24. Kitap Fuarı Uluslararası düzeyde konuklarını ağırladı

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 24.Uluslararası Kitap Fuarı 25 Kasım Perşembe günü saat 18.00’da düzenlenen törenle açıldı. 1 Aralık Çarşamba gününe kadar 7 gün boyunca Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalan fuar bu yıl söyleşiler ve imza günleri ile uluslararası düzeyde konuklarını ağırladı. Fuar alanına ve kitaplara yoğun ilgi gösteren Bartın halkı, düzenlenen söyleşi ve imza günü programlarına da katılarak yazarlarla buluştu.
Bu haber 2021-12-02 09:11:31 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Bartın’da bu yıl 24.’sü gerçekleştirilen Bartın Belediyesi Uluslararası Kitap Fuarı, geçtiğimiz Çarşamba günü akşamı itibariyle sona erdi.

 

Bir hafta boyunca Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalan fuar, bu yıl söyleşiler ve imza günleri ile uluslararası düzeyde konuklarını ağırlarken auar alanına ve kitaplara yoğun ilgi gösteren Bartın halkı, düzenlenen söyleşi ve imza günü programlarına da katılarak yazarlarla buluştu.

 

 

İlk Söyleşi Konuğu: Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu oldu

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde ilk söyleşi 26 Kasım Cuma günü saat 14.00’da Kuvayi Milliye'nin örgütlenmesinde öncülük eden ve 1919 yılında Bartın Kaymakamlığı görevinde bulunan Ahmet Durmuş Evrendilek’in torunu, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi(VEKAM ) Direktörü, Akademisyen Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu tarafından gerçekleştirildi. 

“Kent Hafızasından İzler; Ahmet Durmuş Evrendilek” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Yenişehirlioğlu, Bartın’da kaymakamlık yapan dedesinden ve anneannesinden Bartın ile ilgili hikayeleri dinleyerek büyüdüğünü belirterek, fuar ve söyleşi sayesinde hikayelerini dinlediği Bartın’ı yakından tanıma fırsatı elde ettiğini söyledi. 

“Pandemi’de Sinema” konuşuldu

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde ikinci söyleşi konuğu 26 Kasım Cuma günü saat 16.00’da Ankara Büyülü Fener Sinemaları’nın kurucusu Bartınlı İrfan Demirkol oldu. Pandemi döneminde sinema sektörünün yaşadığı sıkıntıları anlatan Demirkol, sinema sektörünün kültürün tanıtılmasındaki önemini anlattı.

 

 

Namal, kitaplarını Bartınlılar için imzaladı

 

 

 

“Cumhuriyet” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşisinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Namal, Cumhuriyetin ilanı öncesi ve sonrası ülkemiz ve bölge ülkelerinde yaşanalar ile ilgili bilgiler verirken Bartın halkı için kitaplarını imzaladı.

 

 

Yavuz Donat ve Şebnem Bursalı söyleşisinde salon doldu taştı

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde dördüncü söyleşi 27 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da Gazeteci ve Köşe Yazarı Yavuz Donat ile Turkuvaz Medya Grubu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı, Gazeteci Şebnem Bursalı tarafından gerçekleştirildi. Önemli konuların değerlendirildiği söyleşide salon doldu taştı.

 

 

Canyurt, şiddeti durdurmak için neler yapılması gerektiğini anlattı

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde beşinci söyleşi konuğu  Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Bulak Çocuk Yuvasını Koruma Derneği, Karabük Kültür Sanat ve Çevre Derneği ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği Üyesi Şair Gülderen Canyurt oldu. “İnsan ve Şiddet” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Şair Gülderen Canyurt, şiddeti durdurmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

 

 

Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü mest etti

 

Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Millet Bahçesi’nde Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından konser düzenlendi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da katıldığı konsere öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü performansıyla öğrencilere keyifli bir akşam yaşattı.

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde altıncı söyleşi 28 Kasım Pazar günü saat 14.00’da İngiltere'de yer alan Avrupa Gazetesi, Meclis Özel - Ankara Dergisi ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Kıbrıs temsilcisi, Hakikat Web TV’de yayınlanan “Hakikat Manşet” adlı haber programı sunucusu, Ajans Mira Turan Cyprus Media&Production Şirketi Sahibi ve Ajans Cyprus ve Kıbrıs Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Turan ile Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Ortağı olduğu Abrakadabra Communication Management (ACM)’de Stratejik İletişim Yönetimi Danışmanı, Meçhul Tutsaklar Belgesel Film ve Kitabı Yazarı ve Yönetmeni Dr. Cem Kar tarafından gerçekleştirildi.

 

 

Çocuklardan söyleşiye yoğun ilgi

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında; çocuklara gölge oyununu sevdirmeyi meslek edinen ve bu geleneği devam ettirmek için yıllardır çalışan, kurduğu kukla atölyesi ile kaybolmaya yüz tutan sanatı çocuklara sevdirmeye çalışan Vantrolog ve Kukla Sanatçısı Sayın Aykan Sağ’ın söyleşisi çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde sekizinci söyleşi 29 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da Yeminli Tercüman, Maden Yüksek Mühendisi, Şair-Yazar Oral Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

 

Roman ve Hikaye Yazarı  Emrah Bilge Merdivan, “Öykü Bizim Neyimiz Olur” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşisinde hikayelerini paylaştı.

 

Ardından da Yazar Aysel Yalçın tarafından “İşgücü Göçünün 60. Yılına Bakış” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşi gerçekleştirdi.

 

Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde 30 Kasım Salı günü son olarak da Gagavuz Milli Marşı'nın Şairi, Gagauzlık Derneği Başkanı ve Ana Sözü Gazetesinin Sahibi Todur Zanet söyleşi gerçekleştirdi. “Vatan Sevgisi” konusunu işleyen Zanet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazmış olduğu şiiri de gözyaşları içinde okudu.

 

 

Hayati İnanç söyleşisi fuara damga vurdu

 

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Ünlü Sunucu, Divan Edebiyatı aşığı, Hukukçu, Şair ve Yazar Hayati İnanç tarafından Can Veren Pervaneler “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Belediye Sosyal Tesisleri fuar alanında yapılan on ikinci söyleşi ile fuar etkinlikleri sona erdi. Edebiyatçı İnanç’ın  söyleyişi programı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Mizahi anlatımı ile güldürürken düşündüren İnanç, dilimiz ve divan edebiyatının güzelliklerini katılımcılarla paylaştı.

 

 

“25. Kitap Fuarı’nda görüşmek dileğiyle”

Belediye Başkanı Cemal Akın, 1 Aralık’ta tamamlanan Kitap Fuarı’na katılan ve destek olan herkese teşekkür etti. Başkan Akın; “İlk kez 1997 yılında yapılan Bartın Belediyesi Kitap Fuarının 24.’sünü gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Okurları, yayıncı ve yazarlarla bir araya getirdiğimiz kültürel kalkınma projesi olarak gördüğümüz 24.Uluslararası Kitap Fuarı etkinliklerimiz kapsamında bir hafta süre içinde değerli yazarlarımızı ve yayın evlerini halkımızla buluşturduk. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kültürel yatırım olarak gördüğümüz bu etkinliklerimize büyük önem verdik. Kitap Fuarımızın açılışından bugüne kadar ilgi ve desteklerini esirgemeyen herkese, katılan kıymetli yazar, şair, gazeteci, bilim insanlarımıza, kitap stantları görevlilerimize ve etkinliklerimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın Uluslararası 25. Kitap Fuarı’nda görüşmek dileğiyle” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediyesi Kitap Fuarı 24. Uluslararası Kitap Fuarı Kitap Fuarı
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›