“Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği bölgesel kalkınmanın önemli bir parçası”

Bartın Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu, şehrin ve bölgenin kalkınmasına yönelik yapılacak çalışmalara destek verilmesi kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Başkanı Halil Balık’a ziyarette bulundu.
Bu haber 2022-01-25 13:01:11 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

Haber Merkezi - Bartın Üniversitesi bünyesinde ihtisaslaşma alanı olan “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları”na  ve bölgeye yönelik gerçekleştirilecek çalışmalara Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından destek sağlanması amacıyla, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık’ı ziyaret etti.

 

 

Bartın Üniversitesi’nin kentin kalkınmasında önemli bir payı olduğunu belirten TSO Başkanı Balık, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin önemine de vurgu yaptı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bartın Üniversitesi’ne her konuda destek olduklarının altını da çizen Balık, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; “Üniversitemiz şehrimizin ve bölgemizin kalkınması noktasında önemli bir görevi icra etmektedir. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği, bölgesel kalkınmanın önemli bir parçasıdır. Bartın TSO olarak bizler de Üniversitemize her konuda destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Gerek Filyos Projesi konusunda gerek ise diğer projelerde ortak çalışmalar yapıp, katma değer üretecek projeler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bunun yanı sıra Yönetim Kurulumuz ile Bartın’ın sanayi, ticaret, turizm ve sosyo-kültürel hayatına yönelik araştırma önerileri ile bilimsel/teknolojik değer taşıyan tematik çalışma konuları üzerinde çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de çalışmalarını değerlendirecek ve destekleyeceğiz” dedi.

 

 

Gerçekleşen ziyarette, başta Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olacak dev endüstri bölgesi Filyos Vadisi Projesi ile ilgili “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” temasını içeren çalışmalara destek verilmesi, ayrıca yine Filyos Vadisi Projesi özelinde akıllı liman, akıllı endüstri, akıllı şehir planlama ve uygulama konularına odaklanan öğrencilerin de tez çalışmalarına destek verilmesi konuları ele alındı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu Ticaret ve Sanayi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›