Bartın İş Piyasasının Genel Durumu Değerlendirildi

2018 yılı 4. dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı, Vali Nusret Dirim başkanlığında Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda yapıldı. Bartın İş Piyasasının genel durumunun değerlendirildiği toplantıda Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İlimiz İşgücü Piyasası ile gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyeleri bilgilendirilirken İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açacağı Kurs ve Programlar ile Meslek Liselerinde açılması planlanan bölümler görüşüldü.
Bu haber 2018-10-24 16:08:30 eklenmiş ve 374 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Arslan, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi Bayram Güner, Türk-İş Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi  Ertan Kaya, İl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Zeybek Katıldı.

Bartın Valisi Nusret Dirim Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 9 madde görüşüldü. Bartın İş Piyasasının genel durumunun değerlendirildiği toplantıda Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İlimiz İşgücü Piyasası ile gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.

Gündemin 3. maddesinde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Yürütme Kurulunda görev alacak Kurum- Kuruluşların belirlenirken gündemin 4. maddesinde ise Denetim Kurul Faaliyetleri değerlendirildi. Gündemin 5. maddesinde de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Mesleki ve Teknik ile Yaygın Eğitim okulları/kurumları tarafından tam gün / tam yıl uygulamaları kapsamında açılması planlanan kurs teklifleri görüşüldü. Gündemin 6. maddesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Hasta Yaşlı Hizmetleri Alanı altında Hasta Bakım Dalı Açılması teklifi görüşülürken 7. maddede ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğrencilerin İşletmelerde Beceri Eğitimlerini kendi okullarında yapabilmeleri hakkında talepler dinlendi.  Dilek ve temenniler ile toplantı sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl İstihdam Kurulu Toplantısı
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›