Dev yatırım için imzalar atıldı

Son aylarda yatırımcıların gözdesi olan Bartın’da, dev fabrika kuracak olan bir şirketle daha protokol imzalandı. Bartın’a bin 200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak yaklaşık 400 milyon TL yatırım tutarlı “Mobilya İmalatı Yatırımı” amaçlı tesisler kurulması amacıyla Vali Sinan Güner ile MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan arasında imzalar atıldı.
Bu haber 2022-01-21 16:12:06 eklenmiş ve 327 kez görüntülenmiştir.

 

Bin 200 kişiye en az 5 yıl istihdam sağlayacak 400 milyonluk yatırım

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

 

 

Bartın’ın gelişmesi ve istihdamın artırılması için kısa süre önce 5 şirkete OSB’de arazi tahsisi yapılmıştı.

 

 

Bugün de Merkez Çayırlar Köyünde 215 bin 804 metrekare olan taşınmazın 200 bin metrekarelik kısmında ve yine komşu arazinin yaklaşık 5 bin metrekarenin tamamında MNK Mobilya İthalat İhracat Şirketi tarafından gerçekleştirilecek mobilya imalatı yatırımı için imzalar atıldı.

 

 

En az 5 yıl boyunca bin 200 kişiye istihdam sağlayacak olan yaklaşık 400 milyon TL değerindeki dev yatırım için Bartın Valisi Sinan Güner ile MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan arasında ön izin sözleşmesi imzalandı.

 

 

“Bartın’a ilgi artıyor”

 

 

Bartın’a ilginin arttığına işaret eden Bartın Valisi Sinan Güner, bu ilgiyi daha da arttırmak istediklerini belirtti. Bartın’ın hem tarım hem turizm hem de sanayi olarak büyüdüğünü söyleyen Vali Güner, Bartın’ın daha da büyüyeceğinin altını çizerek “30 milyon dolar değerinde bir yatırım olan bu yatırım için çok mutluyum. Bartın’a ilgi artıyor, biz de ilgiyi daha fazla buraya çekmek istiyoruz, bu Bartın’ı daha da büyütecek. Geçtiğimiz günlerde Filyos Projesi hakkında, kalkınma, daha da gelişme, konaklama konuları hakkında konuşmuştuk, devam da edeceğiz. Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç bu konuda çok çaba gösterdi. Hiçbir mazeret gerçekleştirmeden hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bartın en büyük sanayi kuruluşlarından birini yaşıyor, Karadeniz doğalgazının Filyos’ta işlenmesi Bartın’ımızı etkileyecek. Organize Sanayi Bölgemizi büyüttük. Bartın’ımız hem tarım hem turizmde hem de sanayi olarak büyüyor. Şu anda 2. Organize Sanayi Bölgemiz diyebileceğimiz bölgemizde fabrika inşaatları başladı. Bin 200 kişi çalışacak başlangıçta. 400 milyon liralık büyük bir yatırım” dedi.

 

 

Hem yatırımcımız hem de Bartın kazanacak!

 

 

Başlangıçta bin 200 kişinin çalışacağı fabrikayla yan sanayilerle birlikte büyük bir ekonominin de oluşacağına dikkat çeken Milletvekili Yılmaz Tunç da “Bu proje, Şirketin Avukatı İsrafil  Kahraman benim sınıf arkadaşımdı ve MNK Mobilya için fabrika yerleri aradığını iletip benim de ona yardım etmemle başladı. Organizenin karşısında olan bir tarım arazisiydi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız da oranın tahsisini gerçekleştirdi. Planlar da 1/100 binlik planlarla değiştirildi. Bugün de yani 21 Ocak 2022 ön izinle ilgili son imzalar atılacak. Sonrasında da alt izinlerle inşaata geçilecek. 200 bin dönüme 100 bin metre karelik kapalı olan bir sanayi kuruluşu olacak. Sanayi Bölgemizde büyük bir yatırım olan bu yatırımda başlangıçta bin 200 kişinin çalışması bunun yan sanayileri ile birlikte büyük bir ekonominin oluşmasına sebeptir. Burada hem yatırımcımız hem de Bartın ekonomisi kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

 

“Büyüyen ve gelişen Bartın’a yakışan bir proje olacak”

 

 

Projenin Bartın için önemine işaret eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise “Bu, bölgemizdeki en büyük fabrika projesidir. İlk etapta bin 200 kişi demek Bartın’dan en az 5 bin kişi demek ve bu Bartın ticaretimiz, limanımız ve kalkınmamız için çok önemli. İthalat ve ihracat olacağı için ayrıca ormanlarımız için de çok büyük bir önem arz ediyor” dedi.

 

 

“Hayalim mobilyayı Bartın’da üretmek”

 

 

Bartın’da devasa bir yatırım gerçekleştirecek olan MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan da 50’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederken Bartın’da mobilya üretmek istediklerini belirterek “45 yıldır Dubai’de mobilya işi yapıyorum. Dubai’de fabrikam var, orada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyorum. Artık geleceğim ve hayalim mobilyayı Bartın’da üretmek. Biliyorsunuz herkes bana yardım ediyor bundan sonra da böyle olacak. Buradaki yatırım herkes için çok iyi olacak. Öncelikle bu vizyonu ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim. Bartın Sayın Vekilimizden dolayı çok şanslı. 26 yıllık avukatlık dönemimde onlar kadar hızlı davranan görmedim. Sayın Valime ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben gerçekten Bartın’da güzel bir birlikteliğin olduğunu görüyorum ve bu buraya bereket getirdiğini düşünüyorum. En önce samimiyet ve ciddiyet görülmesi gerekiyor çalışmak için bir yer seçmek için. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Devasa büyük arazilerimiz var, orada üretime devam edebilirdik ama Bartın’da yapmayı tercih ettik çünkü Türkiye’yi çok seviyoruz. Bizim sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Elektriğe, suya, doğalgaza ihtiyacımız var. Bunun için yardım istiyoruz. Projeyi çizdiğimizde bile göreceksiniz ki Bartın’ın yüzü olacak” diye konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından da dev proje için imzalar atıldı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Valisi Sinan Güner fabrika OSB Filyos
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›