2019 yılı kursları planlandı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıyla “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında 2019 yılında açılacak kursların planlaması yapıldı.
Bu haber 2018-10-24 15:52:13 eklenmiş ve 214 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, TZOB ve İŞKUR arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacı ile imzalanan “Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü” çerçevesinde yürütülen “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında 2019 yılında açılacak kursların planlama toplantısı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Enver Daş, İşkur İl Müdür Yardımcısı Muhsin Bayrak, Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdür Yardımcısı Alev Çinar Güreş, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, Amasra Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Özmen ve teknik personel katıldı.

2019 yılı kurslarına ilişkin olarak katılımıcıların da taleplerinin alındığı toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, TZOB ve İŞKUR arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak için ‘Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır. Protokol kapsamında Bakanlığımız ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin işbirliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün desteği ile 2013 yılı itibarı ile ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi ile hayata geçmiştir. Eğitimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü´nün onaylı modüler eğitim programları uygulanmakta ve kırsal kesimde yaşayan ve en az ilkokul mezunu 15-40 yaş arasında, tarımsal üretimin içinde ve gönüllülük esasına uyan genç çiftçilere yönelik verilmektedir. Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında 2018 yılında planlanan 15 kurstan gerçekleşen 12 kurs tamamlanmış ve bu kurslara 222 çiftçi katılarak eğitim görmüştür. Toplantı şube ve ilçe müdürlüklerimizin planlanacak olan 2019 yılı için kurs talepleri alınarak sona erdi.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›