Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu’ndan Trakya’ya teknik gezi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye’nin başarılı kooperatif girişimlerine teknik gezi gerçekleştirdi. Kooperatiflerin işleyişini yerinde inceleyen kadın girişimciler, uygulayacakları kolektif çalışma modeli ile Bartın’da daha fazla kadının emeğini ekonomiye kazandıracak.
Bu haber 2021-12-11 13:32:35 eklenmiş ve 157 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ilimizde kadın kooperatifçiliğinin gelişmesi ve üretim kapasitelerinin artırılması amacıyla 6-7 Aralık tarihlerinde Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bulunan Trakyam Üreten Kadın Kooperatifini ve Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Keşan Sepetçi Kadınlar Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti.

 

Ziyarete Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülsüm Karakaş Al, Başkan Yardımcısı Süheyla Balık, Kurul Üyeleri Gülin Aldatmaz, Türkan Aydın , Tuba Karagöz, Semra Akyol, Alev Tozoğlu, Aynur Göktepe Kaya, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara, Ticaret İl Müdürlüğünden Serpil Yüzlü ve Gökben Ulus, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Emine Sancar , Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ve Bartın Kozcağız Hanımeli Kadın Kooperatifi üyeleri katıldı.

 

İki günlük programda Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi yanı sıra Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay makamlarında ziyaret edildi.

 

“Yol haritasını çizmemizde çok yardımcı oldu”

 

Teknik Geziyi değerlendiren Bartın TSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Gülsüm Karakaş Al, “Programın ana amacı kapsamında Trakyam Üreten Kadın Kooperatifinin üretim tesisleri, depo ve ürün paketleme sahası ve satış mağazaları yerinde inceleyerek ilimizde mevcut olan 2 kadın kooperatifimizin kapasitelerini nasıl artıracağımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca bu teknik gezi ilimizde kurmayı planladığımız yeni kadın kooperatifimizin de yol haritasını çizmemizde çok yardımcı oldu. Yöresel ürünlerin karşılıklı pazarlanması ve yeni pazarların oluşturulması anlamında girişimlerde bulunacağız. Ben öncelikle iki gün boyunca bizleri burada misafir eden Tekirdağ TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Hanım ve ekibine, bizleri makamlarında ağırlayan belediye başkanlarımıza ve oda başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın TSO Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›