Anne adayları “Hamile Yogası” ile hem rahatlıyor hem doğuma hazırlanıyor!

Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, gebelerin sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci yaşamasına yönelik eğitimlerin verildiği “Gebe Okulu” faaliyetlerine devam ediyor. Aynı zamanda Gebe Okulunda anne adayları “Hamile Yogası” ile rahatlıyor ve doğuma hazırlanıyor. Baba adaylarının da eğitime katılabilmeleri için Pazar günleri 10:30-13:00 arası 5 hafta süren eğitim programı devam ederken, program sonunda anne ve baba adaylarına katılım belgesi veriliyor.
Bu haber 2021-12-21 09:08:28 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Gebelerin sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci yaşamasına yönelik eğitimlerin verildiği Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi “Gebe Okulu” faaliyetlerine devam ediyor. Aynı zamanda Gebe Okulunda anne adaylarımız “Hamile Yogası” ile rahatlıyor ve doğuma hazırlanıyor.

 

Gebe Okulu eğitimcisi Ebe Nahide Yazıcı,  gebelik ve doğum sürecinde anne adaylarının fiziksel ve psikolojik olarak bir değişim yaşadığını belirterek, “Her kadının gebelik, doğum, yenidoğan bakımı ve üreme sağlığı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebelikte anne adayları kendileri ve bebekleri ile ilgili çeşitli endişeler yaşayabiliyorlar. Burada gebelik, doğum, doğum sonrası dönem, bebek bakımı, bebek beslenmesi, bebek banyosu ve anneliği kapsayan birçok konu ile ilgili anne adaylarına eğitim vererek endişelerini azaltıyor, yeni rollerini benimsemesi konusunda bilgi ve beceriler kazandırıyor ve doğuma hazırlıyoruz” dedi.

 

Bunun yanı sıra gebelere “Hamilelik Yogası” eğitimi veren Ebe Nahide Yazıcı ve Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Doktor Öğretim Üyesi Hacer Yalnız Dilcen, “Hamilelik yogası ile anne adaylarımız vücutlarını esnetme ve doğum eylemi sırasında rahat kullanabilmenin yanında hem bedenen hem zihnen doğum eylemine hazırlanmış oluyor” diye konuştu.

 

 

Baba adayları da katılabiliyor!

 

 

Anne adayları, eğitimlere ve “Hamilelik Yogasına” 18.haftadan itibaren katılabiliyor.

 

“Hamilelik Yogası”, Pazartesi ve Perşembe günleri saat 16.30- 18:00 arasında yapılıyor.

 

Gebe okulunda Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 4 günü saat 10:30-13:00 arası yapılan ve 5 hafta süren “Doğum Eğitimi Programı” sonucunda anne adaylarına “Katılım Belgesi” veriliyor.

 

Baba adaylarının da eğitime katılabilmeleri için Pazar günleri saat 10:30-13:00 arası 5 hafta süren eğitim programı devam ederken, program sonunda anne ve baba adaylarına katılım belgesi veriliyor.

 

Çarşamba günleri ise yine saat 10:30-13:00 arası 30 hafta ve üzeri gebelere gebelik  eğitimi veriliyor.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Gebe Okulu anne adayı baba baba adayı hamile yogası
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›