En sevindirici zam haberi! Asgari ücret 4 bin 250 TL !

Döviz kurlarındaki artışla berber akaryakıttan gıdaya pek çok kalemde gelen zam haberlerin ardından 7 milyon kişinin beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Milyonların beklediği en müjdeli zam haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamayla verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 için asgari ücret 4 bin 250 TL olduğunu açıklarken asgari ücret üzerindeki gelir ve damga vergisinin kaldırılacağını belirtti.
Bu haber 2021-12-16 16:00:55 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

1 Aralık'ta başlayan asgari ücret maratonunda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 için net asgari ücretin yüzde 50 artışla 4 bin 250 TL olarak belirlendiğini söyledi. Erdoğan yılbaşı itibariyle asgari ücret üzerindeki gelir ve damga vergisinin kaldırılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili “Bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıyla nihai karar aşamasına gelindi. Komisyon asgari ücretin 4 bin lira üzerinde olması görüşünü bildirdi. Asgari ücret yüzde 50 artışla 4 bin 250 TL oldu. Bazı sıkıntılarımız var ama bunları aşacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Son dönemdeki döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı ortaya çıkan fahiş fiyat artışlarından kaynaklı belirsizliğe son vermeye hazırız. Önümüzdeki dönem hayata geçireceğimiz yeni önlemlerle bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisi yılbaşı itibariyle kaldırılıyor. Bu iki verginin kalkmasıyla işveren kesimini 450 liralık maliyetten kurtarıyoruz. Geleceğimizi faiz ve kur spekülatörleri belirleyemez” ifadelerini kullandı.

 

“Her daim vatandaşımızın yanındayız”

 

Yeni asgari ücretle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç da “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Yeni asgari ücret 4 bin 250 TL. Her daim vatandaşımızın yanındayız, faiz lobisine, enflasyon ve kriz tellallarına fırsat vermedik yine vermeyeceğiz. Artış oranı; yüzde 50’nin üzerinde. Hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›