“Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek”

Bartın’daki trafik sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirterek belediyenin ve hükümetin üzerine düşen ne varsa yapması gerektiğini savunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Bu sorun hepimizin sorunu ve bu sorunu tüm halkımız çekiyor. Bartın gibi küçük bir yerde trafik sorununun derhal çözülmesi lazım. Belediyemizin üzerine ne düşüyorsa, hükümetimizin üzerine ne düşüyorsa yapması lazım. Çünkü buradaki bütün sorunu ne sadece MHP, ne CHP ne de AK Parti çekiyor, hep birlikte çekiyoruz. Dolayısıyla da hepimizin birlikte olup bu sorunu çözememiz lazım. Şuanda seçim atmosferine girdiğimiz için bu sorunlar daha fazla gündeme taşınacak ama bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek.” dedi.
Bu haber 2018-10-24 16:10:57 eklenmiş ve 569 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Geçtiğimiz gün akşam bünyesinde faaliyet gösterdiğimiz EYBEY Medya ve Yayımcılık Ltd. Şti.’nin canlı yayın programına katılan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın’daki trafik sorununun acilen çözülmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi:

“Bu sorunun çözümü için hem belediyenin hem de hükümetin üzerine düşen ne varsa yapması gerektiğini ifade eden Kalaycı, Bartın’daki trafik sorunu; hepimizin sorunu. Bizim parti binasından çıkmamız yarım saat sürdü ve bu sorunu tüm halkımız çekiyor. Bartın gibi küçük bir yerde trafik sorununun derhal çözülmesi lazım. Belediyemizin üzerine ne düşüyorsa, hükümetimizin üzerine ne düşüyorsa yapması lazım. Çünkü buradaki bütün sorunu ne sadece MHP, ne CHP ne de AK Parti çekiyor, hep birlikte çekiyoruz. Dolayısıyla da hepimizin birlikte olup bu sorunu çözememiz lazım. Şuanda seçim atmosferine girdiğimiz için bu sorunlar daha fazla gündeme taşınacak ama bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. İnşallah üzümü de hep birlikte yeriz. Emniyet Müdürümüzle konuştuk, değerlendirip inşallah büyük bir sorun teşkil eden trafik çilesi sona erer diye düşünüyorum. Salı ve Cuma günleri özellikle pazaryerinin oradaki bölüm için acil bir önlem alınması ve trafiğin başka bir yöne yönlendirilmesi lazım. Girdiğiniz zaman bu yola geri de çıkamıyorsunuz.”

 

“Kim seçilirse seçilsin...”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayan, AK Parti ile MHP arasındaki ittifakın sona ermesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, kim seçilirse seçilsin Bartın’a güzel hizmet verebilmek için her birlik ve beraberlikte var olduklarının altını çizerek şöyle konuştu:

Hem partimiz hem de MHP için hayırlı, uğurlu olsun. İttifak olsa da olmasa da herkes kendi partisinin peşinde ama siyasette nezaketi elden bırakmamalıyız, iletişimi üst seviyede tutmalıyız. Çünkü bizler Bartın’a, Bartınlıya hizmet etmek için yola çıktık ve Bartın’a nasıl güzel hizmet verebilirizin mücadelesini vermemiz gerekir. Bir insana faydamız olacaksa, bir tuğlada katkımız olacaksa biz her şeye varız. Tüm siyasi partiler olsun, sivil toplum kuruluşları olsun hep beraber bir istişare heyeti kurulmasını sağlamamız lazım. İnşallah bunun da öncülüğünü ilerleyen dönemlerde yapacağız. Bizim seçime kadar tatlı bir rekabet yapıp, seçimden sonra da kim seçilirse seçilsin beraber yolumuza bakmamız lazım.

 

“Biz birbirimizin düşmanı değiliz”

 

Benim ailem de kalabalık bir aile ve her siyasi görüşten insan var. Nasıl ki akrabalarımızı ve ailemizi terk edemiyorsak  diğer siyasi  partilere mensup arkadaşlarımızı reddetme gibi birşey söz konusu olamaz. Birlikte otururuz, Bartın’ın menfaatine olan doğru neyse onu yaparız. Doğru tektir, iki olmaz. Bir insan ‘herşeyi ben biliyorum’ derse hata etmiş olur. Çünkü hepimizin eksikleri vardır. Dolayısıyla ben siyasi parti temsilcilerimize ve il başkanlarımıza bir tepkimiz yok. Her ay nizami kahvaltı programlarına başlamıştık. Ama araya seçim girdi. Bu ayki kahvaltı programımızı yaptık. Çok güzel ve faydalı oluyor. Birbirimizle olan arkadaşlığımız ve dostluğumuz pekişiyor. Biz birbirimizin düşmanı değiliz.

“Bu mutlulukları çoğaltmamız lazım”

İl başkanlarımızla projeleri değerlendiriyoruz. Talepleri, önerileri ya da sorunları varsa onları dinliyoruz. İktidar partisinin il başkanı olarak da bunları benim dinlemem gerekiyor. Biz de onların yanlış bildiklerini ya da bilmedikleri noktalar varsa onları kendilerine aktarıyoruz. Ben İl Başkanlığına ilk atandğımda muhalefet partilerinden bir tepki vardı ve şuanda bunları aşmış durumdayız. Tüm muhalefet partileriyle oturup konuşabiliyoruz, çay içebiliyoruz, yemek yiyebiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde DMD hastası 24 yaşındaki Oğuz Gürdal Gülşen için bir araya geldik. Bir Bartınlı olarak ben bundan dolayı şeref duydum çünkü 4 il başkanının da oraya gelip kenetlenmesi ve meselenin de çözülmesi hepimizi mutlu etti. Bu mutlulukları çoğaltmamız, ayrılıkları da azaltmamız lazım. Her şey muhalefet olsun diye iyi değildir, kötü de değildir. Ama Bartın’ın ortak paydası olduğu projelerde muhalefetin de görüşü alınabilir. Çünkü benim bilmediğimi onlar bilebilir ya da onların bilmediğini ben bilebilirim. Biz iletişimi canlı tuttuğumuzda bunlar konuşulabiliyor.”

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›