Toplu ulaşım için haklı zam talebi!

Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı bugün saat 16.00’da yapılacak. Toplantının gündem maddeleri arasında toplu taşıma ücretlerine zam talebi konusu da yer alıyor. Bugün yapılacak olan toplantı sonrasında, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsü ücret tarifesine zam yapılması bekleniyor.
Bu haber 2022-01-06 09:08:42 eklenmiş ve 515 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

2022’nin ilk Belediye Meclis toplantısı bugün saat 16.00’da Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilecek.

 

Bartın Belediye Meclis Toplantısının gündeminde imar planı değişikliği talepleri, harcırah bedellerinin belirlenmesi, fazla mesai ücretleri ile sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi konularının yanı sıra Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ücretlerinin zam talebi de görüşülecek konular arasında yer alıyor. 

 

Toplantıda en son 2020 yılında yapılan zamla hazırda şehir içi 3 TL olan tam biletin 6,5 TL, 2.25 TL olan indirimli ücretin de 4,75 TL olması talep ediliyor.

 

Elektrikten, doğalgaza, gıdadan akaryakıta kadar hemen hemen her kalemde üst üste gelen zamların ardından Özel Halk Otobüsleri’nin zam talebi de haklı görülüyor. 2020 yılında mazot 5,85 kuruşken yapılan zammın ardından aradan geçen 2 yıla yakın zamandır, pandemi şartları ve artan akaryakıt fiyatlarına rağmen zam talebinde bulunmayan Özel Halk Otobüsleri, artık iki haneli olan ve ilimizde 13 liraya yaklaşan mazot fiyatlarına karşı olarak halkı zam talebinde bulunuyor.

 

Halk Otobüslerinin mazotun 5,85 olduğu dönemde yapılan zam döneminde yaklaşık 650 liraya dolan yakıt depoları bugün ise yaklaşık bin 500 liraya doluyor. 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Meclisi Özel Halk Otobüsleri Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›