“Hazımsızlığın ve çekememezliğin sonucudur”

Gazeteci Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösteren AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Kabaş’ın “Bu ve bu tip kişilerin son zamanlarda hakaretlerinin dozajını artırmalarının sebebi hazımsızlığın ve çekememezliğin sonucudur. 2023 seçimlerine 1,5 yıl kala Cumhurbaşkanımızın itibarının hiç eksilmemesi, bilakis milletin sevgisinin giderek artması bunları çılgına çeviriyor” dedi.
Bu haber 2022-01-24 15:20:26 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

Tunç’tan sert tepki!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

 

 

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

 

 

Polis nezaretinde evinden alınan Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülürken Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

 

 

“Hak ettiği cezaya alacağına yürekten inanıyorum”

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerle gündem olan gazeteci Sedef Kabaş'ı kınayan açıklamalar yapılırken Kabaş hakkında sosyal medya platformu Twitter’da “Haddini Bil Sedef Kabaş” etiketiyle birçok isim açıklama yaptı.

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç da Kabaş’ın sözlerine sert tepki göstererek sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tunç, “Sedef Kabaş Haddini Bil” etiketiyle yaptığı paylaşımda; “Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik kin ve nefret dolu hakaretlerini şiddetle kınıyorum. #SedefKabasHaddiniBil. TCK 299’da düzenlenen suçun koruduğu hukuki yarar Cumhurbaşkanının şahsını değil, milletimizin ve devletimizin itibarını korumaktadır. Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurları ağırlaştırıcı sebebiyle birlikte gerçekleşmiş olup gerekli soruşturma ve kovuşturmanın süratle tamamlanıp hak ettiği cezaya alacağına yürekten inanıyorum. Bu ve bu tip kişilerin son zamanlarda hakaretlerinin dozajını artırmalarının sebebi hazımsızlığın ve çekememezliğin sonucudur. 2023 seçimlerine 1,5 yıl kala Cumhurbaşkanımızın itibarının hiç eksilmemesi, bilakis milletin sevgisinin giderek artması bunları çılgına çeviriyor. Sedef Kabaş’ın bu çirkin sözleri sarf ederken yanındaki CHP’li M. Vekillerinin de gülerek dinlemesi ve tasdiklemesi bunların topyekûn nasıl bir ruh haletinde olduklarının göstergesidir.  Milletimiz tüm bunları not ediyor, zamanı geldiğinde gereğini yapacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

ETİKETLER : Bartın Gazeteci Sedef Kabaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tun
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›