Bartın’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi!

Bartın’da geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinden etkili olmaya başlayan ve aralıklarla yer yer kuvvetli olan kar yağışı her yeri beyaz bir örtüyle kapladı. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanırken, birçok bölgede elektrik kesintileri de yaşandı. İl Özel İdaresi, Karayolları, BEDAŞ ekipleri hayatı normal akışına döndürmek için sahada çalışmalara devam ederken Hasankadı’da bir halı sahanın çatısı yoğun kar nedeniyle ağırlığa dayanamayarak çöktü. Kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma nedeniyle geçtiğimiz akşam kapatılan Bolu Dağı kesiminden Ankara ve İstanbul yönüne kontrollü bir şekilde yeniden ulaşım sağlanmaya başladı.
Bu haber 2022-01-24 15:21:41 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da geçtiğimiz Cuma akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent beyaz örtüyle kaplandı.

 

Etkili olan kar yağışı özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Araçlarına zincir takmayan sürücüler, trafikte ilerleyemedi.

 

Bartın’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması, elektrik arızlarının giderilmesi için yoğun çalışma Afet Yönetim Merkezi koordinasyonunda gece ve gündüz devam ediyor.

 

Vali yardımcıları başkanlığında Afet Yönetim Merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Kapsamında 12 çalışma grubuna dahil ; 289 araç (iş makinesi, arazi aracı, jeneratör) ve bin 235 personel ile çalışmalarını 7/24 aralıksız sürdürüyor.

 

Vatandaşların acil taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezine iletmeleri halinde bu talepler Afet Yönetim Merkezi tarafından ivedi olarak karşılanırken 265 köy ve 900 bağlı mahallede oldukça uzun olan yolu ağının öncelikle ana arterlerin açık tutulması için yoğun gayret gösteriliyor.

 

Kar yağışı aralıksız devam ettiği için açılan yollar kısa sürede tekrar kapanırken ekipler yolların tekrar açılması için mücadeleyi kesintisiz sürdürüyor.

 

 

BEDAŞ: “Elektrik arızalarına tüm gücümüzle müdahale ediyoruz”

 

 

Bartın’da devam eden yoğun kar yağışı elektrik arızalarını da beraberinde getirdi. Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi çalışanları zor şartlar altında hizmet vermeye devam ediyor.

 

Buz yükü nedeniyle elektrik hatlarında sürekli meydana gelen arızalara ulaşabilmek için elektrik dağıtım personeli de güçlü arazi şartlarında mücadeleye devam ediyorlar.

 

Elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri tepkileri de beraberinde getirirken BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, “Değerli Bartınlılar, bölgemizde şiddetini artırarak devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımı zorlaşan noktalara hızla ulaşmaya çalışıyor, hava muhalefeti nedeniyle yaşanan elektrik arızalarına tüm gücümüzle müdahale ediyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

 

 

Yardıma emniyet güçleri koştu

 

 

İlimizde hayatı olumsuz etkileyen kötü hava koşullarında emniyet ve jandarma ekipleri mağdur olan vatandaşların yardımına koşarken bir yandan da sahada bulunan ekiplerine destek olmaya devam ediyor.

 

 

Sokak hayvanları da unutulmadı

 

 

Kış mevsiminin olumsuz şartları göz önünde bulundurularak sokaklarda bulunan, barınma ve beslenme imkanı bulunmayan hayvanların korunması amacıyla; Bartın İl Emniyet Müdürlüğü İl Merkezinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ile İlçelerde sahada bulunan ekipler tarafından yemleme çalışması yapılıyor.

 

 

Halı sahanın çatısı çöktü

 

 

Yoğun kar yağışı sebebiyle Hasankadı Beldesinde bulunan bir halı sahanın çatısı çöktü.

Olumsuz hava koşulları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hasankadı’da halı sahanın çatısı yoğun kar yağışına dayanamadı ve çöktü. Yıkım sonrasında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.

Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Kar yağışı nedeniyle ahır çöktü

 

 

Bir ahırın çatısı karın yükünü kaldıramayarak yıkıldı. Ahır içerisinde bulunan hayvanlar sağ olarak kurtarıldı.

 

 

 

Yolcular, Bartın Valiliği tarafından misafir edildi

 

 

Akşam saatlerinde Cide’den  İstanbul’a gidecek olan  yolcu otobüsü olumsuz hava koşulları nedeniyle Bartın Terminali’ne geldi. Otobüste bulunan yaklaşık 30 yolcuya Bartın Valiliği sahip çıktı. Yolcular, Bartın Valiliği tarafından yurtlara yerleştirilerek misafir edildi.

 

 

Ankara ve İstanbul seferleri iptal

 

 

Bolu Gerede civarında yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olmasından dolayı Bartın Otobüs Terminalinden İstanbul ve Ankara'ya gidecek olan şehirler arası otobüs seferleri iptal oldu.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “24 Ocak 2022 tarih saat 08:00 itibari ile Bolu Gerede civarında yoğun kar yağışı sebebiyle yollar kapalı olup Bartın Otobüs terminalinden İstanbul ve Ankara’ya gidecek şehirler arası otobüslere izin verilmemektedir. Bartın Karabük arası ve Bartın Zonguldak yolu trafiğe açıktır” denildi.

 

 

Yol ulaşıma açıldı!

 

 

Kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma nedeniyle kapatılan Bolu Dağı kesiminden Ankara ve İstanbul yönüne kontrollü bir şekilde ulaşım sağlanmaya başladı.

 

 

Karın keyfini çıkardılar

 

 

Bartın'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ancak çocuklar ve gençler, bu olumsuz hava şartlarını eğlenceye dönüştürdü. Olumsuz hava şartlarını eğlenceye dönüştüren çocuklar ve gençler naylonlarla karda kaydı.

Kar üzerinde defalarca kayan çocuklar ve gençler, doyasıya eğlenerek karın keyfini çıkardı.

 

ETİKETLER : Bartın kar kar yağışı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›