Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin’den umut verici sözler!

Yeni asgari ücrette pazarlık süreci başladı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında toplandı.Herkesin merakla beklediği yeni asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücrette bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir neticeyi açıklamış olacağız” açıklamasında bulunurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmaların karşısında emeği koruyacağız” dedi.
Bu haber 2021-12-01 16:02:03 eklenmiş ve 108 kez görüntülenmiştir.

 

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI…

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’daki binlerce kişi başta olmak üzere doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç başladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında, Bakanlığın ev sahipliğindeki toplantıda, işverenleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçileri ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

 

Bakan Bilgin, toplantıda yaptığı açıklamada “Enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmaların karşısında emeği koruyacağız. İş verimliliğini artıran bir rakamda buluşacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

İşçiler 3 bin 750 - 4 bin TL arasında asgari ücret istiyor

 

 

Çalışanlar ve işverenler arasında anket yaptırdıklarını belirten Bilgin, anket sonuçlarını “Ankete katılan işverenlerin yüzde 34'ü asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine yönelik soruya 3 bin 501 lira ile 3 bin 750 lira arasında cevabını verdi. İşverenlerin yüzde 19,3'ü 3 bin 251-3 bin 500 lira, yüzde 13,7'si ise 3 bin 751-4 bin lira arasında olması gerektiği yönünde görüş bildirdi” diyerek açıkladı.

 

 

“Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün başlayan ve en az dört oturum sürmesi planlanan asgari ücret müzakerelerinde bugüne kadar yapılandan daha yüksek bir artış yapacaklarını söylerken herhangi bir sayı telaffuz etmedi.

AKParti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3600 ile ilgili olsun asgari ücretle ilgili olarak biz halkımızı ezdirmeyeceğiz. Şimdi de asgari ücret çalışması başlatıldı kısa zamanda açıklayacağız. Asgari ücrette bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir neticeyi açıklamış olacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca toplantıda yaptığı konuşmada da dar gelirli vatandaşları fiyat artışları karşısında koruyacak adımların hazırlığını yaptıklarını söyledi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›