Gayrimenkul yine yıldız olacak!

Bartın’da emlak sektörünün güvenilir ve öncü isimlerinden olan Yıldırım Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı sahibi Murat Yıldırım, 2022 yılında da gayrimenkulün lokomotif sektör olmaya devam edeceğini belirterek “Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak yatırımcısını sevindirmeye devam edecek” dedi. Yeni ekonomi finans modeli ile birlikte ülke genelinde olumlu bir hava olduğunu da söyleyen Yıldırım, daire fiyatlarında yüzde 20’lik bir gerileme olacağını kaydetti.
Bu haber 2022-01-04 10:39:44 eklenmiş ve 282 kez görüntülenmiştir.

 

 

Daire fiyatlarında yüzde 20’lik bir gerileme bekleniyor!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Pandemiye ve dövizdeki kur dalgalanmalarına rağmen 2021 yılın rekorla kapatan gayrimenkul sektörü, 2022’den daha da umutlu.

 

 

Gayrimenkul sektöründe yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çeken Bartın’da emlak sektörünün güvenilir ve öncü isimlerinden olan Yıldırım Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı sahibi Murat Yıldırım, “Gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak önümüzdeki yıllarda da yatırımcısını sevindirmeye devam edecek” derken “Emlak sektöründe değişmez klişemiz oldu biliyorsunuz, emlak her zaman kazanır. 2021 yılında da yine alanlar kazanmaya devam etti. Emlak ortalama yıllık yüzde 20-25 aralığında üzerine koyar gayrimenkulde, arsada bu senede o şekilde oldu. Yalnız bu sene dolarda yaşanan spekülasyondan dolayı ekstra bir yüzde 30-40 daha arttı. O artışta hükümetimizin olayı kontrol altına almasından dolayı tekrar şimdi geri gelmeye başladı. İnşallah yılbaşından sonra gayrimenkul sektöründe yüzde 20 dairelerde indirim olacak öyle gözüküyor” diye konuştu.

 

2021 yılında Bartın’da 27 bin işlem yapıldı!

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve dövizdeki hareketliliğin birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ekonomik sıkıntılara neden olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, 2021 yılında Bartın Tapu Müdürlüğü’nde toplam 27 bin işlem yapıldığını söyledi.

İnşaat sektörünün Türkiye’de istihdama katkı sunan önemli bir lokomotif durumunda olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu sektörde birlikte çalıştığımız, üretici ve tedarikçi firmalar bu döviz kurunu artışı ile beraber biraz da stokçuluk ve malzemelerdeki ihracata dayalı ürünlerde fiyat artışı oldu. Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni ekonomi modeli ile birlikte döviz kurunda yaklaşık yüzde 40’lık ciddi bir düşüş gözlemlendi. Bu düşüş ile birlikte tabi ki inşaat malzeme fiyatlarında ciddi bir indirime gidilmesi tüm kamuoyunun beklentisi. Bu beklenti sadece müteahhitlik sektöründeki arkadaşlarımızın değil bu meslekten ekmek yiyen yüz binlerce insanı, konut ve kira fiyatlarını ilgilendiren etkendir. Bu konuda ciddi bir beklenti var” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

“Olumlu bir hava var”

 

Yeni ekonomi finans modeli ile birlikte ülke genelinde olumlu bir havanın hakim olduğunu ifade eden Yıldırım, “Döviz kurundaki düşüş devam ediyor. Bizler buna istinaden hem üreticilere hem de gayrimenkul sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Daire fiyatlarının düşmesi, dükkan fiyatlarının düşmesi malzeme fiyatlarına bağlı. Yeni projelerde bu fiyatların artmaması noktasında üreticilere çağrıda bulunuyoruz. İnşallah üreticilerimiz de buna sessiz kalmayıp destek olacak, ülkemizin tekrar refaha ulaştırılması anlamında destek olacaklardır” diye konuştu.

 

2022 de canlı geçecek!

 

2022’nin de sektör için canlı geçeceğini belirten Yıldırım, “2021’de daire üreten arkadaşlar tamamına yakınını sattılar. Şu anda elimizde çok fazla sıfır daire yok. Sadece yeni başlayan projeler var o da çok fazla değil. Yani 2022’de de yine emlak sektörü canlı geçecek. Sektör olarak 2022 yılından umutluyuz. Sektörümüzün GSYH’den aldığı payın 2021’de yüzde 5,8’e çıkması, 2021 yılını 27,8 milyon turist sayısı ve yaklaşık 22 milyar turizm geliri ile kapatacak olmamız, 2022 yılında turizm sektöründe doluluk oranının artacağı ve yabancıya satışların devam edeceği gerçekleri; bizleri 2022’yi olumlu bir havada karşılamamız gerektiğini gösteriyor. Elimizdeki veriler, 2022 yılında gayrimenkul sektöründe rekor büyümeler değil belki ama sektörün dengeleneceği rakamlara ulaşacağı bir yıl olacağını gösteriyor” diye konuştu.

2022 yılında Bartın’da yine ikinci el konutların revaçta olacağını ifade eden Yıldırım, “Bartın’da şu anda çok fazla sıfır üretim yok. O sebepten dolayı ikinci eller kendi arasında el değiştirmeye devam edecek. Ya da ikinci eli satıyor oturan arkadaşlar sıfır daireye geçiyor, o şekilde ikinci el yine haraketli olacak” dedi.

Bartın halkının yeni yılını da kutlayan Yıldırım, “Yeni yılımızın Bartın’a, Türkiye Cumhuriyetimize, sağlık, huzur, mutluluk getirmesini diliyoruz. İnşallah Covid hastalığının da tamamen kurtulduğumuz bir sene olur. Ekonomimiz biliyorsunuz hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle şu anda rayına oturdu. Fiyatlarda dengelenmeye başladı. Yeni yılla beraber fiyatlar biraz daha geri gelecektir ve ekonomide tam hızlı bir şekilde” dedi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın emlak konut gayrimenkul Yıldırım Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı Murat Yıldırım
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›