Sokak hayvanları için Başkan’dan önemli çağrı!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, soğuk havalardan korunmak isteyen ve araçların motor kısmına girerek ısınmaya çalışan sokak hayvanlarının zarar görmemesi için dikkatli olunmasını gerektiğini hatırlatırken zorlu hava şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çekecek olan sokak hayvanları için evlerin ya da iş yerlerin önüne bir kap yemek ve bir kap su konulmasını rica etti.
Bu haber 2022-01-08 11:24:38 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Lütfen dikkatli olalım”

 

 

İlimizde düşen hava sıcaklıkları, sokak hayvanlarını da tehdit ediyor. Soğuktan korunmak için sıklıkla motorları sıcak olan araçların üzerini ve altını tercih eden kediler, zaman zaman da motor bölümüne kadar girerek ısınmaya çalışıyor.

 

İlimizde de bunun çok sayıda örneğine rastlanıldığını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, soğuk havalardan korunmak isteyen ve araçların motor kısmına girerek ısınmaya çalışan sokak hayvanlarının zarar görmemesi için dikkatli olunmasını gerektiğini hatırlattı.

 

 

“Hayvanlara merhamet, dini ve insani sorumluluğumuzdur”

 

 

Sokak hayvanlarının zarar görmemesi için dikkatli olunmasını isteyen Başkan Akın, “Kış mevsimini yaşadığımız bu günlerde, insanlar gibi sokak hayvanları da soğuktan etkileniyor. Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri yeni park etmiş arabaların motor bölümleri oluyor. Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle zarar görebiliyor. Bu nedenle arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputu kontrol edin ve motor bölümüne, lastik üstlerine ve aracın altına bir göz atmalarını rica ediyorum. Sokak hayvanlarının zarar görmemesi için lütfen dikkatli olalım. Hayvanlara merhamet, dini ve insani sorumluluğumuzdur” dedi.

 

 

“Zorlu kış koşullarında onları unutmayalım”

 

 

Bu önemli çağrısının yanı sıra Akın, vatandaşlardan zorlu hava şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çekecek olan sokak hayvanları için evlerinin ya da iş yerlerinin önüne bir kap yemek ve bir kap su koymalarını rica etti. Başkan Akı; “Bartın Belediyesi olarak ulaşabildiğimiz kadar sokak hayvanlarımızın bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak ulaşamadığımız kısımlarda da vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Zorlu hava koşullarında su ve yemek bulmakta güçlük çeken sokakta yaşayan köpek, kedi, kuş ve benzeri hayvanların temel ihtiyaçlarının sağlanabilmesi için vatandaşlarımızdan mahalle ve sokaklarında belli bölgelere özellikle su ve yemek kapları bırakmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›