2021 yılını değerlendiren Başkan Can, yeni projelerden bazılarını açıkladı!

Kumluca’da 2021 yılında hayata geçirilen projeleri değerlendiren Belediye Başkanı İsmail Can, 2022 yılı projelerinden bazılarını da içme suyu arıtma tesisi, fitness spor salonu, afet konutları yaşam park alanı ve bisiklet yolu ve rekreasyon alanı olarak sıralayarak “Belediyemiz projeleri ile birlikte Beldemiz için önem arz eden çevre yolu, yeni sanayi alanı, TOKİ, doğal gaz ve dere ıslahı konularında girişimlerimiz devam edecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde bütün projelerimizi gerçekleştirerek Beldemizi daha güzel bir belde haline getireceğimize tüm kalbimle inanıyorum” dedi.
Bu haber 2021-12-16 09:47:46 eklenmiş ve 133 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Göreve geldiği günden itibaren hayata geçirdiği projelerle Kumluca’nın birçok sorununu çözüme kavuştururken çehresini de değiştiren Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, geride bırakmak üzere olduğumuz 2021 yılını değerlendirirken 2022 projelerinden bazılarını da kamuoyuyla paylaştı.

 

Söz verdikleri projeleri gerçekleştirebilmek için 2021 yılında yoğun bir çalışma temposu yaşadıklarını belirten Başkan Can, hayata geçirilen projelerle ilgili detaylı bilgiler vererek şöyle dedi:

 

Yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduk

 

“Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Son ayında bulunduğumuz 2021 yılını belediyemiz açısından değerlendirdiğimizde söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirebilmek için yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduk.

 

Projelerimizi özetleyecek olursak; İkinci dönem projelerimiz arasında yer alan Küçük Sanayi Sitesini 2021 yılında  inşa ederek açılışa hazır hale getirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenen Belediyemiz ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA ile ortaklaşa yürütülen  Küçük Sanayi Sitesi 3 milyon TL'ye inşa edilmiş, bu maliyetin 1 milyon 500 bin  TL'si Belediyemiz bütçesinden karşılanmaktadır.

 

Yine projelerimizden biri olan Şehitler Meydanı’nın yapımına 2021 yılı içerisinde başlanmış ve proje yıl içerisinde tamamlanmıştır. Meydan Projemizin maliyeti  1 milyon 147 bin TL’dir. Projenin 400 bin TL'si Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızın hibeleri ile İller Bankası tarafından karşılanmış,747 bin TL’si Belediyemiz Bütçesinden ödenmiştir.

 

Göreve geldikten sonra Atık Su Arıtma Tesisi yapılacak alanı belirleyip  kamulaştırmasını yaparak  Atık Su Arıtma Tesisi için İller Bankası'na müracaatımızı yapmıştık. Talebimiz üzerine, Beldemiz Kanalizasyon Atık Su Arıtma Tesisi yapım işi İller Bankası tarafından ihale edilmiş, 2021 yılı içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulmuştur.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yüzde 50 hibe  destekleri ile SUKAP kapsamında inşa edilen  Atık Su Arıtma Tesisi için İller Bankası Kredisi ile belediyemiz bütçesinden 1 milyon 740 bin TL ödenecektir. Bu vesileyle 2021 yılında gerçekleşen üç projemiz için Belediyemiz bütçesinden yaklaşık 4 milyon 500 bin TL ödeme  yapılmış olacaktır.

 

 

Yol ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor

 

Beldemiz için önem arz eden bu projelerimizin yanı sıra yol ve çevre düzenleme çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yol düzenleme çalışmaları kapsamında Fevzi Çakmak Caddesi Tekstil yolu ve Orman İşletme Girişi meydan çevresine yaklaşık 5 bin metrekare kilitli parke taşı döşenmiş bu kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir.”

 

Önümüzdeki yıl içinde proje hazırlıklarına devam!

 

2022 yılı için de proje hazırlıklarının devam ettiğini açıklayan Kumluca Belediye Başkanı Can, Kumluca için önem arz eden çevre yolu, yeni sanayi alanı, TOKİ, doğal gaz  ve dere ıslahı konularında da girişimlerinin devam edeceğini vurgulayarak şunları aktardı:

“Siz saygıdeğer hemşehrilerimizden aldığımız güç ve güvenle projelerimizi bir bir gerçekleştirirken önümüzdeki yıl içinde proje hazırlıklarımız devam etmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteklemiş olduğu SOGEP kapsamında BAKKA’ya sunduğumuz Kestane Püresi üretim tesisi projemiz onaylanmış ve projenin hayata geçirilmesi için Belediyemizce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kısmet olursa 2022 yılı içerisinde tesis hizmete açılacaktır.

 

İşte o projeler…

 

2022 yılı projelerimizden bazılarını ise içme suyu arıtma tesisi, fitness spor salonu, afet konutları yaşam park alanı ve bisiklet yolu ve rekreasyon alanı olarak özetleyebiliriz.

Belediyemiz projeleri ile birlikte Beldemiz için önem arz eden çevre yolu, yeni sanayi alanı, TOKİ, doğal gaz  ve dere ıslahı konularında girişimlerimiz devam edecektir.

Birlik ve beraberlik içerisinde bütün  projelerimizi gerçekleştirerek Beldemizi daha güzel bir belde haline getireceğimize tüm kalbimle inanıyor tüm hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”

ETİKETLER : Bartın Kumluca Bartın Kumluca Belediyesi Belediye Başkanı İsmail Can
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›