“ZEHİR-2” operasyonu başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ekipleri tarafından sahte/kaçak alkollü içki üreten ve bunları piyasaya süren suç gruplarına yönelik Bartın başta olmak üzere 81 ilde “ZEHİR-2” Operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında 563 adreste eş zamanlı arama yapılırken, haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli yakalandı. Daha önce yapılan “ZEHİR” ve bugün başlatılan “ZEHİR-2” operasyonlarında yaklaşık bin adreste arama yapılırken, 100’den fazla şüpheli gözaltına alındı.
Bu haber 2021-12-20 13:21:28 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı  (KOM) ekipleri, kaçak ve sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

 

Merdiven altı olarak tabir edilen, uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına sebebiyet veren sahte/kaçak alkollü içki ile mücadele çalışmaları kapsamında KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 2021 yılı içerisinde başta “ZEHİR” ve “ALKOL” kod adlı operasyonlar olmak üzere birçok operasyon gerçekleştirildi.

 

Bu doğrultuda halk sağlığının korunması amacıyla sahte alkollü içki üretiminin yapıldığı yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek ve ülke içerisinde satılan sahte ve kaçak alkollü içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla KOM ekipleri tarafından, sahte ve kaçak alkolü içki üretim ve sevkini yaptığı değerlendirilen şahıslar ve suç gruplarına yönelik Bartın dahil olmak üzere 81 ilde “ZEHİR-2” kod isimli operasyon başlatıldı.

 

Operasyon kapsamında; ülke genelinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 563 adreste arama yapılırken, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli yakalandı.

 

KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen “ZEHİR” ve “ZEHİR-2” Kod adlı operasyonlarda yaklaşık bin adreste arama yapılarak 100’den fazla şüpheli gözaltına alındı.

ETİKETLER : Bartın İçişleri Bakanlığı sahte ve kaçak içki operasyon Emniyet KOM yılbaşı
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›