Kalaycı’dan Kazakistanlı öğrencilere destek!

Ülkelerindeki iç karışıklığın mağdur ettiği Kazakistanlı öğrencilere AK Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı, sahip çıkarken “Türkiye onların ikinci vatanıdır ve hepsi bizlere emanettir” dedi.
Bu haber 2022-01-15 10:50:39 eklenmiş ve 129 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Kazakistan’da doğalgaz zammıyla başlayan gösteriler devam ederken, ülkede yaşanan gerilim Türkiye’deki Kazakistan vatandaşı öğrencileri de etkiliyor.

 

 

Bu kapsamda Bartın Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören ve ailelerine ulaşamadıkları için maddi ve manevi zorluklar yaşayan öğrencilerin imdadına AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı yetişti.

 

Mağdur olan öğrencilerin durumuna kayıtsız kalmayan Kalaycı, öğrencilerin hem maddi sorununu çözdü hem de burs bağlanmasını sağladı.

Kazak öğrencilere bir baba şefkatiyle yaklaşan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, “Türk Devletleri olarak tek milletiz. Bu anlayışla olaylara bakıyoruz. Kazakistanlı öğrenciler bizim soydaşlarımız. Onların ülkelerinde yaşanan sorunu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde diplomatik görüşmelerimizi sürdürürken, Kazakistan’da yaşayan ailelerin burada eğitim gören çocuklarına da sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu konuda 2 öğrencimizin sorun yaşadığı kulağımıza gelir gelmez öğrencilerimizi bulduk ve çözümü konusunda gerekli girişimlerimizi yaptık. Öğrencilerimiz müsterih olsun. Türkiye onların ikinci vatanıdır ve hepsi bizlere emanettir” dedi.

Kazakistanlı öğrenciler de evlerinden binlerce kilometre uzakta kendilerine ebeveyn şefkatini aratmayacak şekilde yaklaşan ve sorunları ile ilgilenen Kalaycı’ya teşekkürlerini ilettiler.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›