Ekipler bu defa “don ve buzlanma” için sahadaydı

Bartın Belediyesine bağlı ekipler, kent merkezindeki hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derecelere kadar düşmesi sebebiyle solüsyon ve kumlama çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca eğitim-öğretime verilen 2 günlük aranın ardından okulların tekrar açılacak olması nedeniyle öğrencilerin ulaşım sorunu yaşamaması adına okul bahçeleri, okul yol güzergâhları ve kaldırımlarda kar kürüme ve kumlama çalışmaları yaptı.
Bu haber 2021-12-24 12:44:27 eklenmiş ve 85 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Kar yağışının şehrimizde ilk etkili olmaya başladığı andan itibaren sahada büyük bir özveriyle çalışan Bartın Belediyesi ekipleri hava sıcaklıklarının sıfırın altına eksi 10 derecelere düşmesi sebebiyle oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürdü.

 

Gece saatlerinde solüsyon ve kumlama çalışmalarına başlayan ekipler sabahın ilk saatlerine kadar aralıksız çalıştı.

 

 

Şehrin dört bir yanında solüsyon ve kumlama çalışmaları

 

 

Bartın Belediyesi’nin Soğuk hava ve karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi sebebiyle oluşabilecek don ve buzlanmadan dolayı mağduriyetin yaşanmaması adına Bartın Belediyesi karla mücadele ekipleri şehrin dört bir yanında solüsyon ve kumlama çalışmaları gerçekleştirdi.

6 manuel tuzlama aracı, 1 otomatik tuzlama aracı, 1 solüsyon aracı, 2 grayder ve 3 kepçe yardımı ile yapılan çalışmalar kapsamında ana arterler ve hastane yolları başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklar ulaşıma elverişli hale getirildi.

 

 

Belediye öğrenciler için seferberlik ilan etti

 

Kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime verilen 2 günlük aranın ardından okulların tekrar açılacak olması nedeniyle öğrencilerin ulaşım sorunu yaşamaması adına seferberlik ilan etti.

 

Gecenin geç saatlerinden itibaren şehir merkezinde ki okul bahçeleri, okul yol güzergâhları ve kaldırımlarda kar kürüme ve kumlama çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 50 personelin görev aldığı çalışma sabahın ilk saatlerine kadar devam etti.

 

 

Akın: “Gereken ne varsa yapma çalışıyoruz”

 

 

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İlimizdeki kar yağışının etkisini azaltmasına rağmen hava sıcaklıkları özellikle gece saatlerinde -8,-9 derece ulaştı. Hava sıcaklıklarının düşüşü sebebiyle oluşabilecek don ve buzlanmayı önlemek amacıyla ekiplerimiz solüsyon ve kumlama çalışmaları gerçekleştirdiler. Ayrıca 2 günlük aranın ardından eğitim öğretimin tekrar başlaması sebebiyle okul bahçeleri ve okul yolları güzergâhlarında da kar temizleme ve kumlama çalışmaları yaptık. Halkımızın ulaşımda hiçbir sorunla karşılaşmamasını arzu ediyor, bu çerçevede de gereken ne varsa yapma çalışıyoruz” dedi.  

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi buzlanma
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›