Protokol, muhtarlarla bir araya geldi

Muhtarlar Günü dolayısıyla Bartın İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce organize edilen yemek programında Bartın Protokolü ve muhtarlar bir araya geldi. İnkumu Özel İdare Tesisleri’nde düzenlene yemekte kıdemli ve başarılı muhtarlara Başarı Belgesi verildi.
Bu haber 2018-10-24 15:47:36 eklenmiş ve 237 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen


Bartın’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” nedeniyle, kentte görev yapan muhtarlara yemek verildi. Bartın İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İnkumu Özel İdare Tesisleri’nde düzenlenen programa, Bartın Valisi Nusret Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İdare ve Denetim Müdürü Ali Taşçı ile muhtarlar katıldı.

Vali Dirim: “Demokrasi zincirinin ilk halkası”

 

Muhtarların demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu belirten Bartın Valisi Nusret Dirim, “Muhtarlarımız bulunduğu mahallede ve köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmakla birlikte demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturmaktadır. Muhtarlarımıza verilen önemin göstergesi olarak yine muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Bu vesileyle,  kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen Bartınlı muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tekrar kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.” dedi.

 

Tunç: “Birlikte önemli hizmetlere imza attık”

 

Muhtarlara tüm sorunlarında bir telefon kadar yakın olduklarını ifade ederek bu güne kadar mahalle ve köylerde önemli hizmetlere imza attıklarına dikkat çeken AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yine muhtarlarla birlikte köyleri ve mahalleleri daha yaşanılabilir hale getirmeye devam edeceklerini söyleyerek “Muhtarlarımız, halkımıza en yakın yönetim birimlerinin başında olan kişiler olarak demokrasinin çekirdeğidir. Halkımızın teveccühü ile iş başına gelen ve fedakarca çalışan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, başarılı hizmetlere hep birlikte imza atmaları temennisiyle tüm muhtarlarımıza sağlık ve afiyetler diliyorum. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olup, Hükümetimiz 2015 yılında muhtarlık müessesine duyulan önem ve saygı gereğince 19 Ekim gününü ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan etmiştir. Muhtarlarımız, halkımızın oyları ile iş başına gelen ve halkın sorunlarının çözümünde ve mahalle veya köylerine gelecek hizmetlerde devlet kurumlarıyla ilişkilerde önemli bir rol oynarken, diğer yandan da demokrasinin en temel özelliği olan katılımcılığın sağlanmasında, büyük bir görevi yerine getirmektedirler. Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunmaktadır. Bartın’da da 300’ü aşkın muhtarımız şehir merkezindeki mahallelerimizde ve köylerimizde muhtarlık yapmaktadırlar. Bu görevi yaparken her zaman muhtarlarımızla diyalog içerisinde olmaya önem veriyoruz. Onlara tüm sorunlarında bir telefon kadar yakınız ve bu güne kadar muhtarlarımızla birlikte mahalle ve köylerimize önemli hizmetlere imza attık. Daha yapacağımız çok şey var, halkımızın hayatını kolaylaştırmaya, köylerimizi ve mahallelerimizi daha yaşanılabilir hale getirmeye muhtarlarımızla birlikte devam edeceğiz.” diye konuştu.

Akın: “Uyum içerisinde çalışıyoruz”

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana muhtarlarla birlik, beraberlik ve uyum ile çalıştıklarını kaydeden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise imkan buldukça muhtarlarla bir araya gelerek, mahallelerden Belediyeye iletilen isteklerini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirerek “Milletimizi ve devletimizi temsil eden muhtarlarımız, mahalle ve köylerimizde huzurun, güvenin ve fedakarca yürüttükleri hizmetin temel taşlarıdır. 1830’lu yıllardan günümüze kamu ve yerel yönetim hizmetlerinin vatandaşlarımıza ulaşmasında son derece önemli bir görevi üstlenen, sorumluluklarının bilinciyle gece gündüz demeden vefakarca ve gönülden çalışarak 7’den 70’e tüm milletimize hizmet köprüsü olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm muhtarlarımıza saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne muhtarlarımız ile birlik, beraberlik, uyum ile çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. İmkan buldukça muhtarlarımızla bir araya gelerek, mahallelerimizden belediyemize iletilen isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Tüm muhtarlarımıza işlerinde kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Başarı Belgesi verildi

 

Protokol konuşmalarının ardından kıdemli ve başarılı muhtarlara Vali Dirim ve protokol üyeleri tarafından “Başarı Belgesi” verildi.

 

Talep ve önerileri dinlendi
 

Karşılıklı sohbet havasında geçen programda muhtarların sorun, talep ve önerileri de dinlenirken toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›