Bankoğlu, işsiz kalan laborantları Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Türkiye’deki iş güvensizliğinin ve taşeron işçilerle ilgili sorunun her sektörde olduğu gibi sağlıkta da kendini gösterdiğini ve çözüme muhtaç olduğunu söyleyerek Bartın Devlet Hastanesi laboratuvarında çalışan taşeron personelin sözleşmelerinin yenilenmeyerek işlerine son verilmesinden kaynaklı sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel (TBMM) Kurul gündemine getirdi.
Bu haber 2018-10-24 16:00:45 eklenmiş ve 343 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

“Mağduriyeti durdurun”

 

 “Bir seçim vaadi olarak sunulan taşerona kadro, Bartın Devlet Hastanesi’ndeki 21 emekçi için hayal oldu” diyen Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Bartın Devlet Hastanesi’nde çoğu Laborant olarak hizmet alım sözleşmesi ile çalışan ve 30 Eylül itibariyle işten çıkartılan 21 emekçi kardeşimin yaşadığı soruna dikkat çekmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız şu anda Hastane’nin son ihalede personel alımına yer vermemesi sebebiyle bir anda işsiz kalmışlardır. Şüphesiz ki, ülkemizdeki iş güvensizliği ve taşeron sorunu sadece sağlık sektöründe değil, hemen hemen her alanda etkisini gösteren çözüme muhtaç bir sorundur. Kendiler ile bizzat görüştüğüm 21 arkadaşımın örnek teşkil etmesi usulüyle bu soruna muhatap kalmak zorunda olan tüm emekçi kardeşlerimin mağduriyetlerini durdurun. Her zaman olduğu gibi konunun takipçisi olduğumu yüce Genel Kurul huzurunda bir kez daha ifade ediyorum.”

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›