Üniversite hızla büyüyor!

Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü’nde devam eden çalışmalar tamamlandığında bu gün 17 bin öğrenci sayısını aşan Bartın Üniversitesi’nin Ağdacı Kampüsü ve Kutlubeyyazıcılar Kampüsü ve ilçelerdeki yüksekokullarla birlikte 30 bin öğrenci hedefine yaklaşacağını ve bölgemizin en iyi üniversitelerinden biri olacağını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bartın Üniversitesi büyüdükçe, Bartın da büyümeye, gelişmeye devam edecek.” dedi. Tunç, yeni fakülteler için derslik binasının da 8 Kasım’da ihale edileceğini açıkladı.
Bu haber 2018-10-20 14:30:33 eklenmiş ve 461 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü’nü ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ile birlikte Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.

 

Milletvekili Tunç ve beraberindekiler Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde yapımı tamamlanarak hizmete giren Bartın Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Eğitim binası ve açık kapalı spor tesisleri ve inşaat çalışmaları devam eden Bartın Üniversitesi Rektörlük Hizmet Binası inşaatında, Bartın Üniversitesi Kütüphane Binası inşaatında incelemelerde bulunarak çalışanlara kolaylıklar dilediler.

 

“Hedefimiz 30 bin öğrenci”

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un Üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdiği ziyarette Milletvekili Tunç, Bartın’ı üniversite kenti yaptıklarını belirterek, “2008 yılında kurduğumuz ve 3 fakülteyle eğitim-öğretime başlayan Bartın Üniversitesi, bugün 8 fakülte, 4 yüksekokul, 3 enstitü, 565 akademik, 385 idari personel ve yaklaşık 17 bin öğrencisiyle bugün dev bir üniversiteye dönüştü. Üniversitemizin 1200 dönümlük yeni yerleşke alanında yeni binaları hızla yükselmektedir. Bartın Üniversitemizin merkez kampüsü dışında Ulus ilçemize yüksekokul, Kurucaşile ilçemize de meslek yüksekokulu kazandırdık.  Yeni yatırım ve atılımlarla hedefimiz 30 bin öğrenci.” dedi.

 

 

Yeni derslikler için ihale 8 Kasım’da

 

Tunç, yeni fakülteler için derslik binasının da 8 Kasım 2018 tarihinde ihale edileceğini açıkladı. 18 bin 974 metrekare kapalı alana sahip olacak olan yeni Derslik Binası İnşaatı Yapımının 1,5 yılda tamamlanacağını belirten Milletvekili Tunç, 11 Eylül 2018 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen14 bin 332 metrekare kapalı alana sahip olacak Laboratuvar Binasının da inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını ve 15 ayda tamamlanacağını söyledi.

 

Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsünde Rektörlük binasının yapımının da devam ettiğini belirtirken Öğrenci Yaşam Merkezi ve Sosyal ve Sportif Tesisleri, Kütüphane Binası ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binasının da tamamlanmak üzere olduğu söyleyen Tunç, Üniversitedeki yatırımlar hakkında detaylı bilgiler de vererek “2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesi aradan geçen süre içerisinde önemli gelişmeler sağladı. Bin 200 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kutlubey Yazıcılar Kampüsünde, fakülte binalarının bir kısmı ile öğrenci ve personel yemekhanelerinin yapımı tamamlandı.Üniversitenin yeni kampüs alanına ulaşım için gerekli olan köprülü kavşak inşaatı da tamamlandı. Kamulaştırmanın ardından bağlantı yolları da tamamlanacak. Üniversite kampüs alanı içerisinden geçen Yazıcılar Deresinin de ıslahını tamamladık. Kampüs alanında yapımı devam eden Fatih Sultan Mehmet Camii inşaatı da son aşamaya geldi. Üniversite lojmanlarının inşaatı tamamlandığını, kampüs alanında Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bin kişilik yurt yapımı da yine devam ediyor. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında bu gün 17 bin öğrenci sayısını aşan Bartın Üniversitesi, Ağdacı Kampüsü ve Kutlubeyyazıcılar Kampüsü ve ilçelerimizdeki yüksekokullar ile birlikte 30 bin öğrenci hedefine yaklaşacak ve bölgemizin en iyi üniversitelerinden biri olacak. Bartın Üniversitesi büyüdükçe, Bartın da büyümeye, gelişmeye devam edecek. Bartın Üniversitesi’ne verdikleri destekten dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Üniversitemiz Rektörü’ne, idari ve akademik personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ziyaretlerinden ve Bartın Üniversitesi’ne verdiği destek ve katkılardan dolayı Milletvekili Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›