1 adet greyder, 1 adet Komatsu büyük kepçe, 1 adet küçük kepçe, 15 kepçe, 1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 kaldırım kar kürüme makinesi ve 1 adet solüsyon tankı ile alanda aktif bir çalışma gerçekleştiriliyor. Ülke genelinde bir afete dönüşen bu önemli doğa olayını çok şükür yaptığımız çalışmalarla sorunsuz atlattığımızı düşünüyorum. Bu başarı tecrübeli, fedakâr ekiplerimizin organize çalışması ve sizlerin sağduyusu, desteği sayesinde gerçekleşmiştir. Sahadaki ekiplerimize kazasız çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum. Emeklerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

sokak hayvanları da unutulmadı

 

 

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü yoğun bir şekilde cadde ve sokaklarda kar temizliği yaparak yolları ulaşıma açık tutmaya çalışırken, Park Bahçeler Müdürlüğü park ve refüjlerdeki bitkileri olumsuz hava koşullarından kurtarmak, kırılmalarını veya yıkılmalarını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından da her gün 97 beslenme noktasına kuru mama bırakılıyor. Mama desteğinin yanı sıra hasta ya da yaralı köpekler barınağa alınarak tedavileri yapılıyor.

 

 

“Bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz”

 

 

Sokak hayvanları için vatandaşlara önemli çağrıda bulunan Belediye Başkanı Akın, “Bartın Belediyesi olarak ulaşabildiğimiz kadar sokak hayvanlarımızın bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak ulaşamadığımız kısımlarda da vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Zorlu hava koşullarında su ve yemek bulmakta güçlük çeken sokakta yaşayan köpek, kedi, kuş ve benzeri hayvanların temel ihtiyaçlarının sağlanabilmesi için vatandaşlarımızdan mahalle ve sokaklarında belli bölgelere özellikle su ve yemek kapları bırakmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

 

 

kar temizliği de devam ediyor

 

 

Tüm bu çalışmaların ayanı sıra İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından çatılarda biriken kar yığınlarının temizlenmesine yönelik yapılan çalışmalar devam etti. Çatılardaki kar temizliğine büyük önem verildiğini belirten Başkan Akın, “Yoğun kar yağışı nedeniyle çatılarda biriken ve tehlike oluşturan karları büyük bir titizlikle temizliyoruz. Esnaflarımız ve yoldan geçen vatandaşlarımız için büyük tehlike oluşturan çatılardaki karı kimseye zarar vermeden temizliyoruz. İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla büyük bir tehlikeyi ortadan kaldırmış oluyoruz. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›