Açık görüşler 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren tekrar başlayacak

Adalet Bakanı Gül, Bartın’daki birçok kişiyi de yakından ilgilendiren bir açıklamada bulunarak Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen cezaevlerindeki açık görüşlerin 1 Aralık'tan itibaren başlayacağını bildirdi.
Bu haber 2021-11-29 09:51:27 eklenmiş ve 157 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2022 bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

 

Yargının millet adına karar verdiğine işaret eden Gül, Türkiye'de reformlarla önemli adımlar atıldığını belirtti. Gül, 5. Yargı Paketi'nin TBMM'de kabul edildiğini hatırlatarak, reformların ne ilk ne de son olacağını, toplumun ihtiyaçlarına göre reformların sürdürüleceğini vurguladı.

 

Açık görüşler yeniden başlayacak

 

Kovid-19 nedeniyle ara verilen açık görüşlere de değinen Bakan Gül, salgın sürecinde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda düzenlemeler yapıldığını bildirdi. Açık görüşlerle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluyla çalışmalar yapıldığını anımsatan Adalet Bakanı Gül, “Bilim Kurulu, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine riayet edilerek açık görüşlerin başlatılabileceğine karar verdi. Bu doğrultuda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüze, 'Mümkün olan en kısa zamanda açık görüşleri yapalım' dedik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı. 1 Aralık Çarşamba gününden itibaren açık görüşler tekrar başlayacak. İki kapalı görüşe ilave, ayda bir açık görüş yapılmasına ilişkin gerekli planlamaları da başlattık. Açık görüşleri Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde uzun bir aradan sonra yapacağız” dedi.

ETİKETLER : Bartın cezaevleri açık görüş Adalet Bakanı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›