Trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor!

Bartın’da 2022 yılı ilk altı aylık dönem içerisinde trafik kazalarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler belirlenerek trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının ve yaralanmaların en aza indirilmesi için trafik denetimlerinin etkinliğinin artırılarak ölümlü trafik kazalarının yüzde 6, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 3 oranında azaltılması hedefleniyor.
Bu haber 2022-01-20 16:42:54 eklenmiş ve 162 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

2021 Yılı Trafik İkinci Altı Aylık Eylem Planı Değerlendirme ve 2022 Yılı Trafik Birinci Altı Aylık Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı, Vali Sinan Güner başkanlığında yapıldı.

 

 

Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ile İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karayolları 156. Şube Şefliği, Şoförler ve Otomobilciler Odasının temsilcileri katıldı.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca bilgilendirme sunumu yapılan toplantıda,  2021 -2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında 2021 yılı ikinci altı aylık dönemde İlimiz genelinde emniyet ve jandarma sorumluluk sahasında meydana gelen trafik kazalarının sebepleri ve sonuçları değerlendirilirken 2022 yılı ilk altı aylık dönem içerisinde trafik kazalarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler belirlenerek trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının ve yaralanmaların en aza indirilmesi için trafik denetimlerinin etkinliğinin artırılarak ölümlü trafik kazalarının yüzde 6, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 3 oranında azaltılması hedefleniyor.

 

 

Meydana gelen yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarının nedenlerinin başında emniyet kemerinin takılmaması ve araç kullanırken telefonla ilgilenmenin geldiğine dikkat çeken Vali Güner, “Sürücülerimiz ve araç içerisindeki yolcuların emniyet kemerlerini takmadan yola çıkmamalarını istiyoruz. Amacımız hiçbir vatandaşımızın trafik kazalarında yaralanmaması ve hayatını kaybetmemesi. Çünkü bizler her bir vatandaşımızın can güvenliğinden sorumluyuz” derken ilgili kurumlara trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik mevzuat çerçevesinde gerekli denetimlerin yapılması talimatını verdi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği trafik kazası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›